Mannen med de blodiga händerna håller på att dö

Den man som satt de blodigaste avtrycken under de senaste åren i Israel- och Palestinakonfliktens historia håller på att dö.

Nu är han återigen förd till operation på grund av nya blödningar i hjärnan och förhöjt blodtryck. Den bild jag valde för att illustrera hans gärning i förrgår passar osedvanligt bra in även idag. För egentligen borde han redan för länge sedan förts till den internationella domstolen i Haag för att få svara för sina krigsförbrytelser.

Att så inte skett får skrivas på EU, USA och världssamfundets konto. I förrgår så anade jag att hans hjärtoperation skulle bli mer komplicerad än vad medierna uppgav på grund av att han nu är misstänkt för nya brott. Jag blev sannspådd fortare än jag anade.. Denna gång var det mutor på tre miljoner dollar från en man i Österrike.

Förra gången var det mutor från Sydafrika men då blev bara hans ena son dömd.

Men den största skandalen är att Ariel Sharon borde ha ställts inför en internationell brottsmålsdomstol långt innan han provocerade fram den andra intifadan.

Men historiens dom kommer att bli mycket hård..

  4 comments for “Mannen med de blodiga händerna håller på att dö

 1. Skeptikern
  6 januari, 2006 at 14:28

  Blod, ja, men tror nog att han försökte skapa sin egen rättvisa som premiärminister, de framsteg som skett under Sharons ledning skulle knappast någon krigsförbrytartribunal kunnat åstakomma.

 2. 6 januari, 2006 at 14:46

  Det har inte skett några framsten under Sharons ledning. 4000 palestinier är dödade och 3000 sitter i fängelse i Israel utan vare sig rannsakan eller dom..

  Sharon är en mördare och inget annat..

 3. Roope
  6 januari, 2006 at 14:50

  Framsteg? Skeptikern, faran med Bandy är att till slut får du en boll i ögat och så blir det så här.

 4. 6 januari, 2006 at 16:44

  Det dystra är att mister de en så står det dem tusen åter!

Comments are closed.