Mångmiljonärerna blir fler och fler..


Högerpartiets Fredrik Reinfeldt ska vi akta oss för.

För hur det än är så vill han och hans kamrater bara sänka a-kassa, sjuk-försäkringar och förtidspensioner.

Det enda de uttrycker förutom just detta är att de vill att de välbärgade ska få reducerad skatt genom att anställa folk i vad de kallar ”hushållsnära tjänster”. Det är en lite mer otydlig formulering än att säga ”pigor”.

Vilka som ska ha dessa pigjobb är klart. Det är givetvis de sjuka som ska drivas att arbeta genom sänkta ersättningsnivåer. Ersättningarna de får är ju en del av de avgifter som vi alla betalar in som t.ex. sjukförsäkringsavgift.

Plötsligen ska de försäkringspengar vi redan betalt för bantas bort. Vem som ska få mellanskillnaden är oklart..

Men varför skattebetalarna ska subventionera de välbeställdas tjänare har jag aldrig begripit.

Skattesubventioner till pigor kommer ju, enligt högerns förslag, uteslutande att bekostas av de som inte har en ekonomi tillräckligt stark för att anställa någon egen piga.

Samtidigt så presenterar Svenska Dagbladet idag en undersökning som visar att Sverige fick 2100 fler mångmiljonärer förra året.

Antalet med större förmögenhet än 7,3 miljoner steg till 42.700 personer.

De borde rimligen kunna hålla sig med pigor och drängar utan att vi andra skattebetalare ska subventionera det..?

Nej mångmiljonärerna ska nog vara glada åt Persson, Nuder och Ringholm.

Det är tack vare dessa herrars brist på socialdemokratisk ideologi som Sveriges antal mångmiljonärer ökar mest i Europa.


3 svar till “Mångmiljonärerna blir fler och fler..”

  1. ”Sverige fick 2100 fler mångmiljonärer förra året.”

    Men hallå!! Det går ju inte att bli rik i Sverige på grund av de höga skatterna. Det har jag hört flera intelligenta personer säga i TV. Svenska dagbladet har alltså fel!

  2. Vill moderaterna verkligen sänka förtidspensionen? Är det inte så att moderaterna vill sänka sjukersättningen till strax över förtsidspensionsnivåerna (65% mot 64%)?

  3. Jepp. Har du inte kollat in vad de borgerliga säger? Senast igår på Timbros frukostmöte sa centerledaren att man måste göra något åt bidragsnivåerna. Det hon menar är de försäkringar som omfattas av sjukförsäkring och a-kassa. Och det är samma budskap som Reinfeldt predikat hela vägen. LO räknade ut att man med den gamla miniminivån på 64% skulle gå ner till 60% om moderaterna fick igenom sina önskemål.