Man tror inte att det är sant?


Det utdelas dråpslag efter dråpslag mot polismyndigheten, lyckligtvis utan andra skador än förstörd prestige.

AB: ”Polisen har kritiserats hårt under ut-
redningarna mot Pernilla och Engla. I förunder-
sökningen avslöjas nu nya uppgifter om vilka arbetsmetoder man använt sig av. I jakten på Englas kropp använde polisen sig av – spå-
tanter.”

Av artikeln i Aftonbladet framgår också att man vid flera tillfällen följt upp tips från diverse spåtanter, bland annat talas det om en man som letat efter flickans mobiltelefon med – slagruta. Sett ur dessa aspekter får man väl betrakta uppklarandet av brottet som ett rent underverk.

Att man ens bryr sig om den sortens tips är skrämmande.

Andra om: , , , ,

[tags]Engla, Polis, Spåkärring, Slagruta, Mordutredning[/tags]

Engla, Polis

DN1 DBL SvD1 i t Svensson


18 svar till “Man tror inte att det är sant?”

 1. Tycker de borde lärt sig efter den gången Saida skickade polisen långt ut i skogen för att leta efter en mördad persons kropp, när den i själva verket låg kvar i lägenheten, mordplatsen…

 2. Det absolut värsta i detta fall tycker jag är att polisen har släppt en redigerad video där Anders Eklund förhörs och bekänner mordet på lilla Engla. Den finns nu till allmänt beskådande på internet.

  Samma med bekännelsen av mordet på Pernilla.

  Osmakligt och fruktansvärt okänsligt att lägga ut detta på nätet. Detta måste vara otroligt smärtsamt för de anhöriga.

 3. damned if you do, damned if you don’t. Hade de ignorerat tipset hade det blivit ramaskri.

 4. Med tanke på att svenska folket ganska lätt köpte att Engla fick en kristen begravning och det tjatades hela tiden om att hon kommit till himlen så är väl detta inte speciellt unikt?

  Dumhet som dumhet. Vidskepelse som vidskepelse.

 5. @Britta:

  Jag tycker att det är obehagligt att läsa om människan. Jag skulle definitivt inte vilja se rörliga bilder på honom.

 6. Klockrent Fred Anderson. Om folk är säkra på att hon kommit till himlen, varför inte använda ett medium för att se var de jordiska kvarlevorna finns? Vidskepelse som vidskepelse.

 7. Det är väl ändå bra att de följer alla spår de får.. Även om jag kan hålla med om att spådomar är skrattretande, så vad spelar det för roll om de provar alla lösningar? Visst, slösar resurser kanske de gör, men om det kanske av en slump leder dem in på rätt spår?

 8. Håller med Fred där faktiskt. Vidskepelse är vidskepelse oavsett om det kommer i form av en spåkärring med colabottnar till glasögon och sjutton katter eller en före detta statskyrka.

  Skit som skit helt enkelt.

 9. ”Dumhet som dumhet. Vidskepelse som vidskepelse.”

  Nej.

  Det är en milsvidd skillnad mellan att relativt harmlöst hänvisa till diverse andliga entiteter vid en begravning och att slösa en massa dyrbara polisresurser i en mordutredning på fullkomligt mumbojumbo.

  Med samma sorts resonerande om ”vidskepelse som vidskepelse” så är 1600-talets häxprocesser inte mer upprörande än att folk letar efter lyckoklöver…

  Stephanie:
  Mediala uppgifter från andevärlden är helt enkelt inte ett spår, på samma sätt som en tarot-kortlek inte kan säga någonting om din framtid. Jag föredrar att polisen gör en utredning utifrån existerande konkreta uppgifter istället för att förlita sig på slump.

 10. Vidugavia, det är det såklart inte. Det är samma typ av hokuspokus och hänvisning till ”sanning” som ingen någonsin lyckats bevisa existerar. Skillnaden ligger i att den ena virrigheten stödjer sig på något som skrevs för över tvåtusen år sedan medan den andra stöder sig på… ja vad som helst.

 11. Det som är skrämmande är att Aftonbladet ser det som nån slags etablerad sanning att ett medium inte ska tas på allvar …

 12. Hur f-a-n kan ni göra detta till ”å tiiiiita på mig, jag tycker alla religösa är dumma i huvet för jag har sett SANNINGEN” diskussion?
  Att svenska polisen är ett skämt, visste vi redan, han skulle ha plockats in för länge sedan pga sina uppenbara störningar, inte spärras in, men fått stöd av psykvården. Rättsväsendet missar med få undantag dessa varningssignaler (som blottning, döda små djur osv)…

 13. Lurnet, kan du lägga fram något som helst som stödjer att medium SKA tas på allvar? Nej in med dem under kvacksalverilagen säger jag och det fort. Ni får gärna vara hur lättblåsta ni vill, men så länge det finns två års vårdköer för vissa operationer ska ni hippies inte ha en krona av mina skattepengar.

 14. nicklas eriksson, menar du på fullt allvar att häxprocesserna inte är mer upprörande än att folk letar efter lyckoklöver eller spottar efter svarta katter?

  Sedan så förstår jag inte alls varför folk riktar aggression mot polisen i denna fråga. Det är rätt självklart att polisen måste ägna åtminstone något eftertanke till ALLA tips om en försvunnen person. Detta innebär dock inte att polisen nödvändigtvis ger något erkännande till mediets påstådda ”förmågor”, det kan ju finnas tämligen profana anledningar till varför mediet vet var den försvunna finns.

 15. Det kan vara personer som verkligen vet något och inte vill ge sig till känna och istället kallar sig medium eller siare. Englas mamma

 16. Det är nog dags för Rikspolisstyrelsen att damma av slagrutorna och bege sig ut för att leta efter Palmemördaren. Och när vi ändå håller på och är spirituella inom det offentliga rummet, kan vi kanske be till ”jesus” och ”allah” för att våra skattepengar i framtiden INTE SKA gå till absurda polisundersökningsmetoder.