Man handikappas utan nätet


Älgbett är ruskiga saker sägs det. Riktigt vad det betyder vet jag inte riktigt men det låter rätt så kul. Somliga påstår att en blogg är en dagbok. Det tycker inte jag, jag använder min till annat, men visst kan jag göra undantag.

Min Dell har gett upp. Inte riktigt, men nätverkskortet. Jag stack iväg och hämtade ett som jag har på ett annat ställe och kom hem glad i hågen för att montera det. Det visar sig att Dell kör med integrerade nätverkskort. Inte så kul.. Datorn är bara ett år gammal och borde kunna hänga med ett tag till utan krångel.

Men nästa gång jag köper dator så blir det i alla fall en vars delar är lätt utbytbara. Nu måste jag skiljas från Dellen under ett antal dagar, och lyckligtvis har jag en gammal PIII med Linux (denna) så jag kan maila och posta grejer på bloggen. Men så fort jag postat detta så ska Dell få skäll!

Uppdatering 14.58 Har varit i stan och fiskat upp ett nytt modem, peppar peppar…


6 svar till “Man handikappas utan nätet”

 1. Det måste väl finnas PCI-sockets där man kan montera ett nätverkskort även om man har ett integrerat?

 2. Jodå. Jag disablade det integrerade i setupen och installerade det nya.

  Tyvärr så består problemet och jag hajjar nada. Lyckligtvis lirar Linuxburken på rätt sätt. Men nu passar jag frågan tillbaka till min ISP för just nu är denna lika seg. Man kanske skulle övergå till brevduvor och röksignaler..

  :-(

 3. Dell har blivit lata och dyra av all framgång de tidigare haft.
  För ett par år sedan var de bland de billigaste, men idag är de snarare bland de dyrare:
  Köpte ny laptop nyligen och ville ha 2gb ram (de program jag använder i mitt arbete är minneshungriga).
  Vad ville Dell ha för att uppgradera från 512mb till 2gb? £500, eller motsvarande nästan 7000 kronor!
  När jag kollade på annat håll hittade jag en Acer där motsvarande uppgradering gick på £180, eller knappt 2300 kronor, dvs nästan en tredjedel av priset!

  Tror minsann Dell börjat slappa till sig med prissättning, kvalitét och service på senare tid..

 4. Jo men Snoozer har rätt. Har du kollat på Dells website? De brukar ha bra kundservice. De bör kunna hjälpa dig. Din Dell PC bör räcka flera år.

 5. Byta lösa delar? Jo, jag tackar jag.

  Varenda dator har numera nätkort och ljudkort på moderbordet. Kanske går det att få tag i någon udda maskin utan inbyggt nätkort och ljud, men inte är det många inte.

  Snart är det väl som med bilar, allt byggs ihop till en enhet. Går fönsterhisen sönder i en modern bil måste man byta hela dörren! :-)