Magnus Ranstorp, Al-Qaida, CIA och media


Idag trumpetar USA ut att ”al-Qaida hotar att angripa Internet” vilket TT förmedlar och Aftonbladet gör en stor rubrik av.


Det finns ett betydande problem
med en rapport av det slaget. Mest därför att det är i högsta grad tveksamt om det finns något som kan kallas ”al-Qaida” annat än i diverse propagandistiskt material som emanerar från USA:s underrättelsetjänst.

Vi kommer säkert få se och höra de svenskar som gör vad de kan för att underblåsa dessa skrönor, bland annat ”terroristexperten” Magnus Ranstorp som har ett ofantligt nätverk av terroristbekämpare som dagligen ringer honom och rapporterar. Enligt honom själv, kanske är bäst att tillägga.

Det aktuella hotet gäller föga överraskande från idag 1 december och hela månaden ut.

Enligt de amerikanska underrättelse-
organisationerna så sitter nämligen ett antal skäggprydda al-Qaidaterrorister med skäggen i tangentborden för att medelst hacking sabotera julhandeln för den kristna delen av världen som har för avsikt att fira jul. Tanken är förstås att omöjliggöra de nödvändiga transaktioner som annars skulle göras med diverse kontokort.

Med stor sannolikhet kommer vi nu att få ta del av Ranstorps spekulationer om dessa förestående attentat eftersom han vanligt-

vis är mycket välunderrättad enligt honom själv, kanske är bäst att tillägga.

Det vore välgörande för allmänhetens bildning om medierna kunde informera om att det faktiskt är mycket tveksamt om al-Qaida finns i verkligheten.

En annan god sak vore om tidningar/Radio och TV sökte information från andra källor som inte är lika förutsägbara som Magnus Ranstorp och hans dagliga telefonerande med olika terroristbekämpare…

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]Magnus Ranstorp, al-Qaida, CIA, USA, Terrorism, Julhandeln, Internet, Mediekritik, Politik[/tags]


16 svar till “Magnus Ranstorp, Al-Qaida, CIA och media”

 1. Ja, det är otroligt vilka resuser Al-Qaida har därborta i grottorna i Afghanistan?

  Fienden är så lömskt slug, så att koda ihop lite virus och grejer och slå ut Internet, det går i ett nafs.

  Jag instämmer nog med Jinge och ifrågasätter om det överhuvudtaget finns nåt Al-Qaida?

  Utom när massmedia behöver dra in lite pengar på att hitta en gemensam fiende…

 2. Dessutom är det duktigt av dessa Koranskolor att ha så mycket data på schemat som de har. Fast man vet ju inte vad böneutropare säger egentligen, det kanske är sekvenser och funktioner i dataprogram de ropar ut. Allah kanske är en supervästingdator och ingen gud.. :)

 3. Magnus Ranstorp är ena halvan av det som Jag Guillou brukar kalla ”Magnus&Magnus”. De har aldrig överhuvudtaget haft rätt i sina förutsägelser.
  Det säger en del om kompetensen hos de som kallar sig ”experter” på terrorism.

 4. Det är nog så att Dr. Ranstorp framförallt sitter klistrad framför FOX-news, en utmärkt källa till information om vad al-Qaida kommer att göra i framtiden.

 5. Så var det ju också enligt ett antal rapporter (Nerikes Allehanda / na.se, DN, SVT och säkert fler eftersom det med stor sannolikhet kom direkt från TT) fråga om amerikanska banker. Varför blåses det upp så enormt av svenska media? Helt frånsett frågan om al Queda finns, är det en väldig skillnad på ”hot mot Internet” och ”hot mot amerikanska banker som har servrar på Internet och inte säkrat sina system mot yttre angrepp”.

  Den som jobbar med dator-/datasäkerhet på en bank och inte har vett att säkra de system som är tillgängliga var som helst ifrån förtjänar faktiskt en rejäl näsbränna. Det var inte mer än en och en halv månad sen jag, på ett nät som jag administrerar som en del av mitt arbete för ett mindre företag, råkade ut för scanning och intrångsförsök som visade sig komma från – hör och häpna – ett företag i datasäkerhetsbranchen!

 6. Kommentarsregler.

  På denna blogg gäller vissa ordningsregler.

  Kommentarer förutsätts följa den allmänt vedertagna netiketten. Det innebär att du inte får skriva nedlåtande, förolämpande eller provocerande kommentarer. Ska du kritisera någon vars uppfattning du inte gillar så måste du framföra den kritiken på ett hyfsat sätt. Dessutom bör det framgå vad det är du opponerar dig emot och varför.

  Du måste fylla i en fungerande e-postadress. Den syns inte hos läsarna men jag behöver den om det är något jag skulle vilja fråga.

  När det gäller länkar så kan du länka till din blogg/hemsida i utrymmet som anges för URL: I övrigt bör du vara ytterst sparsam med länkar. Jag är personligen ansvarig för det du skriver i kommentarer här och du kan aldrig räkna med att jag är så intresserad, eller har tid, så att jag sitter och kollar upp länkar. Bloggreklam givetvis förbjuden, trackbacks är ok.

  Du bör givetvis också hålla dig till ämnet för den bloggpost du kommenterar. Handlar den om ”vargar” så ska man inte diskutera annat än det ämnet i kommentarerna. Metakommentarer är således ej tillåtna. Inte heller kommentarer som är skrivna för att provocera.

  Personliga kommentarer till mig är ett exempel på Meta-kommentarer som raderas direkt, använd mail till sådant.

  Medvetet ljugande raderas givetvis. Har du uppgifter som du själv inser kan ifrågasättas så får du skicka ett separat mail med de länkar du refererar till om det inte är internationellt väletablerade medier.

  Om någon av dina kommentarer inte syns så beror det troligen på att något av dessa villkor ej uppfyllts. För övrigt gäller att det inte är någon ”mänsklig rättighet” att få kommentera här.

  Jämför gärna med en tidnings insändarsida..

  // Jinge

 7. Ni har säkert rätt, men man ska ha en sak klar för sig: Det är inte särskilt svårt att iscensätta en s.k. DDoS attack mot en site. Det händer flera gånger årligen att stora, välkända sajter hackas eller sänks av DDoS. Nästan alltid emanerar dessa attacker från pojkrum där det sitter fjuniga tonåringar som inte har nåt bättre för sig. Det räcker med att de skäggprydda herrarna rekryterar en av dessa fjnuprydda ynglingar så kan de nog orsaka en del skada. Kanske inte sänka hela julhandeln, men väl sänka ett par viktiga sajter. Lägg till detta att man knappast ens behöver vara programmeringsskyldig. Det räcker med att ladda ned de färdiga rootkits och DDoS-program som finns runtom på nätet.

  Så långt teorin. Huruvida ”terroristerna” lyckats rekrytera nån fjunpojke eller ens insett att det går låter jag vara osagt.

 8. ”Programmeringsskyldig”? Var fick jag det ifrån? ”Programmeringskunnig” ska det förstås vara!

 9. Det är stor skillnad på en DDoS-attack (som visserligen kan vara förödande medan den pågår men inte har någon verkan när den upphört) och det som det talades om från amerikanska myndigheterna, nämligen att databaser skulle förstöras, vilket kan ha enorma konsekvenser beroende på hur aktuella säkerhetskopiorna är och vilka återställningsrutiner som finns.

 10. LÄs igenom kommentarsreglerna. Är det något du inte förstår så maila mig! / Jinge