Lyssna på Jan Myrdal på Söndagsintervjun kl 8 idag på P1!


Nu kl 8 intervjuas Jan Myrdal ledande kulturperson, antiimperialist och socialist i P1.
Lyssna! Jag hade nöjet att möta Jan Myrdal på den mycket stimulerande och positiva Årsstämman i Folket i Bild Kulturfront igår, då han verksam bidrog till att föra arbetet framåt med inlägg i olika frågor. Trevlig, kamratlig och inte anspråksfull.
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/722686?programid=4772

Man kan också lyssna på programmet via nätet vid annan tidpunkt.

Programannonseringen i P1.
Jan Myrdal 160424

I mer än 70 år har författaren Jan Myrdal varit en stridbar och kontroversiell figur i den svenska offentligheten. Den snart 90-årige intellektuelle har ingen dödsskräck, men vägrar att bli dement. Han föds rakt in i offentligheten, år 1927, som son till de socialdemokratiska och akademiska superstjärnorna Alva och Gunnar Myrdal. De intellektuella ingenjörerna bakom det moderna Sverige – folkhemmet.

Men Jan Myrdal bryter med sina föräldrar och i sin mycket uppmärksammade barndomsskildring på 80-talet krossar han bilden av den perfekta familjen.

I Söndagsintervjun i P1 berättar han om hur bråken och uppbrottet med Gunnar Myrdal har präglat hans eget faderskap. Och om hur ”arbetet och könet” har präglat hela hans liv. Sverige kallar han för ett lågbrynt och åldershatande land, och ger även en känga till landets kulturredaktörer.
Intervjun börjar i hans bibliotek i Varberg med de 50 000 böckerna, men slutar i vår studio i Stockholm. Det visar sig inte vara helt lätt att intervjua den gamle skriftställaren.

Mail: sondagsintervjun@sverigesradio.se
Facebook: Söndagsintervjun i P1
Twitter: @sondagsintervju
Instagram: @sondagsintervjun_p1


Ett svar till “Lyssna på Jan Myrdal på Söndagsintervjun kl 8 idag på P1!”