Lyssna och lär Thomas Bodström!


Att vår justitieminister håller på att avskaffa våra mänskliga fri- och rättigheter känner alla till vid det här laget.

Han gör det inspirerad av de amerikanska lagar som går under samlingsnamnet ”Patriot Act” eftersom han är en stor beundrare av George W Bush och hans administration. Men alla är inte lika hänförda inför USA:s agerande i världen. En av de som tagit bladet från munnen nu i veckan är Kofi Annan som sagt att USA bör rannsaka de brottslingar de har i koncentrationslägret på Kuba, och släppa resten.

Nu hade man kunnat vänta sig protester från amerikanska regeringsföreträdare med prat om ”illegala kombattanter” ”Al-Qaida” och liknande mer eller mindre konstruerade etiketter. Men icke så. Donald Rumsfeld uppvisade ett helt nytt sätt att argumentera.

Rumsfeld enligt DN: ”Jag känner Kofi Annan och det finns mycket som man kan vara överens med honom om, men han har direkt fel, sade Rumsfeld med eftertryck under fredagen, rapporterar nyhetsbyrån AFP. – Vi ska inte stänga Guantanamobasen, fortsatte Rumsfeld. Han menade att det varken förekommer tortyr eller andra övergrepp på den amerikanska militärbasen. – Vi har flera hundra terrorister, dåliga människor, människor som om de släpptes tillbaka ut till slagfältet skulle försöka döda amerikaner, underströk Donald Rumsfeld.”

”Dåliga människor” hade jag absolut inte väntat mig..

Nu har du din chans Bodström! Nu behöver du inte längre skylla alla nya spionlagar på terrorister eller internationell kriminalitet. Du kan säga som det är. Det handlar om att ha koll på alla dåliga människor. Du behöver inte heller hitta på historier att det är ”för kvinnornas skull” du vill ändra på sekretesslagen. Du kan säga som det är, att det är för alla dåliga människors skull.

Att sedan Donald Rumsfeld inte känner till mer om förhållanden inom de olika typer av ”fångvård” som USA bedriver runt världen är en lustifikation i sig. När han påstår att de skulle försöka att döda amerikaner, och att det gör dem till dåliga människor, så undrar jag givetvis hurdana amerikanerna är.

De inte bara försöker..


2 svar till “Lyssna och lär Thomas Bodström!”

  1. Då är det ju bara den stora frågan var gränsen skall dras?
    Vilka är dom Dåliga männikorna som är så Dåliga att alla måste Avlyssnas och spåras.Det Kanske räcker att man tycker att Bodström är en Nicke-Docka,en Marionet som bara rör sig när någon annan rycker i trådarna,och att jag tex är jätte Dålig nu som tycker så om vår Justitie Minister.

  2. Lyssnade förstås på intervjun med Bodström, och journalisten var för ovanlighets skull ganska bra och pressade Bodström att gång på gång erkänna att sådana kontrollsystem som dem han nu bygger inte garanterar att oskyldiga aldrig kommer att drabbas. Så har vi det från hästens mun, inte en utan många gånger.

    Så nu borde alla veta att rent mjöl kanske inte är någon garanti. De kan bli betraktade som ”dåliga människor” i alla fall.