Löss i pälsen, även i bloggosfären


Sist var det den israeliska regeringen som fick en spark på smalbenen på min blogg idag.

Ropen om antisemitism kom omedelbart d.v.s. i sak inget nytt. Har man inga argument kan man ju alltid tjoa om A-ordet..

Sedan skrev jag om riktiga löss, arten pediculus, som jag egentligen trodde var vanligast bland yngre promiskuösa..

Att Bo Ringholm kvalar in i lusligan är en självklarhet. Han är som en lus i sossepälsen. Nu kommer nog statsminister Persson inom en mycket snar framtid entlediga honom om han inte hinner före själv. Men han blir nog kvar som ordförande i Stockholms arbetarekommun, vilket jag kan tycka är illa nog ett valår.

Tyvärr finns det även löss i bloggosfären. En hemsida som jag länkar till är ”Bloggtoppen”. Tyvärr finns där både en ”porrblogg” och en ”runkblogg” (?) och jag reagerar instinktivt mot att min blogg finns med på samma lista. Men klickar man på knappen ”politik” syns de inte i alla fall.

Att det dyker upp adolecenta bloggare är inget att förvånas över.

Det finns skäl att anta att de nu nämnda bloggarna är bloggosfärens flatlöss och att de ansvariga bakom Bloggtoppen snart kommer att plocka bort dem.

Annars blir det väl antagligen samma ras för Bloggtoppen som för SpamRankers eller vad de kallade sig..

Folk som hittar Bloggtoppen kan nog förvänta sig att hitta allehanda bloggar där, men mitt tips är att dylika bara skrämmer bort både bloggare och bloggläsare..


6 svar till “Löss i pälsen, även i bloggosfären”

 1. Antisemitism? Mja, jag vet inte. Det är mest samma gamla vanliga litania som svensk vänster kört med i palestinakonflikten sen jag gick i blöjor (vilket var LÄNGE sen, det). Jag kan inte ens neka till att det ligger en del i det du säger, så fuskamerikan jag är. Dock tycker jag du förskjuter ansvaret lite väl mycket åt Israelerna. Vill palestinerna ha en egen stat som är erkänd och respekterad får de se till att de kan upprätthålla nån slags säkerhet inom de egna leden. Att ha folk som skjuter omkring sig motverkar deras kamp. Det enda de kan hoppas på är att vända opinionen i väst (framförallt USA) till att bli mer palestina-vänlig och aningens mindre pro-israelisk. Allt annat är dömt att misslyckas. Jag tror ärligt talat det finns en möjlighet till det. Alla som har lite i huvudet i USA inser att en stor orsak till röran i Mellanöstern beror på USAs Israel-politik och att det aldrig kommer att bli nån ordning innan det problemet är löst. USA är ju i princip för en palestinsk stat, men tolererar inte vad de kallar ”terrorism”. Om de palestinka ledarna kunde få lite ordning på torpet så tror jag det faktiskt finns en chans att Israel målar in sig i ett hörn och inte kan göra annat än att låta palestinierna hållas.

  Vad gäller bilden så var den illa vald. Vet inte vad du fått den ifrån, men den liknar karikatyrbilderna från 30-talets antisemitiska propaganda. Men jag vet ju att du anser det ädlare att ligga högt på blogtoppen än att vara smakfull, so what the heck… :-)

 2. Jinge vad är det som händer, tror Du på alvar att man kan ge sig på självaste fortplantningsgrunkan hos det mänskliga släktet om än der är dess avart.

  Det skall bli intresant och se vad som går segrande ur den bataljen.

  vördsamt KAS

 3. Pontus: ”Att ha folk som skjuter omkring sig motverkar deras kamp.”

  Nu är de ju oftast muslimer Pontus. Att vända andra kinden till är ju ett kristet påfund..

  ”Alla som har lite i huvudet i USA inser att en stor orsak till röran i Mellanöstern beror på USAs Israel-politik och att det aldrig kommer att bli nån ordning innan det problemet är löst.”

  Nej vilket i förlängningen innebär att USA måste förändra sin mellanösternpolitik. Sedan tror jag inte att det du kallar ”terrorismen” är någon grundläggande orsak till USA:s brist på agerande. Det har under långeliga perioder varit lugnt och inte ens då gjorde de något.

 4. Visst, du har rätt i att man inte kan lägga hela skulden på USAs brist på agerande på ”terrorismen”. USA är ett extremt komplext och helt unikt samhälle p.g.a. att det finns så många olika och så starka intressegrupper som man som politiker måste ta viss hänsyn till. Naturligtvis är det så att delar av den judiska (”delar av” är ett nyckelord här, som nån tidigare påpekade) subkulturen och de fundamentalistiska kristna inte vill att Israel ska släppa ifrån sig vad de anser är heligt land. Och självfallet är dessa grupper så viktiga lobby-krafter att makthavarna inte kan blunda för dem. Jag tycker dock, som boende i USA, att det finns en underliggande opinion som är trött på röran i mellanöstern och som vill förändra. Jag hoppas jag har rätt, men jag kan inte svära på det. Vad jag däremot är väldigt övertygad om är att fortsatt palestinskt våld garanterat sätter käppar i hjulet för denna eventuella förändringsprocess. Vore jag palestinsk strateg så skulle jag göra allt jag kunde för att sätta stopp för våldet och försöka gå förhandlingsvägen. ”Vända andra kinden till” tycker jag är lite fel uttryck i sammanhanget. Det handlar snarare om att vara lite mer långsiktigt och inte låta ilskan ta överhanden. Det vet ju både du och jag att det inte leder nån vart, så många gånger som vi varit i luven på varandra :-)

  Pontus

 5. Allvarligt talat så sexualiseringen o porrifieringen tror jag indirekt stöds av neoliberala o liknande krafter. Det fördummar msk som t o m Göran Persson sagt.
  Hade det varit öppen skildring o intelligent innehåll eller djupa emotioner eller andra genuina mänskliga uttryck – ja då hade det varit bra. Men ena bilden efter den andra…

 6. Pontus:
  Vem är det i sammanhanget som förvägrar de palestinska säkerhetsstyrkorna beväpning??
  Sharon eller Abbas?

  Tror du inte att Abbas, vill ha ordning bland palestinierna??
  Tror du inte att han inser att det skadar med massa militanta frilansare??

  Vem är det i sammanhanget vägrar att förhandla??
  Sharon eller Abbas?

  Tror du att det är en slump att israelerna samtidigt som man vägrar att förhandla, (och dessutom försöker provocera de militanta palestinierna) bygger en mur tvärs över Västbanken??