Littorin avgår – på grund av fp-skandalen?


Min första tanke när jag hörde att Sven Otto Littorin avgår som pressekreterare hos (m) var förstås att man nu väntar sig att skandalen utvidgas till att omfatta även resten av högerpartierna.

Det kan förstås vara något annat, men en sossebloggare tror att det beror på att han ska bli finansminister.

Det mest häpnadsväckande med detta är att samma socialdemokrat anser att Littorin också skulle bli en bra finansminister. Nu tror jag inte att socialdemokrater i allmänhet är så naiva så att de tror att en extremt marknadsliberal högerman skulle bli en bra finansminister…

Nej mitt förstatips är nog att folkpartiskandalen nu rollar vidare. Osvuret är väl bäst förstås. Men ingen kan väl förneka att det är en tanke som ligger nära till hands?

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]Politik, Folkpartiskandalen, Littorin, Moderaterna, Regeringen[/tags]


15 svar till “Littorin avgår – på grund av fp-skandalen?”

 1. Skämtar du Jinge? Varför länkar du inte till den socialdemokraten som anser att Littorin skulle bli en bra finansminister? Det är minst lika spännande som om Littorin är inblandad i spionaffären.

 2. Reinfeldt behöver en finansminister som kan ryta åt de andra partierna, själv vågar inte Reinfeldt ryta. Så han blir säkert finansminister. Det kommer nog bli många yngre i regeringen totalt, Reinfeldt vill inte ha någon som har en tydlig ledarprofil, som t ex Carl Bildt. Då skulle Reinfedldts svaga sidor synas mycket tydligt.

  Reinfeldt, Schlingmann …. i vilket land är dessa personer politiker?

 3. Jodå Kurt, men varför skulle han för den sakens skull behöva avgå i förtid? Det kan ju tillkännages samtidigt som ministerlistan presenteras..

 4. Den naiva bloggaren som Jinge syftar på är bloggaren KAS.

  Anledningen till min naivitet är att jag tror att han skulle klara av jobbet utan att öka på statsskulden. Och att jag tror det grundar jag på ett års bloggande och kommenterande med herr Littorin som en hård motståndare.

  Naiviteten bjuder jag på Jinge.
  KAS

 5. Ja den bjuder du sannerligen på…

  KAS: ”Och att jag tror det grundar jag på ett års bloggande och kommenterande med herr Littorin som en hård motståndare.”

  Du har vid ett antal tillfällen strött lovord över honom, precis som du brukar sprida dynga över andra. Så din trovärdighet är i mina ögon – noll. Och din naivitet total.

  Sorry KAS! Och nej, jag vill inte ha något ”Bloggkrig” som du så ofta brukar bjuda upp till..

 6. Jo jag har också sett benägenheten vissa har för att starta bloggkrig. Sist var det någon annan sosse som bekrigade C.K. Ackurette eller vad han heter. Lovvärt kanske men inte så kul för de som råkar ramla in på dessa bloggar. När det gäller statsskuld så har väl Sverige 90 miljarder i kassan just nu och det flyter in pengar i en strid ström så oavsett vilken finansminister de tillsätter så har de sitt på det torra ännu några dagar. Jag tror också att det är nåt lurt med denna avgång fast det kan lika gärna vara en ny skandal på gång.

 7. Synd att han inte ska vara kvar.
  Han var den enda av dom som syns utåt idag som jag gillade.

 8. Ja Jinge vem vet. Reinfeldt kanske ångrar då han utlovade allt vad Sossarna lova inom Vård, Skola och Omsorg och lite till. Vem vet han kanske visste redan vad som skulle presenteras innan det var presenterat.

 9. Jag tycker inte det går att kalla Liitorin för extrem eftersom partiet han representerar har förändrats väldigt mycket till vänster och idag har vi i princip 7 st sosse partier i riksdagen med väldigt små skillnader i skatteförtryck. Det är inget parti som förespråkar ett lågt skatteförtryck tryck på 10% och inget som förespråkar ett super högt på 90% skatteförtryck, utan alla ligger och trängs runt 50% av BNP.

  Moderaterna har också blivit sossar och att vi skulle få en liberal politik med lågt skatteför tryck på max 20% av BNP tror jag vi kan sluta hoppas på. Det gigantiska slöseriet med våra skattepengar kommer att fortsätta och de extremt höga skatterna på arbete när vi har en miljon människor som behöver jobb är naturligtvis vansinne och kommer att fortsätta att leda till att jobben flyttar ut till länder med lägre skatt på arbete och lägre total lönekostnad och om vi inte klarar av att konkurrera med omvärlden så kommer vi till slut att förlora alla jobb och får leva på u-landsbistånd från Kina och Indien.

  Alliansens politik tar alldeles för små steg mot att skapa företag, arbete, välfärd och bra mljö så att folk klarar av att försörja sig själva utan alla bidrag som de tvingas söka på grund av världens högsta skatteförtryck.

 10. Måste tyvärr förstöra det roliga genom att avslöja att det inom Moderaterna sedan länge varit klart att Littorin skulle sluta som partisekreterare efter valet.
  Ungefär lika dramatiskt som när Stjernkvist slutade, typ.

 11. Bara för att någon måste säga det:
  Littorin har vid tusen och en tillfällen (på sin blogg, i intervjuer och utfrågningar på nätet, i möten med partiaktiva, bland annat) sagt att han skulle sitta tills – och endast tills – valet var över. Vid de tillfällena har han sagt att han sedan ville gå tillbaka till verksamhet i näringslivet. Om han får erbjudande om ministerpost eller inte får tiden utvisa, men det ovanstående är ändå bakgrunden till det ”förtida” avhoppet.

 12. KAS: ´Bloggaren KAS gratulerar alliansen till ett bra val av finansminister.`

  :-)
  ———————
  Ja?
  Vad är det roliga med det?Ja tror knappast ha hade graulerat dom om dom valt Odell.Kas har haft en dialog med Littorin på Littorins blogg.
  I den dialogen har han alltid hävdat vänsterns syn på vad moderaterna pysslade med under valkampanjen.Att ha senh uppskattar Littorin som person är de befängt att göra affär av.