Läsförståelsen bland bloggläsarna?


Aldrig får man vara riktigt glad.. Idag berättar SvD att det är en majoritet av män som läser på nätet.

Men, säger SvD, påfallande ofta läser de aldrig längre texter utan kollar bara ytligt vad som rör sig på skärmen.

Hemska tanke. Här hade jag idag tänkt att återvända till marknads-ekonomins faror genom att igen peka på vad vi riskerar genom att låta ”marknaden” ta hand om allmänna kommunikationer som tunnelbana, bussar och pendeltåg.

Visst är det bra att kvinnor läser i större utsträckning, men de VET ju redan detta.

Varför tror ni att kvinnor generellt sett oftare är vänstersympatisörer än män?

Män kollar, enligt SvD, på det som ”rör sig” på skärmen.

Så nu får väl bloggare som jag lägga in små söta bilder som hoppar upp och ner för att behålla läsarna. Och plötsligt förstår jag varför Mikael ”Alicio” Nussdorf har en animerad hare på sin blogg..

Och var är kvällspressen i denna diskussion? De har ju samtliga startat flera små ”blindtarmsbloggar” utan animationer. Men det kommer nog..

Fula harar i varje ”blogg”.. :-)


4 svar till “Läsförståelsen bland bloggläsarna?”

  1. Fulla harar läste jag :).

    Rör sig på skärmen, numera är det väl bara annonserna som rör sig? Texten och rubrikerna gör det inte. Alltså läser de bara annonserna :),.

    Jag läser allt, från rubriker, artiklar och framförallt notiser. I papperstidningen. Jag tycker inte om att läsa tidningar på nätet. Jag vill hellre sätta mig bekvämt i soffan och bläddra i tidningen i lugn och ro.

    Annica

  2. Ja det kanske är det som är problemet. Kräket är packat.. :) Nää, jag ska isf ha söööta djur som rör sig.. Nyktra.. :)

  3. Alicios häroldshare är ju det sötaste på hela nätet. Och särsklit jätteanimerad är den kanske inte.

  4. Nä söt är den inte. Men har man läst sagan så kanske den har ett symbolvärde. Men jag minns mig inte ha läst den. Det är väl ngn klocka som den håller som pendlar har jag för mig. Men skulle jag ha ngt animerat djur som hoppa omkring så skulle jag garanterat välja ett sötare. Men slutsatserna som refereras i artikeln är intressanta även om jag raljerar lite omkring dem..