Lås in direktörerna nu, utan att passera gå!


Bara idag har dessa män fladdrat förbi i medias rapportering om höga chefer som dömts för brott, eller misstänks för brott. Det rör sig om alla möjliga saker, Grovt bedrägeri, Skattebrott, Försvårande av skattekontroll, Trolöshet mot huvudman etc..

De har en sak gemensamt. De ser inte ut som gangsters, rör sig inte som gangsters och har inte varit maskerade med rånarluva då de gjort det de åtalats och i en del fall fällts för.

Dagens lilla lista:

Gunnar Schön, SL, inför rätta nu.

Kurt Hellström, Ericsson, fört ut 3.3 miljarder till mutor.

Lars-Eric Petersson, Skandia, åtalas inkom kort.

Percy Nilsson, Malmö hockey, 1 års fängelse.

Peter Fallenius, ABB, 3 års fängelse.

Kriminaliteten är undantagslöst grov då den drabbat antingen företagets ägare eller skattebetalarna. Ofta båda kategorierna. Utan undantag är dessutom dessa personer företagsledare i stora och välkända företag.

Märk oxo att det i denna lista finns folk som misstänkts för brott inom annan företagsverksamhet men än så länge klarat sig med en ekonomisk uppgörelse. Det kan också tänka sig att någon klarar sig i en rättegång, men de som döms borde få avtjäna straffet på en sluten riksanstalt.


6 svar till “Lås in direktörerna nu, utan att passera gå!”

  1. Då är vi äntligen överens, Jinge! Hårdare tag på alla fronter! Straff så att det känns! Vuxna människor som är ansvariga för sina handlingar och får ta dom konsekvenser som följer!

  2. Absolut! Dessutom kunde vi väl återta skampåle och spöstraff på torget om helgerna. Det vore livet på en pinne det.. :)

  3. Nu var det likadant förra gången det begav sig, förra gången då man avreglerade och försökte sig på hejdlös liberal ekonomoisk politik, i början av 1900-talet. Så vem är förvånad?

  4. Mja förvånad är jag nog inte. Men det är märkligt att mana bara talar om kriminella MC-gäng och liknande. Kriminella direktörsgäng är väl oxo ett begrepp värt att lansera..?

  5. Dessa rötägg som flanerar fritt i samhället och skor sig på stulna pengar,dvs andra meniskors pengar.Dom saknar funktioner i hjärnan som normala fall finns hos alla.Det som är gemensamt hos dom här menniskorna är den totala avsaknaden av moral och respekt mot andra,mao tillhör dom alla i kategorin det som kallas för psykopater.Och sen när Storfräsaren gör en tabbe och blir avslöjad då händer det ingenting,han eller hon får inget straff,tråtts att personen i fråga har stulit miljontals kr.Finns det ingen som har en ryggrad i det här landet som klarar av att straffa dom här typerna?