Lars Leijonborgs skakig i utfrågningen


Ikväll har Lars Leijonborg varit med i sin sista partiledarintervju i en valrörelse.

Lyckades han med konststycket att göra en pudel á la trippel mollbergare med pik? Nej det gjorde han inte, han försökte inte ens, hans försök till ursäkt var inte av det slag som folk haft anledning att förvänta sig..

Strax innan utfrågningen började meddelade TV4 att man redan satt igång förberedelserna för ett extra landsmöte för folkpartiet strax efter valet. Så starten för Leijonborg kan inte ha varit speciellt lätt.

Intressantast var hans återkommande förklaringar om att den politik folkpartiet står för är socialliberal. Det jag reagerade mest på var hans ovilja att be om ursäkt, en ovilja som i bästa fall placerar honom och hans partikamrater utanför riksdagen.

Att oupphörligen skylla på en 24-åring när hela partiet utnyttjat informationen från informationsstölderna är magstarkt i överkant.

Frågan är om folk köper det okritiskt, jag tror inte att de gör det. Att han dessutom försöker rädda det sista som kan räddas med att föra fram främlingsfientlig argumentation var bottenlöst dåligt.

[tags]politik, partiledarintervjun, spionskandalen, leijonborg, alliansen, val 2006, folkpartiet, dataintrång, regeringen[/tags]

Andra bloggar om: , , , , , , , ,


8 svar till “Lars Leijonborgs skakig i utfrågningen”

 1. Äh, va fan. Koncentrera dig istället på menlösheten och det populistiska flirtandet med främlingsfientliga åsikter.

  På frågan om religiösa skolor tyckte jag mig höra att det enda exemplet på skolor som skulle vara fel, var muslimska. Rätta mig om jag hörde fel. (Livets ord var okej, men en muslimsk som snackar skit om kristendom var fel.)

  Och den ökade disciplieringen av barnen, den ökade disciplieringen av arbetarna, den ökade pressen på de svagagaste i samhället.

  Nej, usch, usch, usch…

  Liberalismen är död, länge ”leve” folkpartiet.

 2. Jag tyckte också att det var fascinerande. Det måste vara en ny socialliberal idé att söka syndabockar bland personer som redan lämnat partiet.
  Tyckte att Karin Andersson hade en klok analys i Aktuellt. Det kommer gå utför för fp.

 3. Jag vet inte vem som sade det i radio idag, men hade det varit ett socialliberalt parti hade jag tyckt synd om dem. Att han som exempel tog muslimska skolor var typiskt, han kunde ha valt Livets Ords skola i Uppsala. Men det var ett sätt att flirta med de främlingsfientliga bara, inget annat.

 4. Jinge: Leijonborg och ledarna i FP liknar nästan på pricken republikanerna kring Nixon under Watergateförhören. Alla skyller ifrån sig och inget vill ta ansvar.

 5. Antingen får man tro på Leijonborgs ord att han inte blivit informerad eller så gör man det inte. Jag tror inte på Leijonborg. Han lyckades inte i utfrågningens inledning när skandalen diskuterades ge några tydliga och trovärdiga svar.

 6. Leijonborg klarade sig förvånansvärt bra. En av de bättre faktiskt. Tyckte t o m frugan som är sosse.

 7. (Skriver man för fort blir det lite språkliga fel och stavfel, märker jag…)

  Det ska bli intressant att läsa de liberala tidningarna imorgon. De har ju helt plötsligt börjat oroa sig för att politiken ska komma i skymundan för skandaler…

  Jag har så löjligt svårt för folkpartiet och Leijonborg att jag kan inte bedöma om han gjorde en bra insats eller inte. Politiken är fortfarande det viktigaste och det jag noterade var att han vid ett tillfälle sa att ” det kommer vi inte genomföra under den här mandatperioden.” Valtaktiskt riktigt. Men med små, små steg mot höger kan de kanske göra det under en eventuell andra mandatperiod…