Lars Danielsson och Påven vid Båven


Kritiken växer mot Danielsson, skriver Svenska Dagbladet i rubriken på den nyhet som toppar deras Internetsida idag.

Helen Eduards eventuella roll i hans frånvaro från arbetet på annandagen skriver man inte en rad om. Det hedrar dem givetvis men drevet har redan nått sådana proportioner att affären nu är en tung belastning för socialdemokratiska arbetarpartiet. SvD har talat med ett antal framträdande socialdemokrater och jag citerar här några av svaren..

SvD: – Det blir ohållbart i längden. Han bör ju förklara sig snarast. Vi kan inte ha detta som en stor fråga i valrörelsen, säger en av dem.

En annan tror att Lars Danielsson blir tvungen att avgå på grund av skriverierna den senaste veckan.

En tredje, som är medlem av grupp-styrelsen, tycker att ”det vore synd om han försvann” men tillägger att ”man blir matt och trött av alla skriverier”: – Frågan är om det är värt att Danielsson stannar kvar om det här fortsätter länge till.

– Detta har vi inte råd med i en valrörelse. Det skymmer ju andra frågor. Antingen måste han lägga korten på bordet snart eller avgå…

En fjärde, också medlem av grupp-styrelsen, säger att ”jag irriterar mig varje gång jag ser honom i tv”: – Jag tror att Lars Danielsson förflyttas endera dagen. Jag blir inte förvånad om det händer ganska snart, kanske inom en månad. Det skulle vara bra eftersom man slipper de här skriverierna då…

– Detta är dåliga nyheter för Lars Danielsson, säger statsvetaren Peter Esaiasson.”

Jag tror att jag tippade redan i mitten av februari att denna tuva skulle kunna välta det socialdemokratiska lasset.


Berglins syn på Göran Persson

Till min förvåning har inte Göran Persson ännu sett till att korten kommer på bordet.

Möjligen är han alldeles för magnifik och majestätisk som person för att riktigt förstå vidden av en sammangaddning av alla tunga medier mot Danielsson.

När Aftonbladet avslöjar att Danielsson åker till Thailand med regeringsplanet i stället för att åka reguljärt så borde den inre kretsen inom (s) göra pudlar, trippel mollbergare med pik ungefär.

Det sker inte och det kan väl inte bara bero på att Danielson själv tillhör den inre kretsen. Frågan jag ställer mig är hur långt Persson är beredd att sträcka sig. Hans hus vid Båven är inflyttningsklart och ordnar han inte till detta så blir han ”Påven vid Båven” redan dagen efter valet.

Det kanske är vad han helst vill?

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]politik, persson, lars danielsson, påven vid båven, valet, helen eduards, tsunamikatastrofen, mörkläggning[/tags]


9 svar till “Lars Danielsson och Påven vid Båven”

 1. ”Påven vid Båven” Hahaha!

  Men den enda religion jag sett Persson anamma är bilderna i tidningarna där han var utrustad med en judisk kippa… :-)

 2. DANIELSSON ÄR BORTA INNAN MAJ MÅNAD HAR GÅTT UT. INGERÖ, DIN NYA KOMPIS JINGE, HAN LÄR BLI STATSMINISTER SEDAN EFTERSOM HAN HAR SÅN FINGERFÄRDIGHET… :-]

 3. Vilken dignitet frågan har sen! Om det är Danielsson eller någon annan trofast sekreterare som missbrukar sossarnas maktposition!
  Sannerligen en stor fråga för folket och medierna.
  Nog kunde den handläggas utanför offentligheten.
  Jinge! Du förutspådde Anna Sjödins fall också inom en vecka efter skandalen.
  Men där fick jag rätt! Hon blev en tillgång!
  Döms hon blir lyftet än större för s.
  Att läsa Svd kan förblinda omdömet!

 4. Jinge:
  Vem tror du att drevet ger sig på när de eventuellt lyckats få bort Danielsson också? Det finns inte en människa som man inte skaka fram något skumt om. Nästa offer blir i så fall Anna Sjödin, att alliansen och dess media tar itu med att slutgiltigt fälla även henne.

  Dessutom – tillhörde jag någon av de Tsunamidrabbade skulle jag bli otroligt förbannad på alliansens sätt att ta billiga politiska poänger på tragedin. Det finns en gräns bortom vilken fler än jag börjar diskutera på det sättet. Man ska akta sig för att driva saker för långt – då slår det till slut tillbaka på drevkarlarna själva.

 5. Intressant att det är helt OK att borgeliga debattörer sprider rykten om Danielsson, Helen Eduards intervjuades t o m i Ekot idag. Men när man spred rykten om Reinfeldt så var det ju inte ryktena som skulle diskutteras, utan den som spred dem!

 6. Visst är det någon som inte talar sanning, och visst kan man undra varför. Men tom en sådan snaskig sak som en hålldam är faktiskt hans privatsak.

  Om han hade kunnat rädda några hundra svenskar, eller om han hade kunnat stoppa tsunamin, då hade jag varit av uppfattningen att karln skulle avgå, men detta! Jag ogillar skarpt att massmedia kan avsätta folk hur som helst, och bara de ger sig 17 på det.

  Ingen är änglalik totalt flefri, och utsätter man för många politiker för sådana här drev kommer vi, som jag skrivit på A. Tigers blogg redan, bara att få rena gansters som politiker, de där som hotar med att knäcka knäskålarna på journalister som skriver sådant de ogillar.