Lärare ska rapportera elever till SÄPO anser (fp)


Tänk hur positivt det känns inför vår gemensamma framtid. Social-demokratiska arbetarpartiet håller äntligen på att införa en polisstat..

Det hinner de bli färdiga med innan nästa val. Då tar Reinfeldt och Björklund vid och då ska vi få se på andra bullar.

Jan Björklund vill nämligen att lärarna i skolan ska rapportera till SÄPO om vad eleverna har för religion.

Vad fint det ska bli. Sänk alla sjukbidrag, sjukersättningar, a-kasseersättningar. Pengarna som kommer in till statskassan ska fördelas till de rika genom att staten ska betala en del av lönen till deras pigor och drängar..

Och inte behöver borgarna byta justitie-minister heller. Den nuvarande är så blå som man kan bli så där sparar de också in en slant som de kan ge till någon miljonär.

Nästa steg lär antagligen bli att införa kvalitetssäkring av medierna. Så kommer nog censuren att få heta i borgarnas Sverige..


Blivande ministern Jan ”Stasi” Björklund, fp


24 svar till “Lärare ska rapportera elever till SÄPO anser (fp)”

 1. Jinge: ”Jan Björklund vill nämligen att lärarna i skolan ska rapportera till SÄPO om vad eleverna har för religion.”

  – Det där låter ju inte bra, men är det sant? Vi vill se referenser till källan när du gör sådana uttalanden, så att vi kan avgöra själva om det är sant eller inte.

  Jinge: ”Sänk alla sjukbidrag, sjukersättningar, a-kasseersättningar.”

  -Bra! Sambandet att arbete ger en hög inkomst, och inte sjukdom och arbetslöshet borde återställas.

  Jinge: ”Pengarna som kommer in till statskassan ska fördelas till de rika genom att staten ska betala en del av lönen till deras pigor och drängar.”

  Pigor och drängar hör vår historia till, de finns inte längre. Vilket parti har föreslagit att staten skall betala för hushållsnära tjänster åt de rika? Gäller det bara de rika? Vad jag har förstått så vill man göra en viss skattesubvention för att göra dessa tjänster vita. Alltså mer skatt kommer att betalas om dessa tjänster blir vita, alla blir vinnare.

  Jinge: ”Och inte behöver borgarna byta justitie-minister heller. Den nuvarande är så blå som man kan bli så där sparar de också in en slant som de kan ge till någon miljonär.”

  Att staten delar ut pengar till miljonärer har jag inte heller hört talas om, ge exempel!

  Jinge: ”Nästa steg lär antagligen bli att införa kvalitetssäkring av medierna. Så kommer nog censuren att få heta i borgarnas Sverige..”

  – Det är väl snarast kommunister som skulle kunnas tänka lägga fram ett förslag som skulle minska yttrandefriheten. Se dig om i världen Jinge!

 2. http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=577&a=441916

  Yttrandefriheten? Kolla bara vad Blair har sagt om nya lagar för att begränsa yttrandefriheten i England Peter. Fråga Wille!

  ”Pigor och drängar hör vår historia till, de finns inte längre. Vilket parti har föreslagit att staten skall betala för hushållsnära tjänster åt de rika?”

  Moderaterna.

 3. Tobias: ”Förut då socialförsäkringarna var mer generösa och då det inte ens fanns någon karensdag så var fler i vårt samhälle sysselsatta och folk var dessutom inte sjuka i lika stor utsträckning. Hur förklarar du det?”

  – Med att det fanns fler jobb.

  Jinge: Moderaterna har inte alls föreslagit att staten skall betala hushållstjänster åt de rika. Du förvränger saker och ting. Upp till bevis!

 4. ”Moderaterna har inte alls föreslagit att staten skall betala hushållstjänster åt de rika. Du förvränger saker och ting. Upp till bevis!”

  Jag förväntar mig faktiskt att folk som ger sig in i en diskussion åtminstone läser tidningarna ibland. Reinfeldt har VID UPPREPADE TILLFÄLLEN föreslagit att staten ska införa en skattereduktion som gör det möjligt att anställa folk i hushållet. En SKATTEREDUKTION innebär en statlig UTGIFT och den ska i första hand betalas med sänkt A-kassa, sjukpenning och pensioner. Jag har skrivit massor av gånger om det här i bloggen, det har dessutom debatterats flitigt i alla tidningar på nyhetsplats, ledarplats och insändarsidor.

 5. Jinge: ”Jag förväntar mig faktiskt att folk som ger sig in i en diskussion åtminstone läser tidningarna ibland.”

  ”Reinfeldt har VID UPPREPADE TILLFÄLLEN föreslagit att staten ska införa en skattereduktion som gör det möjligt att anställa folk i hushållet.”

  Och vad skrev jag?

  ”Vad jag har förstått så vill man göra en viss skattesubvention för att göra dessa tjänster vita.”

  – skattereduktion är naturligtvis rätt benämning.

  Jinge: ”En SKATTEREDUKTION innebär en statlig UTGIFT”

  – Det är där du har fel! Idag betalas dessa tjänster i största del med svarta pengar, och det må vara fel, men det är så det är. Detta innebär ju naturligtvis att den som utför tjänsten inte kan tillgodo räkna sig denna inkomst till pensionen, men betalar å andra sidan ingen inkomsskatt. Troligt är också att personen samtidigt tar emot andra bidrag. Samt inga skatter betalas på något sätt till staten.

  Genom att sänka momsen på dessa tjänster hoppas man att göra fler av dessa tjänster vita, vilket skulle leda till mer inbetalda skattepengar, samt att den som faktiskt utför tjänsten inte kan nyttja bidrag i samma utsträckning.

  Alltså mer inbetalda skatter och färre utbetalda bidrag. Det är vad jag kallar en vinn-vinn situation. Det är alltså inte tal om att detta skulle kosta staten någonting, och att man skulle behöva ta från nånting annat.

 6. Jinge: ”Jan Björklund vill nämligen att lärarna i skolan ska rapportera till SÄPO om vad eleverna har för religion.”

  Förslaget är att gymnasielärarna (skall/får/måste)? rapportera om extrema åsikter eller religiös extremism bland sina elever till SÄPO. Alltså, det handlar inte om att alla elevers religion skall registreras.

 7. Jan Björklund var en politiker jag fann hade intressanta åsikter – en gång för länge sedan. Antingen hade han det, eller också lyssnade jag inte tillräckligt intensivt. De senaste åren har han mer och mer framstått som en extremist och en arrogant icke-lyssnare. Han är sig själv närmast och för fram synpunkter och åsikter som ibland även kan få en tvättäkta moderat att framstå som ljuslila. I gott sällskap med sin partikamrat mr Rojas. Frågan är: vart är fp på väg? Samlas alla ”rumsrena” högerextremister där?

 8. Peter!

  Du besvarade min fråga med:

  ”det fanns fler jobb”

  Du kanske missade det viktigaste jag skrev i min fråga/påstående, nämligen det att ”folk var dessutom inte sjuka i lika stor utsträckning”.

  Hur förklarar du det?

 9. Jag blir äcklad när jag läser sånt här.

  Det bästa för FP är nog att hålla käften fram tills valet, för varje gång nån av dom öppnar truten så växer min avsky för dom.

  En frihetsälskare som jag själv som avskyr censur och tycker att yttrandefriheten skall vara absolut står nu i valet mellan Tomas Bodström som vill övervaka varje svensk och Jan Björklund som vill åsiktsregistrera varje svensk och representerar ett parti som vill ha militärer på varje gathörn.

  En bättre illustration på ”Val mellan pest och kolera” finns nog inte :(

 10. Det är ju helt galet, men egentligen inget nytt. Säpo har förut gått runt på skolor och frågat ut vilka som är veganer och liknande.

 11. Tobias: Du kanske missade det viktigaste jag skrev i min fråga/påstående, nämligen det att “folk var dessutom inte sjuka i lika stor utsträckning”. Hur förklarar du det?”

  – Jag förstår överhuvudtaget inte varför du är så intresserad av vad jag anser i dessa frågor, men visst.

  – Samma svar här. Det fanns fler jobb. Många blir i dag sjukskrivna pga av den apati, försämrat självförtroende och depression som de drabbas av när de inte lyckas skaffa jobb.

  En bekant har lyckats med att sjukskriva sig för utbrändhet och depression, utan att ens ha ett jobb… De som är sjukskrivna redovisas ju inte heller som arbetslösa.

 12. ”En bekant har lyckats med att sjukskriva sig för utbrändhet och depression, utan att ens ha ett jobb…”

  Du tror inte att arbetslösa kan bli sjuka?

 13. Jinge: ”Du tror inte att arbetslösa kan bli sjuka?”

  Peter: ”Många blir i dag sjukskrivna pga av den apati, försämrat självförtroende och depression som de drabbas av när de inte lyckas skaffa jobb.”

  Duger det som svar?

 14. Jinge: “Du tror inte att arbetslösa kan bli sjuka?”

  Jo, jag vet att de kan det. Av vilken anledning tror du att jag inte tror det?

 15. Peter!

  I din första kommentar skrev du:

  “Bra! Sambandet att arbete ger en hög inkomst, och inte sjukdom och arbetslöshet borde återställas.”

  Du hävdade här att man måste få mycket mindre då man är sjuk eller arbetslös jämfört med då man jobbar. Detta menade du, gissar jag, skulle skapa incitament för arbete.

  Det jag frågade om var hur det kan komma sig att folk var mindre sjuka förr trots att socialförsäkringarna var mer generösa då. Alltså, det jag påpekar visar ju på att folk arbetar lika mycket och är sjuka lika mycket oavsett hur bra eller dåliga socialförsäkringarna är. Du hävdar att arbetslösheten och sjukskrivningarna skulle minska om socialförsäkringarna försämrades.

  Att färre skulle bli arbetslösa eller sjuka bara för att socialförsäkringarna försämrades är bara borgerlig lögn och propaganda!

 16. ”Att färre skulle bli arbetslösa eller sjuka bara för att socialförsäkringarna försämrades är bara borgerlig lögn och propaganda!” Jepp. Och vi ser hur ett antal gökar här går på det snacket med hull och hår.

  Inget att bry sig om enligt min uppfattning..

 17. Tobias: ”Alltså, det jag påpekar visar ju på att folk arbetar lika mycket och är sjuka lika mycket oavsett hur bra eller dåliga socialförsäkringarna är.”

  – Vilket påpekande var det? Visst finns det ett sådant samband, men det är inte linjärt, men det finns andra mycket viktigare faktorer som påverkar antal sjuka och arbetslösa.

  Tobias: ”Du hävdar att arbetslösheten och sjukskrivningarna skulle minska om socialförsäkringarna försämrades.”

  – Det har jag inte hävdat, men jag gör det nu. Det finns ett sådant samband, men inte heller det är linjärt på något sätt. Så som arbetsmarknaden ser ut idag, tror jag inte att en sådan försämring skulle leda till att fler började arbeta.

  Tobias: ”Detta menade du, gissar jag, skulle skapa incitament för arbete.”

  – Nä, det var inte därför jag skrev att jag tycker att det är bra att dess socialförsäkringar skall sänkas, men visst tror jag att en försämrad inkomst är ett ekonomiskt citament till att söka jobb när man är arbetslös.

  Jag hoppas att du inte är så naiv att du inte tror att det finns människor som går hemma och är arbetslösa på grund av lathet och apati.

  Nu är det inte det som är problemet i Sverige, utan det är bristen på jobb. Ungefär 60% av den arbetsföra befolkningen går till sitt jobb varje dag, och jag tycker inte att det är ok att de 60% av befolkningen skall betala näst intill full lön för de resterande 40%.

  Blir man arbetslös, ja då skall vi ha ett socialt skyddsnät som hjälper till, men att man skall få 80% av sin lön i a-kassa är bra mycket mer än vad jag tycker är rimligt.

  Blir man sjuk under en längre tid, ja då skall vi också ha ett socialt skyddsnät för det. Är man lite krasslig nån dag och stannar hemma, ja då skall man inte räkna med att få betalt för nåt arbete som man inte utfört. Själv blir jag sällan sjuk, men de dagar jag har varit krasslig och stannat hemma, så har jag tagit ut en semesterdag istället för att slippa avdrag på lönen. Att karensdagar skulle vara något som helst problem för någon, tror jag inte på. Är man ofta småsjuk så är det enda rimliga att man går ner i arbetstid, och sjukskriver sig till 25% eller nåt i den stilen.

  Jag tycker det är orimligt att man skall få ut nästintill full lön när man inte arbetar. Det var det jag menade.

 18. Peter!

  Det du säger om andelen arbetande, att det skulle vara 40% av den arbetsföra befolkningen som inte går till jobbet en vanlig dag, stämmer inte! Förklara hur du har kommit fram till denna siffra och kom gärna med någon referens eller länk.

 19. Jag tvivlar på att du kommer att få en vettig länk till den siffran Tobias!