Lägg ner Schlagerfestivalen nu!


Egentligen så bryr jag mig lika mycket om schlagerfestivalen som jag bryr mig om alla sandkorn i Sahara.

Därför tänker jag inte skriva om sandkorn denna gång, det får bli någon annan dag, utan i stället spy min galla över den tävling i musik som uppenbarligen många tycker är underhållande. Men har alla schlagerfans verkligen tagit in betydelsen av att våra finska bröder vann tävlingen?

Lordi, som dessa Skogs-Pekkas tycks heta kommer att påverka tävlingen lika mycket som alla andra vinnare genom åren. När Abba vann så var vartannat bidrag åren efter olika slags Abba-kopior både till utseende, låtval och arrangemang. Knappast en framgång för musiklivet.

Nå, jag som inte har sett på tävlingen sedan någon gång i mitten av 90-talet senast, varför bryr jag mig? Nej det gör jag inte. Lika lite som folk i allmänhet tycks bry sig över att t.ex. Israel är med i tävlingen, ett land som inte ens ligger i Europa. Men resultatet kommer att bli att vi nästa år får se 25-30 Mötley Crue,

Whitesnake, AC-DC, Metallica och andra Lordi-liknande band.. Kul för de som gillar hårdrock kanske.

Tur att jag inte har någon TV..

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]musik, kultur, melodifestival, hårdrock, Lordi, Finland, Skogs-Pekka, tv[/tags]


12 svar till “Lägg ner Schlagerfestivalen nu!”

 1. dom som röstade visade att dom har tröttnat på vanliga shlagermusiken

 2. Jag skulle inte heller bli ledsen om det blev en ren hårdrocksfestival ;-)

 3. Äntligen kan hårdrockare titta på tävlingen utan att skämmas :) Folk har tröttnat på dussin-pop:en ..

  Och om man tänker efter.. hur många schlager vinnare förutom ABBA och Celine Dion har lyckats utanför sitt hemland?

 4. Jinge, jag håller med Dig om att det hade varit mycket bättre om någon av dessa halvnakna kvinnor vunnit och visst är det bättre med mångfald sett över tiden än enfald.

  KAS

 5. Härligt att se hur Monstren drev med hela utvecklingen av den här larviga tävlingen. Alla dessa utstuderade arrangemang med koreografi, ljudeffekter, kläder.. – någon melodi att minnas var där knappast – och så kommer de här finnarna.. – OK, de är också utstuderade, men anti.. – det föddes nog åtskilliga hårdrockare den här kvällen

 6. Jag som just funderat på om jag inte ska bli djurrättsaktivist..
  Min personliga och alternativa teori om könsmaktstrukturer säger mig att en man över 50 som näckar offentligt lider mångdubbel risk att arresteras än unga kvinnor runt 20 som gör detsamma.
  ..såvida inte poliserna blivit blinda innan de hunnit arrestera mannen ifråga vill säga. ;)

 7. Ja, lägg ner skiten och gör det nu! Att folk gillar att titta på smörjan spelar förstås ingen roll. Självklart ska vi låta intellektuella och akademiker bestämma vad folk ska titta på! Det är ju PRECIS ett sånt samhälle vi vill ha!

  (Personligen är det rätt skönt att bo i ett land som inte deltar i smörjan, men det är en annan historia…)

 8. Det mest erbarmliga är i alla fall de olika landens representanter för respektiv jury när de ska få sina 15 sekunder i rampljuset och försöka vara lite outslustiga och tala om hur underbart hela arrangemanget är och vilka vackra kläder programledarna har… Sån’t spyr jag på! För övrig heter det väl ”8 points go to” och inte ”8 points goes to”!

 9. Dom ska kanske börja med en liknande tävling på andra sidan atlanten

 10. jag tyckte att det var roligt att Finland vann! Jag håller fullständigt med dig om att Eurovision har spelat ut sin roll som seriös sångtävling. Nu känns det bara som en årlig tradition som man bara måste genomlida. När den väl var slut känndes det ”jaha nu har vi genomlidit årets Eurovision och det är ett helt år till nästa gång” Därför kan det ju vara lite kul att se nästa års kopiering av Lordi. Tänk t ex Grekisk hårdrock eller Turkisk. Det kan nog bli rätt roligt faktiskt istället för alla plastiga öststats lovesongs.

  Mvh
  Rebecka