Kvällspressens svansviftande för kändisar


Idag har jag kollat in samtliga tidningar på nätet flera gånger med anledning av händelserna i Mellanöstern.

Jag vet att kvinnor ofta anser sig få lite publicitet i jämförelse med män. Det må gälla damfotboll eller kvinnliga chefer eller forskare. Men när det gäller kvällstidningarna så stämmer det inte, i alla fall inte deras webbupplagor och definitivt inte Expressens.

Idag vid ett tillfälle såg jag att de hade ett tjugotal bilder på hemsidans ”förstasida” och 90 % av dessa bilder föreställde kvinnor, företrädesvis både unga och vackra. Yrkeskategorin bildredaktörer måste vara totalt mansdominerad. De enda män som förekom var Fredrik Ljungberg och så några offer från Libanon.

Huvudnumret för dagen är det faktum att de rika och bortskämda bratsen farit till Båstad för att supa upp svindyr champagne och trängas på samma restauranger som hemma vid Stureplan. Uppenbarligen hjälper dessa berättelser upp Bonnier-koncernens tappade försäljning. Marie Sernholt, Ebba von Sydow, Ulrika Nillson, och Jessica Andersson är några av de C- och D-kändisar som tidningen har ett bildextra om.

Vill man se bilder på detta s.k. innegäng kan man besöka den utomordentligt slemmiga hemsidan Stureplan.se Jag till

och med rekommenderar er att besöka den för att se hur högeralliansen vill att Sverige ska bli för de rikaste 10 procenten av medborgarna.
i

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]politik, mediekritik, expressen, brats, stureplan[/tags]


Ett svar till “Kvällspressens svansviftande för kändisar”

  1. Det här blir allt mer bisarrt. Jag kan inte öppna nätupplagorna av DN eller SvD utan att se bilder av de senaste Hollywoodkändisarna. Snart är vi tillbaks på 1800-talets bugande för kungligheterna.

    Jag tror själv att det här började med den amerikanska People Magazine. Det har nu helt spårat ut.