Kvällspressen hotar Demokratin


Det är knappast något speciellt revolutionerande budskap jag framför i rubriken på detta inlägg, men det börjar faktiskt bli dags att göra något åt detta.

För visst är det ett problem att medier som behövs för att värna landets demokrati nu blir allt mer utslätade och intetsägande. Vi behöver tidningar för att kritiskt granska våra myndigheter och politiker, för att gräva där medborgarna själva inte kan.

Men tidningar som Aftonbladet/Expressen väljer att i stället bevaka olika kändisar som:

Agnes Carlsson, Carola Häggkvist, Carolina Gynning, Courtney Love, Daniel Nyhlén, Efva Attling, Emma Andersson, Erling Wahlgren, Eva Dahlgren, Fabio Capello, Kate Hudsons, Kate Moss, Linda Rosing, Lindsay Lohan, Ludmila Engqvist, Lynndie England, Natacha Peyre, Nick Carter, Olinda Borggren, Oprah Winfrey, Pernilla Wahlgren, Runar Söögard, Sally Anne Bowman, Tiina Rosenberg, Ulf Lundell och Zlatan Ibrahimovic.

Visst kan någon av ovanstående vara värda några rader, men dessa namn har jag samlat ihop bara genom att kolla på EN av tidningarnas förstasidor mot webben.

Skulle jag kollat båda så skulle listan blivit längre. Och vad det är för tjej som brutit ihop har jag inte en aning om trots att jag har bilder på bägge tidningarnas löpsedlar från igår.

Men jag kan utan minsta tvivel konstatera att det hänt miljoner saker i världen som det hade varit relevant att rapportera, men som dessa publikationer valde att bortse ifrån.

När jag tagit upp detta förut så föreslog en av dem som kommenterade att man skulle urinera på tidningsbuntarna.

Det låter skojigt men är knappast genomförbart. Frågan hänger fortfarande i luften, vad ska man göra?


13 svar till “Kvällspressen hotar Demokratin”

 1. Jag vet inte om du har missat kvällstidningarna de senaste 10 åren…

  De är ju inga nyhetstidningar längre utan skvallerpress. Hänt i veckan eller svensk damtidning mm. Det är ju dessutom dessa ”journalister” som skriver i kvällspressen. Man har alltså bytt målgrupp…

  Nyheter får du läsa i DN eller Svenskan.

 2. Likriktning, menade jag.

  Tänkte tillägga att jag inte heller har en aning om vem tjejen som brutit ihop är. Min allmänbildning vad gäller kändisars privatliv är rätt dålig.

 3. Vad är det för fel på ”likriking” ?? :-) Det var ju KUL :) Det är alltid skoj när någon balar taklänges.. :)

 4. Dett får vi inte läsa i kvällspressen

  Moderat vördnad för Olof Palme

  Johan Forssell (ordförande i muf)
  Citat
  ”Ta Olof Palme till exempel. Hur många torg och platser har inte uppkallats efter honom? För att inte tala om Tage Erlander och Hjalmar Branting. Är det för mycket begärt att byta namn på i alla fall några av deras ställen?”

  ”Christian och jag har därför två förslag. Låt oss uppkalla Olof Palmes torg i Örebro och Tage Erlanders gata i Karlstad efter George W Bush”

  Så talar förvuxna snorungar i Sveriges nya arbetarparti moderaterna/ KAS

 5. Har inte köpt Aftonbladet och Expressen på 10 år. Det är det bästa sättet att undvika dem.

  Prenumerera på kvalitetstidningar som Nyliberalen, Contra, Svensk tidskrift(tillfälligt nerlagd

  Länkar borttagna, se kommentarsreglerna! // Jinge (som INTE är liberal)

  Sen ska tidningen Neo komma i slutet av året.