Kul kul Zlatan, men jag är pessimist

Min erfarenhet av fotbollsspelare, som också betraktas som nyckelspelare, är dessvärre att de är ömtåliga som kinesiska vaser från Mingdynastin.

Alla spelare som ligger i den absoluta världstoppen riskerar hela tiden att slå upp gamla skador, plus att de givetvis riskerar nya i en omfattning som spelare med lägre profil inte drabbas av. Oavsett vilket lag som det svenska landslaget ska möta i EM så kommer de att sätta två man på Zlatan. Och det kommer att bli fula tag. Tyvärr är det så det fungerar, och idag kan vi inte ens vara säkra på att Zlatan kommer till spel. Han har varit skadad länge och EM börjar snart.

Men visst var det bra att han fick göra ett par mål, det innebär att han inte kommer att grubbla över att han inte gjort några mål på ett tag. Samtidigt är väl hysterin i Italien total ikväll, frågan är om inte Inter kommer att kräva att deras egen läkare ska godkänna om Zlatan kan spela eller inte. Men visst betyder det här enormt mycket för det svenska intresset. Ingen kan annat än konstatera att vi troligen ställer upp med de allra bästa spelarna, något som i bästa fall kan föra Sverige till kvartsfinal…

Men som sagt, här tas inte något ut i förskott, vi får väl se om han kommer att kunna spela EM.

AB1 SvD1 DN1

Andra om: , , , , , , , ,

[tags]Zlatan, EM, Fotboll, Ibra, Inter, Österrike, Fotbollslandslaget, Landslaget, Skador[/tags]

  4 comments for “Kul kul Zlatan, men jag är pessimist

 1. 18 maj, 2008 at 19:02

  Det är en viss poäng i att vi faktiskt bara har Zlatan som superspelare i EM-laget. Ändå går folk runt och tror att vi ska vinna EM. Vi har trots allt inte utlandsproffs på alla poster som andra lag har.

 2. Britta
  19 maj, 2008 at 00:02

  Men om de sätter 2 överrockar på Zlatan så kommer Henke o de andra fram på andra kanten

  Fy fasen vilken fest det blir

  Semester ska i alla fall jag ta

 3. 19 maj, 2008 at 00:24

  Det är sant Britta, men dessvärre är det inte så enkelt… :-I Men det vore kul om de iaf tog sig fram till Semi. Det borde inte vara helt omöjligt…

 4. Pelle
  19 maj, 2008 at 17:15

  Kvartsfinal? Semi? Sverige kommer åka ut innan de ens tagit sig till EM…

Comments are closed.