Kritiken mot Bodström eskaleras


Av någon anledning så verkar det vara mer regel än undantag att mindre besökta bloggar använder sig av de mer välbesökta bloggarnas namn i sina rubriker.

Sådant gör mig alltid extremt misstänksam. Idag hittade jag en sosseblogg som i rubriken skrev:

Jinge m.fl. sågas!

Givetvis blir jag nyfiken på varför jag sågas så jag besökte sidan för att se efter. Såhär skriver han:

(s)-bloggaren: För en tid sedan efterlyste jag en mera sansad debatt kring förslagen som justitieminister Tomas Bodström lyft senaste tiden. På SvD Brännpunkt kan man läsa ett inlägg i debatten på samma linje, en slags förmaning till lugn.

Han hänvisar till en åklagare från Göteborg som skrivit ett inlägg på SvD Brännpunkt och tagit upp exakt samma kritik som undertecknad. Så jag överlevde den sågningen med ett leende på läpparna. Det KAN inte vara lätt att vara sosse i dessa tider. Men själv gillar jag Brännpunkt i SvD. Idag skriver en doktor i straffrätt, Eva Stenborre, så här om Bodströms lagar.

Eva Stenborre: Thomas Bodström utpekas som en ”värsting” på det juridiska området eftersom ingen tidigare justitieminister har lyckats med att lägga fram så många förslag som kränker vår personliga integritet.

Justitieministern försvarade sig med att han inte förstod varför så många är så kritiska eftersom dessa metoder ju redan används i dag. Telefoner avlyssnas alltså nu utan att någon är misstänkt för brott. Bodström angav med andra ord domstolarna, åklagarmyndigheterna och polisen för tjänstefel…

Bara genom att lyssna på vad han svarar på journalisternas frågor räcker för att se hur justitieministern är totalt insnärjd i en härva av lögner och halvlögner. Jag läste en bra kommentar på sossebloggarens sida men nu när jag tänkte citera den så visar det sig att han raderat den.


Usama Bin Bodström

Den var troligen för bra för (s)-bloggaren och Zlatanfantasten..

Säkerhetstjänstkommissionens rapport år 2000 visade att det förekommit olaglig avlyssning av icke misstänkta så sent som under 90-talet. Regeringen tillsatte då ett ombud när tingsrätten ska besluta om avlyssning.

Eva Stenborre (vars artikel inte raderats på SvD:s Brännpunkt):

Nu visar det sig att regeringens lösning var ett slag i luften. Hur kan det annars komma sig att trots dessa ombud förekommer det att enskilda får sina telefoner avlyssnade utan att de är misstänkta för brott? Och, Tomas Bodström, svara på frågan; hur många är det som avlyssnas olagligt idag?

Och DET svaret mina vänner, det lär vi nog få vänta länge på..


8 svar till “Kritiken mot Bodström eskaleras”

  1. Jag har också länkat till dig idag — men inte i rubriken och med en artig reverens. Hoppas du inte tar illa upp ;-)
    Men det som gjorde mig än mer beklämd idag, efter mitt inlägg igår, är att det är så lite debatt om detta även på bloggarna! Har vi resignerat så? Eller är det, som jag befarar, att frågorna nu börjar bli såpass tillspetsade, så nära inpå vår oskyddade demokratiska hud, att merparten därute inte längre hittar något sätt att ”skoja till” det här.
    Är det dags för blogosfären att bli lite mer seriös, månne?

  2. Har inga synpunkter på vad du skriver i inlägget, men jag tycker du är lite snål som inte länkar till ”sosseboggen” så man kan bedöma din utsago från båda håll så att säga. Själv har jag för övrigt inga problem med att vara socialdemokrat i dessa tider, men jag funderar lite mer på hur Bodström upplever det hela.

  3. Nu väntar vi bara på ett lagförslag som gör det helt lagligt att råna värdetransporter – för det görs ju ändå hela tiden fast det inte är tillåtet idag.

  4. Bodström bör omgående ta till krafttag mot fotbollshuliganer som terroriserar, misshandlar och förstör.

    Detta bör i sann Bodström-anda givetvis ske genom ett totalförbud mot fotboll!