Kristdemokraterna – pekar upp i himlen


Nämnde jag inte att Folkpartister ofta ses stående med ett pekfinger rakt upp i luften, jo det gjorde jag bestämt.

Man kan förväxla en folkpartist med en kristdemokrat av just den anledningen. För bägge står och pekar upp i skyn även om skälen är olika. Kristdemokraterna gör det för att de tror att det finns en gud där uppe. När Göran Hägglund var med i partiledarintervjun i radions P1-morgon så ville han inte svara på om han trodde att Jesus kunde gå på vatten. Att han inte ville svara har jag stor förståelse för. För vem vill berätta att han tror på Tor, Oden, Jahve, Allah eller andra gudar?

Tro hör till forntiden, den tid man trodde på tomtar, troll och annat oknytt. En modern människa inser att Homo Sapiens är ett resultat av evolution och ingenting annat. Det är ett dubbelt problem för just kristdemokraterna. För dels är de motståndare till att människor kan tycka om varandra även om de har samma kön, dessutom anser de att några stamceller redan är en fullvärdig människa.

De skulle behöva problematisera detta för nu planerar Ulf Ekmans religiösa tokar att ta över partiet. Den dagen Livets Ord tar plats i vårt parlament så har demokratin tagit tre steg bakåt. När kristdemokraterna gjorde samma sak var det bara två och ett halvt steg.

Att kristdemokraterna intill sin död kommer att försvara kärnfamiljen beror just på deras vidskeplighet. Och något obefintligt och obevisbart som de kallar Gud…

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

[tags]politik, göran hägglund, gud, allah, jahve, tomtar, troll, kristdemokraterna, val2006, kärnfamiljen, livets ord, ulf ekman, vidskepelse[/tags]


4 svar till “Kristdemokraterna – pekar upp i himlen”

 1. Den lilla killen vid staketet på valaffischen ser ut som om han inte får vara med i familjegemenskapen. Han kanske inte vill vara med. Står och gluttar längtansfullt över staketkanten.

 2. Håller med om det mesta. Men samtidigt måste jag säga att vi i den moderna rationella västvärlden lever i ett plattland. Vad som menas med detta får man veta om man läser bl.a. Ken Wilbers ”En kortfattad historia om allting”.

  Gärna mystik, men nej tack till religion.

 3. Vad som dock är tur, är att om 5 procent av svenskarna är religösa och vill ha ett religöst parti i riksdagen, så får dom det. Tänk om de inte hade fått vara med, då kan vi snacka odemokratiskt.

  Sen som jag tidigare sagt, tycker jag det är ganska lågt att ta 50 år gamla affischer och förklara det som att det är ungefär samma sak idag. För i så fall får vi ett nytt gulag i Sverige om vänsterpartiet vinner.

  Om man nu ska sammanfatta dagens diskussion och ”rationella” artiklar och applicera det på hela valet. Då har vi ett uttalt nazistparti i Centern. Sen folkpartiet som inte riktigt vet om de är fascister eller onda kommunister, moderaterna som ska förtrycka alla, de blir ännu ett fascistparti, sen har vi KD som är ett gäng tokiga, religösa fundamentalister.
  Sen har vi vänstern som också måste straffas av sin historia. De vill upprätta Gulag igen, införa planekonomi och konfiskera folks egendom.

  Du har idag öppnat mina ögon Jinge. Alla partier är idag likadana som i Europa under nazitiden.

  Hoppas inte det här censureras bort.