Kriminalvården meddelar – Case Closed!!


Nu har Kriminalvårdsstyrelsen meddelat mig ”Case Closed” för att de, som de skrev, inser att min blogg inte användes kommersiellt.

Jag skrev inte i klartext vilka jurister jag hade konsulterat, vilket har gett mig ett antal mail fyllda med olika frågor.

Och jag tänker inte redogöra för det nu heller.

Skälet är att de är enskilda tjänstemän, i ett fall på departementet och i det andra fallet en domare i tingsrätten, plus handläggare på KVV. Jag är övertygad om att dessa människor inte vill att deras namn ska uppmärksammas.

Men för den som är nyfiken på juridiken så finns det en hel del som talar för att det är en generaliserbar sanning som jag visat på i och med dessa inlägg.


3 svar till “Kriminalvården meddelar – Case Closed!!”

  1. Nej. Inte heller att KVV inte heller bedriver någon affärsverksamhet vilket hade stärkt deras sak, men inte räckt. Om jag dissar McDonalds för att de gör äckliga hamburgare så KAN de möjligen anse att det är att skada deras varumärke. Men det är inte speciellt troligt att de gör något för att få det att upphöra. Sådant leder till oönskad negativ publicitet.

    Jag begärde f.ö. oxo att få ut alla upprättade handlingar (KVV är ju en statlig myndighet) och den korrespondens som förevarit internt inom myndigheten damp ner efter 30 minuter. Så nu vet jag vem som initierade tokerierna också.

    Men det var som Johnny stationsvakt skrev för några dagar sedan. Den här typen av frågor är bra om de blir belysta eftersom det rör alla med egna hemsidor / bloggar.

  2. JAg tvivlar på att McD skulle ens bry sig eftersom din blog knappast kan anses som ”vida spridd”. Dock bör du vara försiktig med logotyper och liknande från privata företag – där spelar det mindre roll om du tjänar pengar eller inte.

  3. N! Jo det är jag nog medveten om. Men det handlar ju oxo om deras möjlighet att få rätt i domstol. Fast ska man vara bergbomb så bör man kanske skaffa utgivningsbevis. Men det är ju inte i första hand för egen del som jag berättar denna historia. Det är för att andra som bloggar ska få nys om grejen.