Kriget mot Terrorismen


Bush och Blair kokade ihop en massa lögner för att få till stånd ett angreppskrig mot Saddam Hussein och Irak.

Jo jag skrev det senast i mitt förra inlägg, men jag kan inte undgå att återkomma till det nu när resultatet blir tydligare och tydligare för varje dag. I Afghanistan håller talibanerna på att växa sig starkare i mycket snabb takt. I Irak kan vi nog konstatera att inbördeskriget nu startat på allvar. I Sri Lanka har de tamilska tigrarna blivit aktiva bombsprängare igen och i Indien så har man just slaktat 200 pendeltågsresenärer.

(Tamilska Tigrarna är historiens värsta självmordsbombare, de är inte muslimer utan kristna)

I Palestina gör man vad man kan för att djävlas tillbaka med Israel och nu har Hizbollah tagit till vapen i Libanon. Israel agerar på ett sätt som de troligen inte skulle ha gjort med en frisk Ariel Sharon vid makten. Men Olmert och Peretz känner sig tvingade att visa ”Cohones” vilket leder till en fullkomligt vansinnig och meningslös slakt av oskyldiga människor. Vilket givetvis i sin tur leder till ett alltmer uppskruvat hat och ökad terrorism.

Som bekant förekommer det en massa dödande i Sudan och i mängder av andra muslimska länder ligger det nära till utbrott av våldshandlingar. Bush och Blairs ”Krig mot Terrorismen” har gjort vår planet till ett mycket osäkrare ställe och många av de uppror som spirar runt om, både i arabvärlden och på andra ställen, har direkt eller indirekt samband med Bush och Blairs krig utifrån falska förspeglingar.

När nu den israeliska statsledningen reagerar med krig för att Hizbollah och någon palestinsk grupp sammanlagt tagit tre soldater till gisslan, så bortser man direkt från de tusen palestinska fångarna som sitter i fängelse i Israel utan vare sig rannsakan eller dom. Skulle respektive sidas del av ”berättigat” våld kunna utövas så vore Mellanöstern-konflikten över i morgon. Palestinierna har, om man räknar in Hizbollahs kidnappning, en moralisk rätt att utöva 333 gånger så mycket våld mot Israel som israelerna utövat mot dem.

Att det finns religiösa och politiska motsättningar i mellanöstern är ändå inget nytt. I många av de andra länderna finns det långa traditioner av misshälligheter

mellan folkgrupper, olika klaner, och s.k. krigsherrar som egentligen inte passar in på definitioner om religiösa eller politiska motsättningar.

Men ändå kan vi idag se alltmer tydligt hur USA och Englands agerande i betydande grad är primus motor för den församlade oro som finns i stora delar av den muslimska världen just nu.

Samtidigt finns det enormt mycket som bubblar under ytan men som ännu inte visat sin rätta kapacitet som konflikt- och krigshärdar. Egypten, Saudiarabien och några till arabländer har betydande underjordiska rörelser som dessutom växer. Vad som nu händer i Syrien vet vi väl inte riktigt än, men det finns all anledning att förmoda att det kommer att jäsa på många håll i mellanöstern om Israel fortsätter sin aggression mot palestinier och libaneser. Dessutom får alla islamistiska grupper som nu hålls i schack av olika diktatorer givetvis luft under vingarna.

Att situationen utvecklats på detta sätt kan vi givetvis tacka Bush och Blair för. En sak är fullkomligt klar. Jag skulle inte vilja bo i Israel de närmaste åren. I alla fall inte med dess nuvarande ledning som jag tycker verkar fullständigt politiskt inkapabel. De driver Israel längre och längre bort från en tvåstatslösning och för landet ständigt närmare en tredje intifada.

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, mellanöstern, bush, blair, kriget mot terrorismen, israel, palestona[/tags]


6 svar till “Kriget mot Terrorismen”

 1. Tamilska Tigrarna (LTTE) är inte kristna, utan dom är rätt oreligösa. Du har dock rätt att dom är står för majoriteten av självmordsattacker sen 1980 (året som ofta betraktas som då den moderna terrorismen föddes) – det var dessutom LTTE som ”uppfann” bombvästen.

  Robert A. Pape skriver i sin bok Dying to Win att självmordsterrorism från kristna grupper är mycket ovanlig. Det finns bara några få registrerade. Dock så är ju kristen statsterrorism i form av USAs aggression mot världen en av de mest förrödande krafterna i världen just nu.

  Jag kallar det kristen statsterrorism då dess motiv är dels dominionism (tron att vi skall utnyttja jordens resurser så mycket vi kan för snart kommer jesus tillbaka), därav USAs intresse av oljan i mellanöstern och vägran att skriva på internationella miljöavtal samt erkänna växthuseffekten som problem. Sen har vi stödet till Israel, som även den har motiviation i kristendomen – då evangalikerna (som Bush tillhör) på allvar tror att Jesus bara återvänder ifall Israel (inkl. Gaza och Västbanken) är i judarnas kontroll.

 2. När det gäller Sudan så bör man vara lite mer klarsynt Jinge. Ryssland har varit och är till stor hjälp i folkmordet iom en enorm vapenförsäljning som nyttjas i detta pågående folkmord och systematiska våldtäkter.

 3. Israel har naturligtvis ratt att forsvara sig! Israel lamnade Lebanon ar 2000, en FN resolution kraver att Hezbollah avvapnar sig, det har inte hant. Istallet skickar Syrien och Iran raketer och vapen till Hezbollah, som har autonomi i sodra Lebanon, genom Beirut’s airport, och motorvagen mellan Damaskus och Beirut. Lebanon’s regering tillater terrorister (Hezbollah) att oppet agera i Lebanon, med stod fran Iran och Syria. Darfor har nu Beirut’s flygp[lats och motorvagen till Damaskus blivit bombat for att stoppa inforsel av vapen till Hezbollah i Lebanon.

  Jag mistanker att denna escalation av valdet, kidnappning av Israeliska soldater och raketskjutningar fran Lebanon pa Haifa ar en direkt order fran Iran, for att ta varldens ogon OFF Iran’s karnvapenstravanden. Det uppskattas att Hezbollah har minst 10,000 av dessa raketer som kan na Haifa vilket ligger ca 60 km fran lebanons grans. Dessa raketer ar tillverkade i Iran!

  Israel gor helt ratt, de gor ratt for Araberna och Iranerna vill till varje pris inte ha fred med Israel. Vi far inte glomma att Iran’s pr4esdident har lovat att utplana israel, Hamas militara fraktion har lovat att skicka Judarna i medelhavet, och Hezbollah har fort krig och terrorism mot Israel i decennier. For 6,000 ar har Judarna blivit forfolda av Araber och Nazister. Israel lamnade Gazaremsan ett ar sedan, det fungerar inte, Araberna ar inte nojda, de ar bara nojda med israel’s utplaning. Enough is enough!

 4. Tänk vad mycket skada MEMRI-översatt disinformation kan ha? Folk tror fortfarande på vad MEMRI säger att Irans president sa. *Suck*

 5. Formodar det var riktat till mig. Jag har ingen aning vad MEMRI har pastatt i sammanhanget. Daremot har vi tillrackligt med Iraner boende har som kan vedimera vad Iran’s president har sagt om Israel. Jag litar ocksa pa CBC, CTV osv objektiva nyheter. Det racker for mig.

 6. 1) Tamilska Tigrarna beskrivs som kristna i Björn Kumms bok Terrorismens Historia.

  2) MEMRIs uppgift är att sprida desinformation. Fejkade intervjuer och översättningar är deras standard.

  Att sedan Irans president faktiskt sagt ett antal dumma grejer innebär inte att man ska tro på Memri i något avseende.