Kriget mot Islam, förlåt – Terrorismen


Jag har tidigare skrivit några gånger om Kriget mot Islam. Det kriget började långt tidigare än 11 september. Ja långt innan Usama Bin Laden ens var född.

Var och en som har minnen från historielektionerna i skolan minns också hur korstågen utgick från Europa och ner till mellanöstern i ett tidigt försök att kolonialisera den delen av världen. De som minns dåligt kanske ändå minns Jan Guillous spännande böcker om den påhittade Arn som for iväg – blev korsriddare och en typisk Guillou-skapad hjälte med massor av hår på bröstet.

Böckerna är fiction men det är en huvudsakligen korrekt beskrivning av den tiden såvitt man vet. I dagens upplaga av Aftonbladet så går Jan Guillou till storms mot Kriget mot Terrorismen. Han skriver inte som jag, Kriget mot Islam, men det är ju vad det i praktiken handlar om. Han oroar sig för att ”Terrorism” kommer att bli nästa artbrott där det kommer att ske många justitiemord av samma slag som för incestbrotten som var vanliga i början av 90-talet. En modernare form av det som förr kallades häxprocesser.

JG/AB: ”Våra medier fylls nu av rena rövarhistorier om hur terrorismen översvämmar Sverige. Av någon anledning älskar medier att skrämma upp sina läsare. Och det gäller inte bara Expressen, som självklart tycker om att hota med lömska muslimer. Dessvärre har också Aftonbladet lånat sig till denna kampanj. Den 22 juni kunde nämligen Aftonbladet på ett helt uppslag i tidningen påstå att man granskat TERRORNÄTET I SVERIGE. Och morskt förklarade ingressen att ”Aftonbladet kan i dag avslöja de svenska terroristnätverken och deras kontakter”. Vilket självklart är lögn, vilket framgår redan när man läser avslöjandena eftersom där exempelvis hävdades att en artonårig pojkterrorist ”har skött rekryteringen via internet åt al-Qaidaledaren Abu al Zarqawi”.”

En lustig parentes i sammanhanget är att en av dessa ”terrorister” antagligen besökt även denna blogg. Han ville ha in en Internetadress med sin hemsidas adress i kommentarsfältet men jag kollade upp, och strök den.

Det var nämligen en sida som förhärligade Jihad som dessutom såg tämligen krigisk ut. Jag vet inte förstås, men jag inbillar mig att han kan vara en av de gripna tonåriga ”Terrorister” som Säpo låtit häkta.

JG/AB: ”Några pojkar som nyligen åkt fast påstod sig vara ”den svenska avdelningen av al-Qaida”. De hade lekt med datorerna och utslungat diverse hotelser på nätet och blev förstås genast uppspårade och ska snart dömas till fängelse för något som för en kritisk betraktare bara kan te sig som en lek. Men hårda straff och okritiska applåder i medierna att vänta.”

Med anledning av detta så får vi hoppas att den svenska säkerhetspolisen har tillräckligt mycket integritet så att de ser till att inga våldsromantiska, rebelliska men
– oskyldiga tonåringar hamnar i fängelse.

Och jag hoppas det, för Säpo har knappast något incitament att se till att oskyldiga döms. Tidningarna har det i och med att moralen inom kvällspressen är låg och försäljningen av lösnummer ger klirr i kassan.

JG/AB: ”Psykologin är enkel – i kriget mot terrorismen är alla medel tillåtna. Och risken att avslöjas som lögnare är liten. al-Qaida, som är en idé snarare än en organisation, kan ju inte gärna dementera att tonåriga svenskar står för deras ”rekrytering” eller samlar in pengar.”

Gör dig själv en tjänst och läs Guillous artikel i Aftonbladet.

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, kriget mot terrorismen, usama bin laden, kriget mot islam, jan guillou, häxprocesser[/tags]


3 svar till “Kriget mot Islam, förlåt – Terrorismen”