Kommer USA utlämna efterlyst terrorist?


Det ska bli intressant att se hur mycket allvar George W Bush menar med kriget mot terrorismen.


Luis Posada Carrites

Det finns nog skäl att anta att han inte kommer att lämna ut den interna-tionellt efterlyste Luis Posada Carrites till Venezuela.

Carrites har sprängt ett passagerar-flygplan i luften där 73 personer dog. Han har sprängt hotell i Cuba så att turister dödades, och han greps i Panama med en större mängd sprängmedel då han hade för avsikt

att mörda Castro som var på tillfälligt besök.

I Venezuela torterade och mördade han människor.

Saken borde vara självklar eftersom Venezuela och USA har ett gällande utlämningsavtal med varandra.

Kruxet är att Carrites var CIA-agent. Personligen tror jag att det är skillnad på terrorister och terrorister..

De som begår terrorhandlingar på uppdrag av den amerikanska administrationen är goda. De som angriper amerikanerna är onda.

Och även om palestinier inte angriper USA så angriper de uppenbarligen israeler, och då är oxo de onda.

Men Bush och hans kompisar är goda som bara den. Nu får vi se om de är tillräckligt goda för att lämna ut denna terrorist och mördare till Venezuela.

Är det någon som vill sätta en spänn på att USA gör det?

Nehej.. Tänkte väl det..


5 svar till “Kommer USA utlämna efterlyst terrorist?”

 1. Jag sätter femhundra på att de inte lämnar ut honom. Hur skulle det se ut? En man som försökt mörda Castro är givetvis förlåten allt. ´Presidenten´ tänker väl be påven att saligförklara honom när han dött. Och vad skulle Bush göra med alla andra mördare som han sänt ut i världen?

 2. Jag undrar lite vad som kommer att hända med kriget mot terrorismen när hyckleriet ”kommer fram i ljuset”. Förutsatt att USA inte lämnar ut killen, de kanske trixar av sig ansvaret igen.

  /martin

 3. Hyckleriet kommer nog aldrig att bli speciellt uppenbart för andra än för de kritiska. Det är ju bara att kolla på hur det gick med newsweek. Det fick regeringen stopp på och nu tror 99% av världen att uppgiften var felaktig. Det är en sorts diktatur eftersom USA förtiger verkligheten och inte tillåter sina egna media ens att skriva om den. Det sker allt i demokratins namn säger de. Lögnfabriken USA……. :-(

 4. Du är lustig du Jinge! Gå till vad om självklarhet. Det är klart de inte lämnar ut terrorister, hur skulle det se ut.

  Jag bloggade om samma terrorist tidigare: http://fotolasse.se/?p=83 där jag konstaterade att nu finns det skäl att gratulera Bush när han äntligen fångat en terrorist.

  Det är, som du redan konstaterat, skillnad på terrorister och terrorister.

  För övrigt tycker jag alla ska se Oliver Stones film ”Commendante” som är ett tre dagar långt samtal med Castro på Kuba. Det är en intressant film, inte minst för att man kan bilda sig en egen uppfattning om Castro. Jag blev dessutom litet förvånad över med vilken eftertänksamhet Castro resonerade. Även Kuba har ju som bekant begärt den fångade terroristen utlämnad. Vilket väl är självklart eftersom han sprängde ett kubanskt plan. Låt oss tänka på vad USA hade begärt om situationen varit tvärt om. Tror du USA i så fall tvekat att anfalla om Kuba nekat att lämna ut en terrorist som sprängt ett amerikanskt plan i luften.

  Det amerikanska hyckleritet är monumentalt!!