Kasta STEN på politikerna!


Jan Myrdal är idag 78 år gammal.

Han börjar bli alltmer medveten om att det inte kan vara så himla många år kvar, så oron för att bli skröplig har ökat påtagligt.

För några dagar sedan lät han förstå via en kvällstidning att han och hustrun lagt undan pengar för att de ska kunna åka till en dödsklinik i ett alpland den dagen viljan att fortsätta trampandet i jämmerdalen sinar.

Att Myrdal själv tar upp frågan måste glädja Per Nuder som antagligen har en liknande idé i bakfickan för samtliga medborgare när de fyller 65 år.

Men Myrdal vore inte Myrdal om han inte också hade en radikal variant som hämnd för alla oförrätter som gamlingar utsätts för.

Han har nämligen retat upp sig på att maten inom åldringsvården är färglös, smaklös, luktlös och befriad på det näringsinnehåll den borde ha.

Han menar att det är ett förtäckt mordförsök på gamlingarna.

“- När man blir riktigt gammal kan man kanske inte ha sex, men äta kan man.” sade han i morse i Sveriges Radios P1-morgon.

Och för att gamlingarna ska få en mer människovärdig ålderdom så tycker han att det vore bra om de kunde samlas och kasta sten på politikerna.

“- Vi måste tvinga fram en förändring!” sade han.

Möjligen ska man glädjas över att den gamle Maoisten numer vill begränsa våldsanvändningen till stenkastning.

Men eftersom Myrdal också är en handlingens man skulle jag rekommendera alla politiker att snabbt som attan inhandla varsin hjälm.

För även om Myrdal givetvis har rätt i sin kritik, så minimeras i alla fall antalet svårt skadade politiker.


Ett svar till “Kasta STEN på politikerna!”

  1. Still going strong med andra ord.
    Jag vet inte riktigt om stenkastning är rätt metod, men att fler äldre säger ifrån är bara önskvärt. Jag skrev lite om detta häromdagen. Tyvärr är det en grupp som sällan hörs.

    Annica