Kan inte Gud stoppa George W Bush?


Ibland tror jag att jag hör fel. Nyss sade de på Ekot att Bush hotar med att lägga in sitt veto mot en ny budget om kongressens beslutar att man ska behandla krigsfångar humant och enligt gällande konventioner.

Jo, det är sant.

Bush har sagt att en laglig behandling av dessa fångar förhindrar en effektiv kamp mot terrorismen.

Hittar denna notis i SvD på nätet:

SvD/TT: ”Den amerikanska senaten röstade med överväldigande majoritet för de nya regler för behandlingen av krigsfångar som efterlysts efter skandalen i Abu Ghurayb-fängelset utanför Bagdad och anklagelser om övergrepp på andra håll. Med 90 röster mot 9 godkände senaten sent på onsdagskvällen lokal tid det nya förslaget trots att Vita huset hotat med att i så fall lägga in sitt veto mot en budget på 440 miljarder dollar till Pentagon. De nya reglerna kommer enligt Bush-administrationen att förhindra en effektiv kamp mot terrorismen.”

Bush hotar således USA:s kongress med att förhindra att 440 miljarder dollar går till Pentagon och kriget mot Irak. För att kongressen inte vill att fångar ska förnedras och misshandlas..

Det är något allvarligt fel på den mannen!

Jag sitter och gapar efter luft som en fisk på torra land. Man behöver sannerligen inte anstränga sig för att hitta fel på George W Bush..


14 svar till “Kan inte Gud stoppa George W Bush?”

  1. Gud försökte väl med den där pretzeln för några år sedan, men det funkade inte.

  2. Man förstår också varför USA hela tiden motsätter sig att vara med i samarbetet i internationella brottsdomstolen. Hela administrationen skulle väl fällas.

  3. Lyckligtvis, som jag just bloggade om inatt, verkar det idag som om den amerikanska högern nu inser att man måste ta itu med det här problemet och stifta en ny lag som förbjuder tortyr. Det är långt kvar tills dess, men senator McCain och andra har nu börjat inse att amerikansk tortyr kostar amerikanska liv.

  4. Jag frågade en amerikansk författare på Bokmässan vad Al Gore gör nu för tiden. Svar: ”Han är lärare på ett universitet. Inte särskilt framgångsrik.” De amerikanska demokraternas svaghet får katastrofala följder för världen och de humanistiska grundvärdringarna. De vinner ett val med knapp majoritet, blir bestulna på segern och lägger sig platta för den nationella sammanhållningens skull (och för att John F Kennedy också fuskade 1960). Det här blir resultatet.

  5. Ja man tror faktiskt att man hör fel.. Vad handlar det egentligen om? Är han Hitlers reinkarnation?

  6. Han är ju ganska gammal .. då brukar väl alzheimer slå till så där lite brutalt. Tycker faktiskt att vi svenskar som är väl så kultiverade skall vara lite snälla mot mannen i fråga.

  7. Ja tror du har rätt, han lider av många problem. Psykopati, neuronal degenerativa alkohol – och drogskador (inkl hjärnskada från barndomen), religiös psykos pga ovan och därmed politiska idéer.

  8. Jag tycker vi kan skramla ihop stålar och köpa en stor säck med pretzels till honom i julklapp.

    Det är lite kul det största hotet mot Bush’s liv inte har varit al-Qaida, utan snacks… Hur många chipspåsar får plats på Guantanamo?