Kan den judiska terrorattacken väcka svenskar?


Att högerextrema judar tar till våld mot palestinier är ingen nyhet även om det framställs så i svenska media.

Det har hänt många gånger förut och tyvärr kommer det att hända igen. Det visar med all önskvärd tydlighet på problemet med att sätta stopp för extremister.

En av gärningsmannens kamrater säger till Haaretz:

”He was a serious guy, not reckless, and if he decided to do such a thing, then it was after consideration, not on a whim or due to depression, but for ideological reasons.”

Vi har fem högerextrema judiska bloggare i Sverige så de flesta av oss har sett exempel på de hatiska texter och bilder som sprids inom de kretsarna.

Att då enskilda i Israel tappar huvudet så totalt är knappast förvånande.

Det vi kan göra här i Sverige är att oavbrutet arbeta på att avslöja den islamofobi och rasism som de sprider, på samma sätt som vi måste motverka antisemitism.


4 svar till “Kan den judiska terrorattacken väcka svenskar?”

  1. Jinge: Lika lite som det är korrekt att kalla terrorbomberna i London för ”muslimska” är det att kalla galningen i Shfaram för ”judisk terrorist”. Det implicerar ju att mannen gjorde det han gjorde pga att han var just jude – och om detta vet vi inget…

  2. Mattias! ”Lika lite som det är korrekt att kalla terrorbomberna i London för “muslimska” är det att kalla galningen i Shfaram för “judisk terrorist”.”

    Du! Meddela Haaretz, Jerusalem Post och Ariel Sharon det i stället. De var de som kallade honom ”Jewish terrorist”. Kolla länken får du se!

  3. Bara för att dessa tre kallar honom för ”judisk terrorist” betyder ju inte att det är korrekt. Det är snarare ett sammanblandande av Isarel=Judiskhet.

    Men visst du har en poäng…

  4. Inte bara en (1) poäng Mattias! BBC/CNN/SR/AB/EX/SvD/DN kallade honom oxo för ”judisk terrorist”.. :)

    Idioter är idioter oavsett om de är muslimer, judar eller kristna..