Julhysteri, i år också..


Nu har det redan hållit på ett tag och värre lär det bli från dag till dag. Enda trösten är möjligen Christer Fuglesang.

Nejdå, jag är bara måttligt intresserad av hans resa till den internationella rymdstationen, men trots allt är det ett avbrott i detta eviga tjatande om julen och alla klappar på bredden och längden. Julen som kommersiell motor för affärsidkarna kan knappast undgå någon levande. Dessutom blir det diverse debatter som tenderar att dra löjets skimmer över debattörerna.

Nyligen var det ett känt klädföretag som valde att göra reklam för damunderkläder inför julen och hade därför engagerat någon kvinna för att visa upp dessa på bild. Fram rusade genast vän av ordning och spydde sin galla så att det skvätte på oskyldiga omkringstående. Personligen har jag inte sett annonserna eller TV-reklamen men jag erkänner utan förbehåll att jag sannolikt skulle titta på den om jag såg den. I vart fall om det inte vore någon anorektisk speta som var modell.

Men det är svåra tider för oss vanliga dödliga som inte är speciellt förtjusta i julhetsen. Det är väl antagligen omöjligt att inträda i ett varuhus utan att man blir tvungen att lyssna till hurtiga julsånger ackompanjerade av någon tomtes
”- Hoo Hoo Hoo”.


Egentligen är jag lite avundsjuk på björnarna, för de kan ju gå i ide och slippa allt ståhej.

Kommersialismens stora högtid i den kristna världen klarar jag mig alldeles utmärkt utan.

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Tomten, Christer Fugelsang, Julen, Hysteri, Affärsidkarna, Näringslivet, Kommersialism[/tags]


2 svar till “Julhysteri, i år också..”

  1. Fast björnarna går ju inte i ide när det är så varmt som det är, de sitter ute i regnet och har ingen mat att äta. Men Christer Fugelsang kan nog bli till ett vackert stjärnfall, eller vad det nu blir när man brinner upp på väg ut genom atmosfären! Med både Maude Olofsson (Fugelsang sakll visst etablera nyföretagande i rymden) )Och Lars Leijonborg (fick floridsemester eftersom det har anknytning till forkning) på plats, så kan det ju bara gå fel.

  2. Du har helt rætt i att julen nu ær en kommersialistisk høgtid dær føretag går i høgvarv før att sælja mer. Allt blir till julklappar under julen tydligen. Men bortom alla reklamer och føretags påhopp, och bortom HM’s næstan porraktiga reklamannonser finns det ændå något bra med julen tycker jag. I kalla lænder som Sverige då det blir mærkt vid 4 tiden ungefær och då det mest ær muligt och æckligt væder behøvs ændå något som får mænniskor att se fram emot något under denna mørka period på året. Det ær dærfør många gør något extra under juletiden, æven om det inte har någon førknippelse med den ursprungliga kristna hægtiden, hur var det nu? Var det nu Jesus påståendevis dog eller føddes??

    Før många som ”firar” jul har det inget som helst med religionen att gøra, utan julen fungerar helt enkelt som något att se fram emot under en vanligtvis mørk och tråkig period antar jag. Allt blir på nått sætt rætt och ”varmt”.

    Frågan ær nu bara varfør næstan hela værlden firar det också..I Dubai exempelvis dekoreras hela staden infør ”julfirandet” mer æn under Ramadanmånaden.. Och æven føretag dær går i hægvarv under julen. Skumt..

    Mvh,
    Ryan.