Judisk organisation slår mynt av konflikten


Peter Kadhammar visar i en artikel i Aftonbladet idag på den utomordentligt cyniska hållning, och det hat, som råder mot palestinier.

En judisk organisation, Shurat Hadin, som i domstolar bland annat försöker stoppa EU:s bidrag till den palestinska myndigheten har satt igång att organisera turistresor med slogans som:

Se en äkta palestinsk fånge! Upplev spänningen öga mot öga med Hizbollah, på skottavstånd! Hör själv den israeliske agenten berätta hur han dränkte en palestinier i Jordanfloden!

De flesta som betalar för att få följa med turistbussen och bli förevisade en massa palestinier i bur är amerikanska judar.

-Det här är så coolt, viskar en av mina medresenärer, en ung kvinna från New York. Många palestinier sitter i israeliska fängelser – 10 000 – och i administrativt häkte – 750, vilket är personer som inte har begått brott men som, enligt en åklagare, tänkt göra det.

Palestinska överlöpare, en spion för Shinbeth, har betalt för att uttrycka sig och säger:

– Folk tar livet av sig på grund av familjeproblem. Du har 15 barn men inget jobb. Du kunde skicka ett av barnen för att ta livet av sig och fick 25000 dollar i belöning av Saddam Hussein.

Ah! där fick vi ett snabbt svar – en lättbegriplig förklaring som inte kräver något av oss, ingen självrannsakan, inget ifrågasättande av Israels ockupation av Västbanken, inga frågor om västvärldens politik i Mellanöstern. Palestinierna skickar sina barn i döden därför att de vill ha pengar!

Peter Kadhammars reportage är skakande läsning. Den cynism man ser i det judiska förtrycket av palestinierna är så ohejdat och oreflekterat att man på fullt allvar ifrågasätter om det är faktiska och levande människor som agerar.

General Chaim Ben Ami, tidigare chef för säkerhetstjänstens förhörsavdelning. -Före attentaten mot World Trade Center i New York kritiserade hela världen Israel, säger han. Man talade om mänskliga rättigheter. Men nu har västvärlden blivit en del av kampen.

Israel är ett land som inte ens har råd att föda sina egna barn utan landets tidningar är översvämmade av tiggarannonser. Men hata kan de, ett hat som också blir synligt här i Sverige.

En av årets vidrigaste skildringar på årets första dag. Läs den!

[i] Läs Peter Kadhammars artikel!


11 svar till “Judisk organisation slår mynt av konflikten”

 1. Vittnar om en regim utan någon som helst respekt för mänskliga rättigheter, och den förtjänar att behandlas som sån, .. det är dags att bunta ihop Israel med Iran, Saudi-Arabien och andra människofientliga samt frihetshatande avskum.

 2. Hur kommer det sig att israelerna hängt på nazimens folkmord? Det är obegripligt att ett folk som varit så hånat och förföljt nu själva är ett av de värsta förtryckarna. VARFÖR håller de på och mördar palestinier? VARFÖR kan de inte leva i fred? Artikeln var för RUSKIG! Man tror inte att det är SANT! – Kattis

 3. Det är avskyvärt hur de håller på. Det är knappt att man orkar läsa om hur judar beter sig längre. Jag förstår inte heller Kattis. Är det någon som gör det?

 4. Ali skrev i ”Ingenmansland”

  ”Ett land utan folk till ett folk utan land” löd en gång den sionistiska parollen när staten Israel upprättades. En vacker paroll med haken att det inte fanns något land utan folk. Det palestinska folket fördrevs i omgångar och palestinierna förvandlades i processen med nödvändighet till icke-människor i ockupanternas ögon. Det bestämmer karaktären på ockupationen. Den är djupt rasistisk, kontinuerligt avhumaniserande, genuint frånstötande.

  Passar bra in när man läser Kadhammars artikel!

  http://esbati.blogspot.com/2005/12/ingenmansland.html

 5. Hej Jinge. Hur kommer det sig egentligen att du talar om ”det judiska förtrycket” och låter kommentarer om ”hur judar beter sig” finnas kvar?

 6. När det gäller språkbruket Matthias så citerar jag ordagrant ur Kardhammars artikel. Agent-Magnus påstod att jag hittat på. När det gäller ”En judisk organisation, Shurat Hadin, som i domstolar bland annat försöker stoppa EU:s bidrag till den palestinska myndigheten” så är det praktiskt taget ordagrant ur Aftonbladets ”fotnot”. Så Agent-Magnus ljuger som vanligt, men det bekymrar mig inte speciellt..

  När det gäller kommentarer till mitt inlägg så låter jag dessa stå kvar om de inte uppenbart är felaktiga. ”Hur judar beter sig” och ”det judiska förtrycket” stämmer såtillvida att det faktiskt är israeliska judar som beter sig. Att judar på ett generellt plan inte gör det innebär knappast någon avgörande skillnad eftersom Israel beter sig –som stat- och det är faktiskt världens enda judiska stat.

  Att folket där kallas judar är inte antisemitism oavsett vem som påstår något sådant. Det finns mängder med judar som inte gillar den förda politiken, och skulle jag personligen våga mig på att gissa så tror jag att det max kan vara 15-20% av världens judiska människor som stöder den nuvarande politiken. Men eftersom en stor andel av dessa faktiskt bor i Israel spelar ju en viss roll..

  Men jag hoppas en hel del på den israeliska fredsrörelsen. Snacket om ”judar” hit och dit, och även ”antisemitismen” är den kniv som hålls mot världens strupar som ngn debattör sagt. (Wechselmann?) Men nu var det 60 år sedan förintelsen och det är dags att börja föra en politik visavi palestinierna som är människovärdig.

  Jag, som är mycket kritisk till Israel, anser att de ska få behålla 67 års gränser. Jag tror att den uppfattningen är vitt spridd bland världens medborgare. Även om man begick ett misstag för 60 år sedan så är det ett värre misstag att ändra på det idag. Men om man inte har kravet på israelerna att de ska uppfylla de regler som gäller för de mänskiga fri- och rättigheterna så ska ingen inbilla sig att antisemitismen självdör.

  Tvärt om Matthias.

 7. Sen när är det judehat att prata om ”judisk” eller ”judiskhet”?

  I vanlig ordning så går israelkramarna i spinn så fort ordet ”judisk” används på vissa håll…
  Senaste exemplet är Israel Law Center, eller Shurat HaDin som organisationen kallar sig på hebreiska…

  Det absurda med antisemit anklagelserna, är att ILC, själva beskriver sig som en judisk organisation:“Shurat HaDin – Israel Law Center is a long overdue Jewish legal rights institute based in Israel.”

  Och säger sig agera “…on behalf of the Jewish State.”

  Ur deras ”reseprogram” hittar man detta:”Wednesday, June 7:The Judicial Reality”

  Med andra ord så är den judiskhet som Jinge påtalar, enbart en referering till vad ILC själva hävdar.

  Om man ska reagera över detta, så borde man väl i rimlighetens namn börja med att reagera över ILC:s ”felaktiga” användande av begreppet ”judiskhet”?

  Sedan ondgörs det över att Jinge skriver om ”det judiska förtrycket”, för det är minsann en ”kollektivisering”…
  Detta påstående håller inte för 5 öre!

  Om Kadhammars artikel handlar om ”Terroristskådning” i Israel, så klarar nog dom flesta att inse att det handlar om den judiska staten Israels förtryck, inte om judar i Stockholm, Paris eller Berlin…

  Sen kan man fundera över kommenteringsreglerna på Sleeping Mossad vs Jinge….
  Jinge modererar, Magnus gör det inte (eller väldigt sällan).

  Om det nu är ett utslag av judehat att låta vissa överdrivna kommentarer om ”Israeler” och ”judar” stå kvar medan andra stryks, vad kallas det då att låta liknande kommentarer (jämförelse med nazism och judehat mm) mot menings motståndare stå kvar på sin egna blogg med hänvisning till ”högt i tak i debatterna”…

 8. Jinge är inte antisemit

  Av alla dumma försök att klassa folk som antisemiter har jag nu sett det dummaste. Magnus på Al Hamatzav försöker leda i bevis att Jinge är antisemit, men misslyckas kapitalt.