Judarna måste göra jobbet åt resten av världen!


Radio kan vara ett utomordentligt avslöjande sätt att presentera nyheter och även enskilda människors åsikter om saker och ting.

Sveriges Radios korrespondent i Mellanöstern, Christer Fridén, lät lyssnarna i morgonekot ta del av två israelers åsikter och tankar om kriget
– och de är tänkvärda.

En israelisk mamma, Jaquelin säger till Christer Fridén:

– Jag trodde aldrig jag skulle behöva säga till mitt barn: Nu skall du till fronten, nu måste du döda! Du har inget val, fråga inget, bara döda, för du räddar Israel och Israels folk, säger Jaquelin.

– Än en gång måste judarna göra jobbet för resten av världen, och de kommer att bli glada över att bli av med terroristerna, fortsätter hon.

Andra har mycket märkliga teorier om varför kriget överhuvudtaget bröt ut, så här förklarar Eric sina tankar om kriget:

– Strax innan kriget började kom en massa missionärer hit, och så fort det är många kristna här så blir det våldsamheter. De är andliga främlingar. Ända sedan Jesu tid, och sedan korstågen, och fram till våra dagar har de bara ställt till bekymmer, förklarar Eric.

Att kommentera dessa röster och funderingar är helt onödigt. Lyssna i stället på inslaget och gör din egen bedömning!

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, sionism, israel, libanon, sveriges radio, röster i radio[/tags]


10 svar till “Judarna måste göra jobbet åt resten av världen!”

 1. Ja de israelmedborgare som är krigiska visar upp allehanda varianter. ”Nu måste du döda” är väl samma sak som delar av den svenska sionistlobbyn (de högerextrema smånazzarna) har.

  Att vissa uppvissar klara symptom på sinnesförvirring är inte så konstigt.

 2. Frågan är bara _vilket_ jobb ”resten av världen” VILL göra åt Israelerna?Det är inte många som vill befatta sig med deras smutsiga terroriserande,är nog närmare sanningen!

 3. Fast två röster från gatan i Israel är väl knappast representativt för ett helt folks åsikt? Jag tycker du demoniserar ett folk i onödan, Jinge. Fortsätt dock att ge dig på makthavarna, det har de gjort sig förtjänta av.

  Dessutom kommer du att få höra precis samma uttalanden i valfritt land som befinner sig i krig. Krig stärker nationalismen och göder hatet. Du hör samma saker i Libanon och skulle höra samma saker i Sverige om vi skulle kriga mot Norge eller Skåne.

 4. Frågan är istället om resten av världen vill befatta sig med ett sådant smutsigt jobb!

 5. Kommentar Nr 2 syntes inte(som jag skickade tidigare), när jag skickade Nr 3.
  Sorry.

 6. Demoniserar ??

  Pontus, jag bara citerade ett inslag i Ekot. Har du synpunkter kanske du bör vända dig till Christer Fridén och Dagens Eko.

 7. Jag ser att Du har censurerat bort min kommentar – trots att den argumenterade mot Din Israel inställning i hövlig och saklig ton – Synd att Du inte klarade av att bemöta den

 8. Absolut Flyer! Texter som är skrivna på ett provocerande sätt ryker alltid. Det står oxo i kommentarsreglerna..

 9. Kommentarsregler.

  På denna blogg gäller vissa ordningsregler.

  Kommentarer förutsätts följa den allmänt vedertagna netiketten. Det innebär att du inte får skriva nedlåtande, förolämpande eller provocerande kommentarer. Ska du kritisera någon vars uppfattning du inte gillar så måste du framföra den kritiken på ett hyfsat sätt. Dessutom bör det framgå vad det är du opponerar dig emot och varför.

  Du måste fylla i en fungerande e-postadress. Den syns inte hos läsarna men jag behöver den om det är något jag skulle vilja fråga.

  När det gäller länkar så kan du länka till din blogg/hemsida i utrymmet som anges för URL: I övrigt bör du vara ytterst sparsam med länkar. Jag är personligen ansvarig för det du skriver i kommentarer här och du kan aldrig räkna med att jag är så intresserad, eller har tid, så att jag sitter och kollar upp länkar. Bloggreklam givetvis förbjuden, trackbacks är ok.

  Du bör givetvis också hålla dig till ämnet för den bloggpost du kommenterar. Handlar den om ”vargar” så ska man inte diskutera annat än det ämnet i kommentarerna. Metakommentarer är således ej tillåtna. Inte heller kommentarer som är skrivna för att provocera.

  Om någon av dina kommentarer inte syns så beror det troligen på att något av dessa villkor ej uppfyllts. För övrigt gäller att det inte är någon ”mänsklig rättighet” att få kommentera här.

  Jämför gärna med en tidnings insändarsida..

  // Jinge