Jösses vilket åskväder


Jag är en person som gillar oväder. Det har jag berättat förut vid ett par tillfällen. Idag drog jag ur alla datorkablar och – tog en promenad.

Jag gick ca tre kilometer när åskvädret och regnet var som värst här söder om Stockholm, och för de som inte bor på trakten kan jag berätta att det var ett av de värsta åskväder jag någonsin sett. Jo, jag funderade flera gånger på om det var så vettigt att vara ute när det blixtrade som om halva landets pressfotografkår var i aktion.

Flera gånger hoppade jag högt när det blixtrade till och small i samma sekund. Kaxigheten sjönk kraftigt på min egen skala och jag valde att gå på respektfullt avstånd från stora träd. Märkligt nog var det rätt så många som var ute, säkerligen var en del av dessa ovädersfreaks liksom undertecknad.

Intressant. Ska se om jag känner igen några när första vanliga höststormen drabbar oss här söder om staden…

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]åska, väder, haninge, promenad, blixt[/tags]


5 svar till “Jösses vilket åskväder”

  1. Varför ska ni fjollträskare lägga beslag på allt? ;) Skicka lite regn till Norrbotten innan våra skogar har brunnit upp helt och hället.

  2. Här i fjollträsk är vi inte bortskämda med regn ska du veta. Men nu har vi fått 37 mm under några timmar här söder om Tokholm så nu sitter vi nöjda några dagar.. :-)

  3. Å jag missade nästan allt oväder (som bor 4 mil öster om Tokholm). Fick dock se lite skurar och ovanliga vattenfall när jag körde bussen till Slussen under eftermiddagen.
    Det skall tydligen bli mer regn. Jag såg stor regnbåge mot Tokholm nu på morgonen.

  4. Ni kanske fick lite av vår Eslövs åska nu? Hoppas bara inte ni fick lika stora skador där uppe. Slog ut hela min skolas datorsystem och tydligen ska skadorna i Eslöv uppgå till miljonbelopp – hu!

  5. Man kan nog utgå ifrån att det blev dyrt här oxo Pelle! Skulle tro att det dyker upp artiklar i pressen inom kort, inte bara bilder på fator som kollapsat.