Jösses vilken snyting Israel fick!


Det svänger snabbt i nyhetsflödet minsann. Nu förklaras Hamas som segrare i det palestinska valet till Israels påtagliga förfäran.

Aftonbladet: enligt nyhetsbyrån AP påstår Hamasledaren Ismail Haniya att Hamas kommer att ta minst 70 av 132 platser i parlamentet.

En absolut majoritet i det palestinska parlamentet. Synd att Sharon är medvetslös så han inte förstår vad hans politik har ställt till med.

Nu kommer den närmaste tiden att bli mycket intressant. EU, USA och Israel har hotat med att inte ha med den palestinska administrationen att göra, hot som framfördes högljutt inför valet för att motverka att palestinierna skulle utnyttja sin demokratiska rätt att rösta på vad de vill utifrån sitt eget huvud. Men dessa hotelser fungerade inte.

Palestinierna gör i stället just det de vill och röstar fram ett uppenbart israelfientligt parti. Jag kan inte annat än säga åt israels folk och regering – som man bäddar får man ligga. Så kan det gå när utländska intressen blandar sig i palestiniernas interna frågor..

Och enligt Aftonbladets nätupplaga så avgår omedelbart den palestinska regeringen och Mahmud Abbas..

Uppdateringar följer

Expressen: Yossi Beilin, ordförande i vänsterpartiet Meretz, menar att den förmodade segern för Hamas beror på en felaktig politik från Israels sida. Om Israel hade samarbetat med Palestinska myndigheten exempelvis vid utmarschen från Gaza så hade det kunnat stärka president Mahmud Abbas. – Israels agerande underminerade Abbas och gav Hamas ett bättre utgångsläge inför valet, säger Beilin.

[ Aftonbladets artikel ]
[ Expressens artikel ]


4 svar till “Jösses vilken snyting Israel fick!”

 1. Jag stängde av kommentarerna till den förra postningen ”Hamas valets stora segrare” bara för att hålla kommenterandet till ETT ställe. Det blir rörigt annars..

  Nedanstående kommentarer är borttagna från den förra posten..

  Comment by anti-sionist — 26/1/2006/ @ 10:04 am | Edit This
  Helt klart ett väntat resultat av Israels apartheid och folkmordsdpolitik och inte minst västmakternas i 60-år ständigt apologetiska överseende med densamma.

  Detta var också ett väntat tecken på att Palestinierna inte låter sig skrämmas av vare sig USA eller dess terrorenklav Israel, man har efter åratal av förhalande ingenting på att förlora med en som kompromisslöst kräver ett slut på den sionistiska statsterrorismen och mänskliga rättigheter för Palestinierna.

  Vi kan säkert vänta oss att Schibstedt Bonnier Stenbeck och SVT kommer att slå hysteriska kullerbyttor i sin fanatiska iver till Israel-stöd.

  Comment by Anna — 26/1/2006/ @ 10:28 am | Edit This
  Har de vunnit, som de senaste rapporterna tyder på, är det enormt. Det betyder att alla direkt inblandade – EU, USA, Israel och Hamas – antingen måste rucka lite på sina principer eller att den palestinska myndigheten isoleras ekonomiskt och politiskt, vilket betyder att hundratusentals offentligt anställda inte kommer att få någon lön. Blir intressant att se hur det här utvecklar sig. Snacka om prövning för demokratin.

  Comment by Alejandro — 26/1/2006/ @ 10:49 am | Edit This
  Intressant, just med anledning av att Hamas är en terroristorganisation, är hur USA kommer agera. USA har ju tydligt deklarerat att man inte kommer erkänna en regering som leds av Hamas, så väldigt många komplikationer kan uppstå.

  Comment by anti-sionist — 26/1/2006/ @ 11:24 am | Edit This
  “den palestinska myndigheten isoleras ekonomiskt och politiskt”

  Att västmakterna utövar politiska påtryckningar i en för de önskvärd riktning genom isoleringar sanktioner blockader och kölhalning i lydmedierna är väl inget nytt utan snarare kutym i dessa sammanhang, har man inte lyckats tillsätta en quislingregim efter det så väntar som bekant en militär aggression och ockupation, ett tillstånd Palestinierna redan befinner sig i så frågan är hur västmakterna och Israel som är en terrorstat kommer att förhålla sig till denna yttring i demokratisk anda…

 2. Bra Jinge!

  Enligt DN:S Lotta Schullerqvist blir det officiella resultatet klart kl 18.00 i kväll.

  Men uppenbarligen har Hamas gått bättre än vad någon tidigare vågat tro. Det återstår att se om dom får egen majoritet, eller om en koalition av olika partier blir den slutgiltiga lösningen.

 3. Nu kommer det att bli spännande. Frejvalds sa på nyheterna att hon inte kan tänka sig samarbeta med en regering som tar till våld. Nyhet för Bush det också!