Johan Ingerös pinsamma fusk med Bloggtoppen


Johan Ingerö, Folkpartiets ”politiske sekreterare”, försöker undkomma anklagelserna om fusk på Blogg-toppen..

Var och en som har tillgång till en räkne-dosa kan lätt konstatera faktum. Johan Ingerö har haft ett genomsnitt på 331 unika besökare sedan han registrerade sin blogg på Bloggtoppen.se den 26:e oktober 2005. Bara det senaste dygnet har han haft över 2500 unika besökare.

En siffra som nästan tiofaldigats det senaste dygnet..

Somliga hävdar att det beror på att Erixson länkar till honom men Erixson har väsent-ligt färre besökare än så. Ali Esbati har under samma tid haft över 5200 sid-visningar per dygn vilket väl talar för sig själv.

Det finns fuskare på Bloggtoppen.se och det är högeralliansens folk som tar hjälp av PayPal och dollar ($) för att lägga sig främst bland de politiska bloggarna.

Om inte Jimmy åtgärdar fusket på Blogg-toppen så får vi hoppas att det snart

startar en konkurrerande verksamhet med spärrar mot fusk!

Uppdatering: Jag har fått mail från Jimmy på BT och han ska försöka att lösa problemet med fusk genom att spärra ut utländska träffar. Men det kommer tidigast att kunna ske från och med i helgen..

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]politik, johan ingerö, folkpartiet, bloggtoppen, fusk, köpta träffar, moral, alliansen[/tags]


11 svar till “Johan Ingerös pinsamma fusk med Bloggtoppen”

 1. Jinge jag har ett pågående test som visar att det fortfarande är möjligt att fuska på bloggtoppen som vi konstaterade för andra gången i mars. Första gången för ett halvår sedan så bad ägaren av bloggtoppen mig att hålla tyst vilket jag gjorde.

  I mars erkände han att det gick att fuska vilket mina prov visar att det fortfarande går att göra. Jag tänker låta testet gå ett par timmar till så att min testperson( som jag gillar) åker upp lite till i hissen.

  Hoppas att jag inte gör något olagligt bara.
  Bloggaren KAS

  PS jag har testat på två bloggar nu och utfallet är 99.99% säkert

 2. KAS!

  Kan du inte skriva och berätta igen hur de går tillväga som fuskar!?

  Jimmy berättade för mig och det kan vara bra att få flera berättelser!

 3. KAS, jag måste säga att jag också är nyfiken. Vad är det för metod du använder? Är inte det här något som borde offentliggöras? om Right Online är en av dom så borde Jimmy förstås slänga ut honom.

 4. Det är väl inte knepigare än att att ha ett cron-script på nån maskin som kör en wget eller liknande på den bloggtoppen-banner man har, och som körs rätt ofta?

  Så hade jag iaf gjort om jag var intresserad av att fuska.

 5. Alla: Givetvis bör det här offentliggöras så att det kan åtgärdas. Placering på topplistor kan verka barnsligt men med Google Ads så är det värt pengar, och inflytande.

  Jag hade för mig att räknarna mätte unika IP adresser. Och sådana kan man ju fejka med spamprogram.

  Jinge, jag tror inte att det här har något med PayPal att göra. PayPal är betalprogram som vem som helst kan sätta upp. Men det ger inga sidvisningar.

 6. Nej det har givetvis inget med PayPal att göra. Formulerar jag mig verkligen så otydligt?? Paypal är bara ett av sätten att betala för tjänsten och inget annat. Det vanligaste är nog att betala med Visa och andra kort.

  Räknarna mäter unika IP-nummer men det finns metoder att fejka numret genom att gå in och manipulera i själva paketen, fråga mig inte hur men jag har fått det förklarat för mig. En annan metod som framförts är att dessa träfförsäljare lagt ut programvaran på ett antal oskyddade Apacheservers och bara säger åt dem vilket IP som ska aktiveras.

 7. Jinge: Helt riktigt, man kan också använda sig av proxyservrar. Låt mig forska litet i det här och återkomma om ett tag. Det är givetvis viktigt att gå till botten med det här. Bra att du tar upp ämnet!

 8. Självklart att man kan använda en proxy. Men du måste isf sitta och surfa runt till massor av sådana. Opraktiskt och det går inte att fixa 90 unika träffar i timman i flera dygn.. :)

 9. > Opraktiskt och det går inte att fixa 90 unika träffar i timman i flera dygn

  Inte? Det är ju bara att låta ett script gå igenom en lista med öppna proxys och hämta sidan ifråga. Med 3600 sekunder/timme borde man hinna med tusentals per timme utan problem.

  Fast vanlig sökmotoroptimering går oftast ut på att lura på kunden en massa träffar genom att ranka honom högt oavsett relevans så att en massa människor surfar dit av misstag när de sökt på teen, sluts och andra ord som drar trafik. Att de knappast stannar kvar på sidan är inte den som sålt träffarnas problem, han har ju bara tagit betalt för unika besökare.