JavaScript för nedräkning till valet 2010


Jag vet att det är mycket tidigt, det är faktiskt hela 1189 dagar fram till valdagen år 2010. Tredje söndagen i september 2010 är dag 19 den månaden.

Min längtan efter en ny regering är så stark att jag inte kan låta bli att lägga in räknaren på min sida, det betyder att jag på sekunden kan se när vallokalerna öppnar så att vi kan stoppa det pågående eländet. (längst upp till vänster finns rutan) Märk också att jag skrivit ”Max kvar till valet”. Givetvis beror det på att jag inte riktigt tror på att högerregeringen ska lyckas klamra sig fast vid makten så länge.

Vill du också ha detta JavaScript på din hemsida så ligger det för nedtankning. Klicka på länken så kan du hämta filen java.doc (wordformat)

Andra bloggar om: , , , , ,

Källor: Klicka HÄR för att hämta!

[tags]Bloggosfären, Javascript, Valet 2010, Högerregeringen, Download, Politik[/tags]


10 svar till “JavaScript för nedräkning till valet 2010”

 1. OK – kul. Nu är det tävling, haha. Jag lade upp din räknare på min blogg med hänvisning förstås… ”Give cred where is due”

 2. ”Max kvar”? Does not compute.

  Max tid kvar, ja, men då kolumbredden är begränsad, kanske ”Max tid till valet” funkar bättre?

  P.S. Häftigt att preview uppdateras i realtid, men kanske något bandbreddsslösande. :-)

 3. Tack Micke! Skrev ihop det till ”Maxtid till valet” :)

  Man kanske borde göra en till: Trolig tid till valet.. Den behöver inte ens kunna räkna, den kan alltid stå på två månader..

 4. Vi borde väl redan nu börja jobba med opinion, möten osv för att stoppa eländet. Byggs inte en rörelse upp för att trycka på för en arbetarvänlig politik kommer en ny sosseregering bara att fortsätta samma politik. Inget kommer att återställas, precis som förra gången. Sossarna kommer att föra precis samma politik, det kommer bara att gå lite långsmmare och försiktigare fram med nedskärningar, privatiserngar etc

 5. Ska skicka länkar till dit javaskript vidare. En intressant tanke hade varit någon slags grafisk symbol man kunde lägga in. Gillar i vanliga fall inte animeringar men något där alliansen sparkas ut från rosenbad hade varit kul :)

 6. Det blir dyrt för mig att resa dit en gång i veckan. Kan jag skicka upp en tub tryckluft med en visselpipa påklistrad, och en rulle maskeringstejp där någon kan riva av en snutt, skriva ”Micke” på den, och klistra fast på tuben? Den borde kunna räcka åtminstone några veckor. :-)

  Skämt å sido, det Anders Svensson skrev fick mig att tänka till… OK, vi har det bättre än våra förfäder 1930, men det skrämmer mig att det faktisk börjar barka iväg åt före-31 (Ådalen) i vissa avseenden. Bara det faktum att FRA (militären) av (s) föreslaget skulle få börja avlyssna oss verkar närapå som inte bara en legitimisering av IB, utan både en önskan om dess återinförande och en utökning av dess befogenheter – litegrann som en önskan om att tillsätta motsvarigheten till STASI. När sedan polisen får mindre resurser så är det bara en tidsfråga tills militär föreslås få sättas in mot det egna folket igen – och jag hoppas de flesta förstår vad det leder till när militära anslag närapå raderats och det bara finns elitförband kvar (med träning och uppgift att göra vad sådana gör bäst)…

  Intressant dock att Bodström (må han leva för evigt, efter insikt om vad han förstört) sparkas på pungen av ”kamraterna” när det väl kom till att rösta om FRA och avlyssning. Jag kommer alltid att tänka på honom som en ”spoling”, för att inte säga ”ungjävel” – och jag är yngre än honom. Det den slyngeln förstört kommer ta årtionden att reparera, om det ens är möjligt med nuvarande styrelseskick.

  En vis man har enligt utsago sagt ”En liten revolution då och då är inte fel” (eller något ditåt). Jag börjar undra om inte det börjar bli dags för ett systemskifte. Inte bara byta ut de sittande, utan göra övergripande förändringar i själva maktstrukturerna som grundades då det kunde ta en vecka att resa från jämtland till konungen. I dag har vi teknisk möjlighet till direktdemokrati! Att det då ska få sitta hattifnattar i Rosenbad och hävda ”Jaja, du ogillar vad vi bestämmer, men det var du som röstade hit oss. Hahaha!” när det faktiskt är möjligt för folket att komma *mycket* närmare riktig demokrati, det ser jag när jag nu åskådliggjort det närapå som ett hån emot folket.

  Om vi skulle arbeta aktivt för något så förslår jag att det är att införs så mycket demokrati som möjligt, i stället för att än mer låta oss ledas av inkompetenta och revir-inpissande proffspolitiker med svågerpolitik och ”mycket-vill-ha-mer” som ledstjärnor.

  (jaja, jag vet att det inte kommer ske, men man kan väl få drömma lite – även om det kanske för evigt kommer vara utopi :-( )

 7. Ja. och här passerar vi då min acceptansgräns. Jag tycker att det ska vara en Reinfeldt som vänligt men bestämt visar ut Ohly förstås. Som grafik på min blogg i så fall.