Jägarlobbyn lurade brallorna av medierna som vanligt


Nu har jägarlobbyn haft en sammankomst i Mora. Eller snarare, de jägare vars våta dröm är att få skjuta en varg.

De gör inte detta för att de månar om ett eller annat får som blir vargmat ibland. Inte heller handlar det om lösspringande hundar som gråben sätter i sig. Nej det handlar uteslutande om att de själva vill döda alla älgar, inget annat.

Expressen/TT: Den snabbt växande vargstammen i Dalarna väcker protester. På fredagskvällen hölls en demonstration i Mora där kommunalrådet Lars Mattsson Frost krävde att skyddsjakt på varg tillåts, uppger lokala medier. Dalapolisen uppger för TT att närmare 2 000 personer deltog i manifestationen. Vargmotståndarna är kritiska till att stammen tillåts växa. Vargen har rivit jakthundar och får i området och dessutom närmat sig byarna runt Siljan.

Jägarna själva lägger huvudet på sned och säger med darr på stämman ”- Vi måste ju kunna gå ut i skogen och plocka bär..” och ”- Tänk på våra hundar..”

Att hundrafalt fler jakthundar dödas i trafiken talar de tyst om.

Det vore antagligen inte lika poppis om de ville skjuta alla bilister. Att byrackorna inte ska kuta lösa i skogen låtsas de inte om.

Det är tråkigt att medierna inte förmår att genomskåda denna lobbykampanj utan rapporterar som om det vore en spontan demonstration. I själva verket har de hållit på att trumma ihop folk sedan i november.

[i] Expressens artikel


8 svar till “Jägarlobbyn lurade brallorna av medierna som vanligt”

 1. Vargar ÄR inte farliga! När ska svenska folket sluta lura sig själv med gamla vanföreställningar om hur vargen är ett farligt djur?

  Vargar attackerar i praktiken ALDRIG en människa. Om den är sjuk (t.ex. rabies) eller allvarligt hotad så kan det hända att den anfaller, men precis som de flesta vilda djur så undviker den helst att anfalla om det inte är absolut nödvändigt.

  Det enda som är mer sorgligt än att jägarna kör med den här gamla myten för att få tillfredsställa nåt eget perverst intresse är att svenska folket och medierna sprider det som om det var sanning.

 2. Tack för en verklighetsbaserad kommentar om Mora jipo!
  Nämnats bör också att Jägareförbundet fick 46 miljoner i bidrag från Naturvårdsverket för 2006 och har spenderat alltså VÅRA skattepengar för att bedriva sin löjliga medeltidsnostalgi. Om andra djur- och naturvänliga föreningar skulle kunna spendera skattepengar på organiserade bussar från hela landet samt allt annat som medföljer att organisera en sådan sak, då skulle vi se hur många skulle komma.

 3. ”Om andra djur- och naturvänliga föreningar skulle kunna spendera skattepengar på organiserade bussar från hela landet samt allt annat som medföljer att organisera en sådan sak, då skulle vi se hur många skulle komma.”

  Tänker återkomma till den saken. De 2000 dalmasarna var inga masar, de hade fri resa, mat och uppehälle..

  Nää, jag vet vilka det borde vara jakträtt på.. :-)

 4. Om de ska skjuta av vargarna för att de blir för många måste de väl skjuta av sig själva också? Vi börjar bli lite många människor på jorden. Vi borde också skjuta grisar då de äter upp afrikanernas mat också borde vi som du skrev skjuta bilisterna och politikerna och ditt och datt. Om vi nu måste skjuta något är det nog inte vargarna som är det största hotet ;)

 5. Ptja. Bilisterna tar död på människor varje år. Skjut dessa..

  ”Om vi nu måste skjuta något är det nog inte vargarna som är det största hotet ;)”

  Tänker du på alliansen ?? :)

 6. Jägarlobbyn lurade inte någon press. Kvällspressen har länge drivit en egen kampanj där farligheten hos vargar, hajar etc blåses upp, allt för att det blir bra rubriker.

  Nej, skjut av jägarna istället. De är livsfarliga. Det var två som vart skjutna första dagarna under årets älgjakt, vilket möjligen får ses som att jägarna klarar av att reglera sin egen stam.

 7. ”Nej, skjut av jägarna istället. De är livsfarliga. Det var två som vart skjutna första dagarna under årets älgjakt, vilket möjligen får ses som att jägarna klarar av att reglera sin egen stam.”

  Jag tycker att det är lite småkul med drastiska förslag.. :)

  Ingen av oss vill avliva jägare men det ligger bra på tungan, mao medhåll.. :)