Jägare ska jaga döda fåglar


Det kan tyckas vara en lämplig sysselsättning för jägarkåren där en del medlemmar ofta nog borde ha ställt in bössan för ett tiotal år sedan.

Från och till får man höra talas om eftersök av skadskjutet vilt och jägare som är 80+ som sitter på pass utan glasögon, ett hjälpmedel de har använt till vardags i decennier. Men bakgrunden är denna gång inte omtanken om de djur de eventuellt lyckas skadeskjuta, utan nu handlar det om fågelinfluensan, H5N1.

Myndigheterna vill i stället att jägarna ska ut och spana efter självdöda fåglar. Ett nog så behjärtansvärt ändamål med tanke på att det för en gångs skull rör sig om djurens väl och ve och inte om dess utrotande.

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]Jägare, H5N1, Fågelinfluensan, Jakt, Politik[/tags]

Nyligen.se


Ett svar till “Jägare ska jaga döda fåglar”

  1. Just nu är det väl i princip ingen annan jakt i Östergötland än skyddsjakt men eftersom jägare rör sig i naturen även när det inte är jakt är de helt säkert bra rapportörer. Detta är förresten en del i den omtalade viltvården som jaktförbundet har ett samhällsuppdrag kring.

    Bra information om fågelinfluensa finns på http://www.fagelinfluensa.info . /Gemensam information från ansvarig myndigheter /