Jag visar högerns karikatyrer


Men inte Muhammedkarikatyren som Fria Moderata Studentförbundet också lagt ut på sin hemsida..

Kommer ni ihåg hur ledsen och chockad Fredrik Reinfeldt såg ut när han upptäckt att SSU gjort karikatyrbilder av honom? Varenda högertidning hade bild på honom där han, till skillnad från de vanliga bilderna som sprids, såg närmast rädd ut. Att det handlade om valkampanjen förstod de flesta men säkerligen fanns det en del som tyckte att SSU nu gått för långt.

Jag visade en gammal bild förställande Olof Palme för att illustrera att det minsann inte var SSU som ledde karikatyrligan, och idag kan jag visa ytterligare två bilder. Dessa bilder härrör som ni ser inte från gamla tider utan gubben på dessa bilder är nutida även om hans åsikter knappast är up to date.


Kjejsaren är naken

Nu har Göran Persson chansen att se skakad ut i DN, Expressen, SvD, Sydsvenskan, Agenda, Aktuellt, ja varför inte alla högerorgan inom media. Själv kan jag inte påstå att jag känner mig vare sig chockad eller ledsen, jag tycker att Fria Moderata Studentförbundet har en poäng i sina bilder på Persson. Dessutom är de lite småkul faktiskt.


Kim Jung Persson

Det är det som är meningen med politisk satir och karikatyrbilder. Småkul och budskapet bör framgå. Att vissa kan se chockade och ledsna ut i medierna tyder dock inte på att vi har objektivt rapporterande medier. Det tyder snarare på att dessa medier har en politisk agenda som har företräde framför ett objektivt berättande om faktiska nyheter i Sverige och omvärlden.

Det spär givetvis på misstron mot media på samma sätt som det ökar politiker-föraktet. Enligt en uppgift som jag läst på nätet, har en av kvällstidningarna en dag denna vecka haft 18 (arton) sidor om fågelinfluensan. Det visar med all önskvärd tydlighet på förlängningen av min kritik, och resultatet av medias nyhetsvärdering.

Det är inget som gagnar dem som vill ha information om händelser och företeelser som är angelägna att känna till. Men det ska jag återkomma till i en annan postning idag..


16 svar till “Jag visar högerns karikatyrer”

 1. Den ser faktiskt mer kinesisk än koreansk ut i stilen. Men ursprunget är ju irrelevant, den sprids av studentmoderaterna.

 2. Fick du för dig att jag tvivlade?

  Jag tog den från det ställe jag sa i texten och orsaken var Reinfeldts sorgsna uttryck över några SSU-bilder-

  Framgår inte det av texten?

 3. Den där bilden till höger är väl definitivt en karikatyr som ska jämföra GP med Mao… ?

 4. Jag blev lite fundersam eftersom jag inte visste alls varifrån den kom, eller vem som gjort den. Jag plockade den från en högerhemsida och det var inläggets clou med ledsna farbror Reinfeldt.. :-) Staaackars Fredrik, visst ÄR det synd om honom. En massa elaka sossar överallt. Och de är ju MÅNGA oxo. Så många att de har regeringsmakten. Nää, Fredrik kan inte ha det lätt.. :-)

 5. Reinfeldt såg skakad ut av mailen som skickats från Sveavägen 68. I DN svarar partisekreterare Sven-Otto Littorin ”nej, det är vanlig politisk satir” på frågan om karikatyren på Reinfeldt var så farlig. Moderaterna är således inte särskilt upprörda över satiren.

  Satir har spridits via Fria Moderata Studentförbundet. FMSF är en organisation som är stadgemässigt samt organisatoriskt helt fristående från Moderaterna.

  Jämförelsen haltar således rätt rejält – men fakta brukar ju sällan vara något som intresserar vänstern när det kommer till kritan.

 6. ”Satir har spridits via Fria Moderata Studentförbundet. FMSF är en organisation som är stadgemässigt samt organisatoriskt helt fristående från Moderaterna.”

  :-)

  De hör till Ung Vänster va ??

  Fredrik Reinfeldt heter en f.d. medlem har jag hört..

 7. Snälla Jinge, ge dig inte in i politiska diskussioner. Håll dig till kattmatskonspirationer. Det här är inte första gången det blir pannkaka. Som en person tidigare kommenterat så är det inte ”högern” som skapat Mao-bilden av GP.

  Och vad är det fel på karikatyrer förresten? Det har funnits karikatyrer sen hedenhös. Upprinnelsen till hela debatten är FÖRTALSMAIL skapat av Mats Lindström på sossarnas HÖGKVARTER. Densamme var deras FRÄMSTE OPINIONSANALYTIKER – inte nån finnig kille på ett ungdomsförbund. DÄRFÖR blir folk förbannade.

 8. ”Och vad är det fel på karikatyrer förresten?”

  Inget alls. Jag tycker att det är buskul med karikatyrer.

  ”Snälla Jinge, ge dig inte in i politiska diskussioner. Håll dig till kattmatskonspirationer. Det här är inte första gången det blir pannkaka. Som en person tidigare kommenterat så är det inte “högern” som skapat Mao-bilden av GP.”

  :-)

  Bilden där han är naken då?

  F.ö. ska du klaga på Svenska Dagbladet. Det var de som skrev att FMSF hade lagt ut karikatyrerna på sin hemsida. Och det var från hemsidan jag hämtade dem. Vem som gjort dem spelar ju noll roll. Det var inte SSU som gjort teckningarna på Reinfeldt heller, det var en inhyrd tecknare. Samma med Muhammedkarikatyrerna. De gjordes inte av Jyllands-Postens folk..

  Nää, så käka upp er lite pöjkar! :-)

 9. ”Att vissa kan se chockade och ledsna ut i medierna tyder dock inte på att vi har objektivt rapporterande medier”.

  Olika tidningar har olika politiska agendor, SvD och Norrskensflamman framför t ex inte samma version av verkligheten. Detta är inte något nytt.

 10. Attila!

  Så du ser inte att det är ngn SPECIELL poltitik gärning när man låter Reinfeldt nästan bryta ihop på nyhetsplats dag eftert dag..?

  :-)

  Mats! Ja den senare bilden är helt UNDERBAR! :)