Jag tror inte på Israels försäkran


Ekot: ”Israeliska helikoptrar har natten till söndagen skjutit missiler mot flera mål i Gaza. En medlem av Hamas militära gren dödades och två fotografer skadades, en av dem var utsänd av nyhetsbyrån Reuters.”

De säger också enligt Ekot att den bil Reuters fotografer använde inte var märkt och att den befann sig i en krigszon. Bilen var bepansrad och märkt med Reuters logotyp plus med texten ”TV” med stora bokstäver. Och krigszon är det bara för att Israel valt att ägna sig åt fortsatt statsterrorism, och det mot en befolkning som inte ens har möjlighet att fly därifrån, en befolkning som i realiteten sitter i ett stort fängelse.

Samtidigt håller FN och EU på att planera för den fredsbevarande styrka som ska sändas till Libanon. Den kommer att ha till huvuduppgift att se till att FN:s resolution 1701 genomförs och uppfylls, d.v.s. att avväpna Hizbollah. Uppgiften är givetvis helt omöjlig. Hizbollah tar också del av nyheter och har säkerligen redan grävt ner en stor del av de raketer de har, dessutom de flesta av de bärbara vapen de förfogar över. Som om inte det räckte, de har redan satt igång med återuppbyggnaden av Libanon och helt placerat FN på efterkälken.

Samtidigt, och det är det viktigaste, så måste alla berörda i mellanöstern fråga sig varför inga trupper sänds till Israel för att tvinga israelerna att uppfylla alla resolutioner som FN tagit när det gäller deras behandling av palestinier, bosättningar, Västbanken, Gaza och den olagliga mur de byggt på palestinsk mark. De flesta palestinier och andra araber ser att FN ska säkra israels gräns mot Libanon, men alla undrar givetvis varför palestinierna inte ska få sin gräns säkrad mot israelerna och deras ständiga övergrepp.

I stället så flyger amerikanska Apache-
helikoptrar in över Gaza och skjuter ihjäl folk dagligen, man säger att man sköt en medlem av Hamas militära gren, men hur kan israelerna vara så pricksäkra nu när de lyckades döda över 1000 civila i Libanon bara för ett par veckor sedan? Man sköt även en oskyldig fiskare och dödade en palestinsk pojke.


Ett hyreshus i Gaza efter en helikopterattack

Det heter att han kastade bensinbomber men jag är mer böjd att tro att det är israelerna som sprätter skit i form av ett intensivt ljugande.

Att då FN-trupp ska gå in och garantera Israels gräns mot Libanon är samma sak som att spotta palestinierna rätt i ansiktet. FN och EU går helt i USA:s ledband och en gissning är att det kommer att dö många FN-soldater inom en inte alltför avlägsen framtid.

Det var ett smart drag av den svenska regeringen att bara ha tillgång till en kustkorvett. På det sättet behöver kanske inte några svenskar sätta livet till när de går USA och israelernas ärenden.

Fråga dig själv om Hizbollah kommer låta sig avväpnas! Jo vi vet svaret allihopa. Mycket kommer att hända men det är inte en av dessa händelser.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

[tags]politik, israel, mellanösternkonflikten, eu, usa, fn, libanon, hizbollah, lögner, brott mot mänskligheten, Genèvekonventionen, krigets lagar, palestina[/tags]


7 svar till “Jag tror inte på Israels försäkran”

 1. Sverige var smarta, resten av länderna kommer nog att drabbas av förluster. Det är märkligt att man bara ser på Hizbolla och låter de värsta terroristerna i israel vara ifred.

 2. Jag funderade över det där med kustkorvetten när jag hörde det på radio för ett tag sen. En så kallad expert i programmet sa att någon marin styrka inte behövdes och att det därför var onödigt att skicka ner en korvett.
  Men nu är det väl så att den teknik som Karlskronavarvet numera använder för att göra fartygen osynliga på radar kan vara internationellt gångbar. Och då är ett mycket lämpligt skyltfönster att låta ett exemplar ingå i en FN-styrka. Staten och kapitalet sitter i samma båt. ;-)

 3. Finns det någon av kvinna förr som tror på Israel? Inte iallafall med normala politiska sympatier.

 4. Bitte Hammargren är en av ytterst få journalister som gör rätt för sin yrkestitel. Sen burkar hon ange sina källor också.
  Winiarski låter judiskt, så om han inte är en självhatande jude måste han ta Israels parti.

 5. Magnus! Jag håller med dig om Bitte Hammargren. Hon är mycket kunnig. En annan kvinna på SvD gillar jag oxo och det är Cordelia Edvardson. SvD är, och har lltid varit, en tidning med både kunniga och duktiga journalister. Undantaget ledarsidan förstås.. :-)

  Winiarski låter polskt..

 6. DN:s problem är just att man inte riktigt kan hålla isär ledare och journalistik. Det kan inte heller vara lätt att leva upp till en ”oberoende liberal” pretention.
  Svenskan däremot är hög-blå, läses traditionellt av hög-blå, och kan därför, tror jag, publicera radikala fakta utan att någon ”skada” är skedd. (oj, detta blir lite som Ehrenbergs, tror det var hans, motto att söka de mest radikala uppgifterna i finincial times)
  Och den akademiska vänstern har fullt upp att älta stalin och hitler i DN:s kulturdel. Salongsbolsjevismen erbjuds väl inga andra media?
  Och ja. Cordelia och Bitte presterar sällsynt god journalistik!