Jag hoppar av Bloggtoppen.se på grund av Johan Ingerös fusk!


För andra gången kanske jag ska tillägga. Förra gången var det av samma orsak som nu, ett aktivt fuskande.

Nu har Johan Ingerö och hans blogg ”Right Online”, som säger sig vara en proletär inom den politiska åsiktsindustrin gått om Ali Esbatis bland Bloggtoppens politiska bloggar. Hans statistik visar att 77% av hans träffar är unika träffar. Så har det sett ut sedan räknaren nollställdes igår. 77% hela tiden varje gång listan uppdateras.

Ingerös blogg brukar väl knappt finnas med bald tio-i-topp i vanliga fall..

Dessutom har han, enligt räknaren, haft 90 unika träffar i timmen även under natten till måndagen, kontinuerligt. Tänk jag som trodde att liberaler sov på natten men där bedrog jag mig. De sitter uppenbarligen och läser bloggar så ögonen blöder.

För att ytterligare mystifiera så skrev han sin senaste bloggpost 12/5 klockan 15.29 Man kan med andra ord konstatera att folkpartisterna inte bara undviker sömn, de är MÅNGA också eftersom de tydligen är unika besökare och inte återkommande..

Att Folkpartiets politiske sekreterare lånar sig åt sådant för att komma högre på Bloggtoppens lista visar möjligen på något, men det är inte upp till mig att berätta vad jag tror att detta ”något” är. Det har nämligen visat sig att även andra politiker köpt samma tjänster vilket var orsaken till att jag tog bort min blogg från listan förra gången.

Då trodde jag att tillfälligheter faktiskt kunde spela in, men nu ser jag att så inte var fallet.

Jag har mailat Jimmy och frågat vad han kan göra för att förhindra sådant här fusk. Det går nämligen att köpa träffar för ett antal dollar.

Men han har uppenbarligen inte nåtts av mitt mail. Och fram till att detta fusk stävjats så avstår jag från deltagande.

Nu kommer väl högeralliansen att yla om rönnbären, men begär då att de ska förklara siffrorna som visas på BT. Och hur det kommer sig att det ligger på 90 träffar i timmen oavsett tidpunkt på dygnet..

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]politik, johan ingerö, folkpartiet, bloggtoppen, fusk, köpta träffar, moral, alliansen[/tags]


29 svar till “Jag hoppar av Bloggtoppen.se på grund av Johan Ingerös fusk!”

 1. Du kanske missat att många av de mest populära konservativa samt libarala bloggarna (som dessutom inte är med på Bloggtoppen) länkat till Right Online på senare tid med anledning av Lars Danielsson affären?

  Bla Dick Erixon i ett inlägg häromdagen. För lite perspektiv: när Dick Erixon la till mig i sin länklista så ökade besöken med ca 100 om dagen, och då talar vi inte ens om en länk i ett blogginlägg..

  Så jag finner inte Right Onlines siffror speciellt otroliga. Däremot är jag fundersam över varför folk till att börja med skulle bry sig så våldsamt så de ansträngde sig att fuska, och varför andra är som hökar så fort någon blogg går om deras på någon lista.

 2. Heltids-bloggar-sionisten Dmitri Vasserman har ju anklagat dig för att fuska. Passa på att rentvå dig själv också.

 3. Pasquale: Jo jag har sett ett flertal gånger att bombhögern anklagat mig för det. Men här är min fullmakt till Jimmy:

  Den som är intresserad av Bloggtoppen.se och deras loggar över IP-nummer som pingat http://jinge.se får när som helst ta del av dessa loggar.

  Att bombhögern ifrågasätter mitt besökarantal är dock inget jag oroar mig för över hövan.. :-)

  Den som är intresserad av min logg på Statcounter.com får likaledes en kopia på dessa när som helst. Det är bara att maila men jag har bara de senaste 100 träffarna eftersom jag nyttjar deras gratistjänst..

  De senaste 100 sidvisningarna har jag nu sparat på disk. Dessa berör tiden 12.14 idag till 13.06 och jag kan maila dessa till den som är nyfiken.

  Wille: Det har inte sökmotorerna upptäckt. Jag har kollat..

 4. Guardian:

  Jo det finns ett antal webbsidor som säljer tjänster av typen ”öka din trafik” på nätet. Dessa tjänster talar INTE om för kunden att det är robotar som genererar denna trafik. Det är dataprogram med olika script som byter adressbitarna i IP-numret och på det sättet simulerar träffar från olika IP-nummer. Dessutom finns dessa inplanterade främst på Apacheservers med ”default” säkerhet satt. Det betyder att man kan köpa 100 träffar i timmen för $ 2.95

  Jag har tagit reda på detta efter att en av bombhögerns bloggar beskyllde MIG för att ha fuskat, något som jag direkt vid anmodan kan bevisa att jag inte gör. Vem som – kan när som helst be mig om att få en kopia av min egen logg.

  Dock måste vederbörande förbinda sig att publicera den på sin egen blogg tillsammans med analysen av om det är fusk eller inte. Jag har själv haft max 6000 sidvisningar ett dygn i år och 7-8 över 5000. Snittet här ligger just nu på 2000 drygt och det är betydligt mer än Ingerös. Jag kommer ytterst sällan upp i Alis siffror..

  Nu tror jag inte att speciellt många tvivlar på att jag har många besök på bloggen, det är mer rönnbär som spökar och jantelagen förstås.

  För skillnaden på mina ”träffar” och Ingerös är att mina oftast har besökt sidan 10-400 gånger förut (vilket syns i loggen) SAMT att IP-numren i 97% av fallen kommer från Telia, Bredbandsbolaget, Chello, Spray och andra svenska ISP.

  En sådan logg kan inte Ingerö uppvisa.

  Ska vi slå vad ??

  Tusen spänn ??

  :-) :-)

  Så sök på de olika tjänsterna som garanterar ”fler besökare” på hemsidan ska du se!

 5. Njae, du.

  För det första så försvann du från topplistan innan jag började öka.

  För det andra så hänger mina siffror ihop med ett generöst länkande från Johan Forsell, Dick Erixon m.fl. Just nu får jag lejonparten av mina träffar från folk som googlar Lars Danielsson och Helen Eduards.

  För övrigt så är det inte min hederlighet på intressant.se och bloggtoppen som med viss regelbundenhet ifrågasätts…

  Mors!
  /J

 6. Jinge:

  Ok, förstår! Man köper sig en placering och en chimär av intresserade läsare, alltså…

  När jag läser om sådant här bluff och båg, får det mig att tänka på när Mr Bean firar Jul. :) :)

  Mr Bean sitter i sin lägnhet och skriver julkort – går och ställer sig utanför sin egna dörr och lägger dom i sin egna brevlåda.
  Öppnar därpå dörren och blir glatt överraskad att så många skickat julkort till honom….

 7. Nu ljuger du Johan!

  Jag hoppade av Bloggtoppen.se i morse sedan du gått om min blogg i listan på grund av ditt FUSK !

  Du glämmer dessutom att jag bloggat betydligt MER okm Lars Danielsson och Helen Eduards än vad du har gjort. Så glöm bara Google i det sammanhanget.

  Jag Googlade på ”Lars Danielsson” och kom på 7:e och 13:e plats medan jag inte hittade din blogg bland de TRETTIO första träffarna.

  så den gubben gick inte!

  Men lögner går alltid bra ändå har samme Danielsson bevisat.

  Men berätta för oss andra hur mycket du betalat. Kan vara kul att veta var en förstaplats på Bloggtoppen kostar !!

  FYY FAAN vad lågt !!

 8. Jinge jag har ett test på gång och det verkar som att det fortfarande går att fuska.

  Om jag någonsin antytt eller formulerat mig så att Du eller någon annan uppfattat att jag anklagat dig för fusk med bloggtoppen ber jag offentligt om ursäkt.

  Jag har fuskat i testsyfte på mig själv på bloggtoppen och efter det slutade jag vara med.

  VH kas

 9. Johan: ”För övrigt så är det inte min hederlighet på intressant.se och bloggtoppen som med viss regelbundenhet ifrågasätts…

  Kul synpunkt grabben! Nu RÅKAR det vara så att jag aldrig fuskat i hela mitt liv, inte ens med skatten. Jo, jag har torskat för fortkörning och jag har dessutom gjort U-svängar på allmän väg. Och ska sanningen fram så har jag nog spetsat till en och annan kommentar på min blogg mer än vad jag kanske borde ha gjort.

  Med det är förstås kul att komma med Guilt By Association-anklagelser, framförallt om man inte har på fötterna.. :-)

  Guardian: ”När jag läser om sådant här bluff och båg, får det mig att tänka på när Mr Bean firar Jul. :) :) Mr Bean sitter i sin lägnhet och skriver julkort – går och ställer sig utanför sin egna dörr och lägger dom i sin egna brevlåda. Öppnar därpå dörren och blir glatt överraskad att så många skickat julkort till honom….”

  :-)

  Ja där har du Johan Ingerös förstaplats i ett nötskal.. :-)

  Ngn hänvisade till Erixsson.. han har inte ens hälften av Esbatis antal träffar på sin blogg. Inte ens tredjedelen.. :-)

 10. KAS!

  Nej jag tror mig veta att du vet att jag inte fuskar. Men när Johan Ingerö, partisekreteraren i Folkpartiet gick om mig på Bloggtoppen.se i morse trots att han inte skrivit något så lackade jag ur på fusket ordentligt. Jag hade kollat upp hans siffror efter att jag observerat sent i går eftermiddag att de sköt i höjden med överraskande fart. Jag blev förstås nyfiken så jag kollade upp saken.

  Men nu ska högeralliansen lägga dimridåer till max eftersom det givetvis inte är så kul att det visar sig att de FUSKAR sig till prestige..

  Vad Jimmy på Bloggtoppen.se vill göra åt saken vet jag inte, men det visar väl sig inom kort..

 11. Trams.

  Du försvann från toppen för veckor sedan, långt innan jag nådde fem-i-topp. Min vanliga plats har annars legat kring plats tio.

  Men gasta på du.

 12. Jodå. Visst, jag tog bort http://jinge.se för ett par veckor sedan p.g.a. att en annan at högeralliansens bloggare fuskade (kolla med Jimmy) men jag lade tillbaka räknaren igår morse vid 08.00 (ca) efter att vederbörandes sidvisningar slutat öka och visa 77% unika träffar.

  Min lilla blogg tog direkt platsen efter Ali Esbati (som den brukar) men vid 17-tiden så började din blogg öka på ett alldeles otroligt märkvärdigt sätt. När den så, med ett jämt antal unika visningar oavsett vargtimmar och annat gick förbi med marginal idag på förmiddagen mailade jag Jimmy med ett antal frågor och tog bort min räknare eftersom jag inte gillar att ”tävla” med de som plötsligen blandar in DOLLAR $ via PayPal i den ”tävling” som bloggtoppen förefaller vara…

 13. Ingerö: ”Jag testade att googla danielsson +eduards, och fann mig själv på såväl första som andra plats.”

  Och hur många tror du lyckas stava till ”Eduards” på första försöket ??

  Johan! Backa ur nu direkt innan detta blir större än du egentligen vill. Det som kan hända är ju att fler fakta kommer på bordet, vill du egentligen det?

  Är det inte bättre att ta bort Bloggtoppenräknaren och vissla en truddelutt och låtsas som det regnar?

  Vaffa, du har ju sett att Erixsson, som inte ens har mer än 25-30% av Alis besökarantal använt som argument för ”Right Onlines” enorma framgångar på Bloggtoppen.se

  Vill du verkligen att jag och andra ska fortsätta att gräva ??

  :-)

  Den stora förloraren i detta är ju Jimmy och Bloggtoppen, medierna har ju inte skrivit en rad om ditt fusk. I alla fall inte än..

 14. Jag tror inte på några blogtoppar! Antagligen är de flesta listor fusk! Esbatis topplacering måste absolut vara mest fusk – han skriver ju så tråkigt, påvert och ensidigt. Dessutom är det rentut löjligt att hålla på och ”jämföra längden” på detta viset! Eller vara poppis i skolan! Fakta är väl för övrigt inte bloggarnas främsta företräde – det är ju självhävdelse. Inget större fel i det, men låtsas inte om att det är något annat! Om man vill nå ut med sanning och fakta bryr man sig inte om att tävla i popularitet!

 15. Eva! Esbatis placering är inget fusk.

  Dessutom är det rentut löjligt att hålla på och “jämföra längden” på detta viset!

  Jo det kan jag hålla med om..

 16. Lycka till Hans! Fubbar man inte och skriver intressant så hamnar man högre och högre. Fubbar man hamnar man i bottenskrapet.. :-)

 17. Ang. bloggtoppen och ”falsk matematik”:

  detta är bara en kort reflektion, ett konstaterande om man så vill, angående bloggtoppen och dess ”falska matematik”. Eftersom jag har två (2) räknare på min blogg – en genom bloggtoppen (med blygsamma träffsiffror) och en genom susnet (också med blygsamma siffror) så har jag märkt att det är något som icke stämmer hos BT. Visserligen räknar de två räknarna ”olika” – beroende på tekniska bladablablaha-termer och mumbojumbojaha-teknik. MEN poängen är att räknandet verkar misstämma och jag skriver mer än gärna under på att folkpartimuppen som fuskat senast är en obehglig datanörd som fixat till det för sig…eller nåt sånt.

 18. Snart dags för en tematisering av detta; en ”metablogg”. Kanske jag hittar min nisch och ansluter mig till skaran av offentliga fritidstyckare!

 19. Förvisso så finns min blogg med på bloggtoppen.se och kommer att göra så även i fortsättningen, men det är mest för att jag tycker att det är en småkul grej. Tycker ni inte att ni blåser upp detta bortom alla proportioner? Är en placering högst upp så mycket värd så att man kan hålla på med att debattera det och anklaga folk för att fuska. En klar poäng är dock den att om man skriver bra och engagerat så får man alltfler stadiga besökare. Med tanke på siffrorna ”Ut” från bloggtoppen.se så genererar den knappast så extremt mycket trafik så att det skulle vara värt att varken köpa en tjänst som ger en högre placering eller att hålla på med annat fuffens, även om jag inte ifrågasätter att det verkligen går att fuska.

 20. Ursäkta mig, Ingarö, men vem tänker på att Googla Danielsson OCH Eduards på en och samma gång?

 21. Vilken meta-diskussion. Danielsson ger otroligt mycket träffar (även om det finns annat som ger mer), och Johans inlägg om det har blivit refererat till från mängder av håll. Det är rätt så många som googlar både danielsson, helen eduards, var för sig, och ihop. Folk är nyfikna över vad det är som står på bloggar på nätet helt enkelt (trots allt det som tidiningarna hela tiden går tillbaka till…

  Om just bloggtoppen är så farlig så är det väl bara att sluta upp med att använda tjänsten och inte bry sig så mycket mer om det?

  /femmman

 22. Hur det är i fallet med Right Online vet jag ju inte. Men min blogg hade vid ett tillfälle länkar från både Robert Lauls fotbollsblogg och Linda Skugge och då for jag upp jättehögt i besökssiffror.
  Och de flesta var ju unika besökare som inte återkom. Så om man får länkar vid ett tillfälle från flera välbesökta kan effekten bli som i Right Onlines fall.

 23. Jo det stämmer. Sådant kan hända. Men då brukar inte besöken fördela sig jämt över dygnets alla timmar. Det blir en avmattning mellan 02 och 05.. Även Lauls fotbollsfans sover nämligen..