Jag har polisanmält Carl Bildt


Carl Bildt har alltid haft problem med kommentarerna på sin blogg. Hans nya blogg utgör inget undantag och en del av kommentarerna förespråkar folkmord. Det förekommer också en del mycket grova personangrepp och ingen gör någon ansats för att rensa bort dessa.

 

De flesta bloggare är mycket medvetna om att det behövs en aktiv moderering av kommentarerna om man skriver om kontroversiella ämnen. Det vet också Carl Bildt, på hans förra blogg skrev en ökänd rasist och folkmordsförespråkare som kallade sig ”Simulev” och rekommenderade folkmord på samtliga palestinier.

Om det är samma person som nu dyker upp under olika andra identiteter känner jag inte till. Men uppenbart är att Carl Bildt struntar i att folk använder hans blogg som det värsta klotterplanket. Jag har därför sänt in denna bloggpost till polismyndigheten som telefax för att de ska ta ställning till om förundersökning behöver inledas mot Carl Bildt. Enligt min tolkning av BBS-lagen så är bloggaren ansvarig för vad som skrivs i kommentarerna.

Det behöver utredas. Sedan är det av intresse om man får ägna sig åt Hets mot Folkgrupp på Carl Bildts blogg, eller någon annan blogg för den delen. Ärekränkning lär också vara något som faller utanför vår tryckfrihetslagstiftning.

Carl Bildt bör rimligen omfattas av de lagar och regler som vi andra är hänvisade att rätta och packa oss efter.

Ett tips, läs igenom samtliga kommentarer nedan!

 

”Kalle” 19/3 16.33: ”Ni ar.

Intolerort.”

Klockan 17.42: ”Ein Frantz: de fan!”

”Kalle” 19/3 12.49 skriver: Avin gör?

Du äskåpet skall stå.”

Klockan 23.36: ”Ia.

Ida: “Kalle”

Sem.”

Nathaniel Weisel skriver 20/3 06.35 Ge oss d.”

Kalle kommer tillbaka 20/3 07.10 ””Ge väg.”

Slutligen anser jag att man helt ska avstå från att blogga om man inte kan ta sig tid att ens läsa igenom vad folk skriver på bloggen. Jag länkar till den bloggpost där dessa utfall görs, men det finns mängder på andra bloggposter av Bildt där kommentarerna också helt spårat ur.

Jag skulle skämmas om jag vore i Bildts kläder.
Här kan du klicka för att komma till Carl Bildts Blogg och se själv!
DN

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , [tags]Blogg, Bloggosfären, Carl Bildt, Hets mot Folkgrupp, Ärekränkning, Folkmord, Moderata samlingspartiet, Utrikesdepartementet, Arvfurstens Palats, Högerregeringen, Fredrik Reinfeldt, Kommentarer, Politik[/tags]


51 svar till “Jag har polisanmält Carl Bildt”

  1. Klockan 23.36-inläggen måste vara skrivna av någon utan urskiljning. Vidrigt! Påminner om det som Babak Jamei sa till Anna Sjödin, ju.