Jag håller med Expressens ledare!


I alla fall den första delen som jag citerar rakt av nedan. Det är lite lustigt men Reinfeldt har faktiskt gjort sig känd som en ovanligt skraj politiker.

Expressen: ”Flipp-Flopp-Fredrik har slagit till igen. Efter kritik backar moderatledaren från förslaget om att kraftigt skära ned antalet dagar som föräldrar kan få för vård av sjukt barn. Vi har sett det förr och vi kommer dessvärre att få se det igen: när socialdemokraterna laddar opinionsbössan mot moderata förslag så kommer reträtten. Därefter lägger Flipp-Flopp-Fredrik huvudet på sned och säger att han faktiskt har lyssnat på folk. Man skulle därmed lätt kunna tro att det moderata partikansliet är befolkat av opinionsmätare. Det är det nu inte, utan i stället av disputerade nationalekonomer. Doktorerna har dock uppenbarligen haft en del problem med plus och minus, ty Reinfeldt försvarar kovändningen med ett räknefel.”

Jag har själv tagit upp det här fenomenet förut men Fredrik läser nog inte min blogg. Och föreslår man att gränsen för att vårda egna barn ska krympas från max 120 dagar till 15 så kan jag förstå att han gör en pudel, nu igen..

Att högeralliansen utgör ett reellt hot mot det vi vant oss vid att kalla välfärd är ju helt uppenbart. Ett regimskifte betyder med 100% säkerhet att välfärd byts mot ofärd. Därmed inte sagt att 120 dagar är en rimlig maxgräns, men det var så länge sedan mina barn var i ålder för att deras mor och jag kunde ”vabba” så jag har helt glömt bort det.

Men att vård av eget barn är en del i välfärden råder det knappast något tvivel om. Och Reinfeldts tal om räknefel är ljug rakt igenom. Förslaget har tidigare varit uppe men då stoppade man det från moderaternas sida. Och som Expressen så

mycket riktigt påpekar, högerns partikansli är fullt av disputerade nationalekonomer.

Så nu ska jag frångå en av mina principer och ge Fredrik Reinfeldt och resten av högeralliansen ett kanonbra tips:

Berätta för guds skull INTE ETT ORD i förväg om vad ni tänker hitta på om ni lyckas komma åt regeringsmakten. Gör ni det så kommer ni att gå på det största valnederlag som vi någonsin sett i detta land..

Så vill ni vinna valet så le och se rara ut på bild med håll tyst!

F.ö. var jag ute i skogen i förmiddags och fotograferade en stor hare. Jag döpte den till Fredrik och bloggar en bild på den lite senare..

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, högeralliansen, reinfeldt, pudel, vab, flipp-flopp-fredrik[/tags]


15 svar till “Jag håller med Expressens ledare!”

 1. Jag är personligen mer imponerad av politiker som kan ändra sig och som inte låter alla sina uttalanden framstå som vore de huggna i sten och därmed absolut färdigtänkta. Det finns få absoluta sanningar inom politiken. Det är inget fel med politiska försöksballonger. De är inte konstigare än diskussionsuppslag i politiska debatter.

  För övrigt är denna sifferexercis som alla partier håller på med ganska jobbig. Det vore bättre om man koncentrerade sig på att berätta om hur man vill utveckla samhället. Barbro Hedvall har en träffsäker kolumn om detta i DN idag.
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=955&a=&sb949i0=2_955

  P.S. Din rädsla för vad ett ev. regimskifte kan föra med sig för hemskheter för medborgarna är som vanligt oerhört överdriven.

 2. Var lugn Jinge, Sossarna vinner valet, igen! Svenskar ar for radda for change, de valjer hellre ’trygghet’ och varldens hogsta skatter framfor valstand och ekonomisk frihet som lagre skatter ger.

 3. Vad bra att du är så tuff Sandbiz, synd bara att borgare inte kan vinna på sin egna politik utan måste kommam med löst dravel om att svenska medborgar inte är upplysta och röstar helt fel. Ibland förstår jag varför det finns politiska fångar, finns de som inte kan skilja på rätt och fel när det handlar om att inte kunna förstå att Socialdemokraterna har större folkligt stöd än Moderaterna.

 4. TB, Jag laser endast bloggar och diskussions foras och har kommit till slutsatsen att manga om inte alla vanstervaljare ar radda att borgarna ska vinna valet. Dom foresprakar att a-kassa, bidrag och hela valfardssystemet ska raseras av borgarna. Jag har last det pa Jinges blog, jag har last det pa Motvalls blog, jag har last det pa s-info plus ett tjogtals andra. Om det inte ar radsla, sa ar det val anti-borgerlig propaganda da. Jag anser det ar omojligt for borgarna att rasera valfarden i Sverige, folk ar sa marinerade sedan folkskolan om folkhemmet och socialdemokrater och tror att hoga skatter och bidrag ar svaret pa allt i deras valfard.

  Trots detta lyckas andra lander erbjuda sociala formaner jamforbara med Sveriges till halva skattetrycket, och i vissa fall 1/3. Jag bor i ett av dessa lander. Ni bor ju fraga er, vad i helvete haller sossarna pa med med en totalskattesats pa nastan 70% vilket inkluderar alla punktskatter for att erhalla ’valfarden’ nar andra landers provincer klarar det pa ca. 17% se foljande exempel:

  Citat: ”Priset pa bensin som detta handlade om ar 7 kronor i Montrealtrakten, billigare ute i vast (Alberta) det nya kommande Oljesheikdomen. Alberta innevanarna betalar bara ca 17% Federal inkomstskatt (ca. 50% mindre an resten av landet) och har ingen MOMS och ingen Provincial skatt, plus varje vuxen person far ca. $800 per ar fran oljevinsten i provincen. Det markliga ar att de har tillgang till a-kassa, universell sjukvard, socialhjalp, fria skolor etc. och det kostar dem bara 17% i inkomstskatt! WOW!”

  Kalla mig tuff om du vill, fakta ar att jag har sett verkligheten hur jamforbar valfard fungerar i lander med lagre skatter. Vi saknar inget lovar jag dig. I min province far vi alla sociala formaner ovan for ca. 35% skatt pa en median inkomst och det inkluderar federal och provincial pension.

  I avslutning har jag inte fornekat att sossarna har storre folkligt stod an alla andra, det visar ju 75 ar av att sitta vid makten nastan oavbrutet. Det beror antingen pa att valjarna ar radda for forandringar eller dom ar inte upplysta, eller marinerade av propaganda att tro att hoga skatter och bidrag ar enda vagen att skapa valfard for alla. Jag menar inte att sara dig och andra utan talar endast utifran erfarenhet.

 5. Antalet staliga vab-dagar borde vara 0 st. Den här typen av försäkringar ska ligga utanför statsapparaten. Det finns inte en lösning som är perfekt för alla och det är förkastligt att med hot om fängelsestraff driva pengar till vab. Det är också orättvist att personer som inte kan få barn ska tvingas vara med och finansiera.

  På en fri marknad så kan man tex. teckna ett försäkringskontrakt där man kan reglerar hur mycket ersättning man ska få om olycka x eller olycka y inträffar. Ingen politiker kan sedan ändra på villkoren och om försäkringsgivaren inte uppfyller sina åtaganden så kan man stämma skiten ur denne i en domstol.

  Dagens system:

  * använder sig av tvång.
  * är orättvist.
  * är icke individuellt anpassningsbart.
  * är rättsotryggt.

  Hur kan man kalla detta välfärd? Avskaffa!

 6. Neoliberalen visar var de egentligen står..

  ”Antalet staliga vab-dagar borde vara 0 st…”

  Jag förstår. Alla som inte har råd med att teckna en sådan försäkring kan enligt nyliberaler – dra åt helvete direkt utan att passera GÅ.

  ”Hur kan man kalla detta välfärd? Avskaffa!”

  Jag tror att alla förstår att välfärden avskaffas direkt om nyliberalernas inflytande skulle vara avgörande. Nu är det lyckligtvis inte så illa, och det kommer troligen aldrig att gå så himla snett med samhället.

  F.ö. vill jag bidra med ett gott tips till dig oxo:

  Kryp tillbaka in under stenen du kom ifrån!

 7. Jaa nu börjar Moderaterna visa sin riktiga vilja. som du skriver så borde det inte prata så mkt om vad som komma skall.. Folk blir rädda. Så fortsätter det så här så kommer säkerligen opinionsmätningen rasa till 17 % eller vad det var det fick efter förra valet.

  Förstår inte varför de andra mer humana partierna som KD och FP valt att gå i allians med ett parti som tänker ”ta hand om dig själv, och skit i alla andra” på ett ungefär.

  Detta utfällde ju Reinfeldt själv kommentarer om i TV8 för några kvällar sedan. Att alla har ett val med mera, så typiskt Moderatsnack. Egoister!

 8. ”Neoliberalen visar var de egentligen står..”

  Egentligen? Jag har aldrig sagt något annat än 0 VAB-dagar.Jag är inte Moderat. Skulle aldrig rösta på dem.

  ”Jag förstår. Alla som inte har råd med att teckna en sådan försäkring kan enligt nyliberaler – dra åt helvete direkt utan att passera GÅ.”

  Det är fritt upp till var och en att hjälpa andra personer i ett nyliberalt samhälle. Med tanke på alla personer som genast börjar tänka på de fattigas situation när liberalisering kommer på tal så kan vi dra slutsatsen att det inte finns brist på folk som skulle bry sig om dessa.

 9. Egentligen tycker jag att det är rätt sjuka åsikter du för fram..

  Det är fritt upp till var och en att hjälpa andra personer i ett nyliberalt samhälle.

  Jo det är fritt att hjälpa andra även i det samhälle vi har idag faktiskt. Men kruxet med den avart av anarkister som kallar sig själva ”nyliberaler” är att ordet solidaritet helt saknar mening. Ni är inte ens roliga..

 10. Jo det är fritt att hjälpa andra även i det samhälle vi har idag faktiskt

  Det stämmer ju inte. Staten tar nästan 2/3 av medborgarnas lön i skatt. Det försvårar ju enormt. Alla andra länder i EU har avdrag för gåvor i någon form, men inte Sverige. Till bara för något år sedan så hade vi ju tom. skatt på gåvor! Hur sjukt är inte det? Det är ju i princip att bestraffa givandet av pengar från rik till fattig!

  Sen är jag absolut inte anarkist. Jag är (ny)liberal. Föredrar socialdemokrati utan tveka framför anarkism.

  Solidaritet måste per definition vara frivillig, så det är faktiskt vi nyliberaler som gör solidariten möjlig. Om en skurk gör inbrott hos dig och tar 15000:- (som han ger till någon fattig) så har varken du eller inbrottstjuven varit solidariska. Visst? Samma sak när staten tar pengar med hot om fängelsestraff. De som betalar skatt och de politiker som tar dem är inte solidariska. De ger ju inte frivilligt sina egna pengar…

  Sänkt skatt behövs om man vill ha mer solidaritet.

 11. Sen är jag absolut inte anarkist. Jag är (ny)liberal.

  Det behöver du knappast berätta. Det är liktydigt med anarkism uppenbarligen..

 12. Nej, anarkister vill inte ha någon stat.

  Liberaler vill däremot ha en stat som skyddar indvidens rättigheter. Ingen individ har rätt att initiera våld och tvång mot någon annan.

  Det är jättestor skillnad.