Jag får rösta om Trängselskatten


I min lokaltidning, Mitt i Haninge, läser jag idag den glädjande nyheten att även vi Haningebor ska få rösta om trängselskatten.

Det är givetvis utmärkt eftersom de flesta som bor här arbetar inne i Stockholm. De kommuninnevånare jag talat med är dock i de flesta fall kritiska till den eftersom det är en utgift.

Hur jag ska rösta?

Jag är självfallet för trängselskatt..

(Men man borde införa nolltaxa inom kollektivtrafiken samtidigt..)

Andra bloggar om: , , ,

[tags]politik, trängselskatt, haninge, miljö[/tags]


5 svar till “Jag får rösta om Trängselskatten”

 1. Kan vi inte ha en folkomrösting om huruvida Iran skall skaffa kärnvapen också? Jag menar, om vi nu ändå skall ha folkomröstningar i frågor där ansvariga politiker inte har någon makt så kan vi lika gärna slå på stort.

 2. Det mesta av den statliga trängselskatten går till att betala tekniken (kameror och sånt) och anställda och andra företag och myndigheter bara en mikroskopisk del av avgifterna går till kollektivtrafiken

 3. När man kör ett kort försök går pengarna till att betala utrustningen, men när väl den är betald blir det mer pengar över till kollektivtrafik.

 4. Men du får ju t ex inte vara med och rösta om parkeringsavgifterna i Strockholm, konstigt att man bara får rösta om vissa avgifter i andra kommuner. Nu kommer ju inte alla kommuner i Stockholms län att rösta om trängselavgifterna, men det räcker ju egenligen att Lidingö och Danderyd får rösta. Förövrigt är det ju konstigt att inte Bålsta, som ligger väl så nära får rösta.

  I dalarna skall ju flera kommuner folkomrösta om ”vargfrågan”, det borde ju också vi Stockholmare få vara med och rösta om. Vintertid är det ju fler stockholmare i dalarna än lokalbefolkning, så vi är ju i allra högsta grad berörda.

 5. Jag är också Haningebo och kommer att få rösta om trängselavgiften. Jag har betalt flera tusen kronor i avgift.

  Hur kommer jag då att rösta?

  Jag röstar JA till fortsatt trängselavgift. Hade inte avgiften funnits hade jag åkt bil till stan ännu flera gånger.