Jag – en smygliberal?


Nej redan här i ingressen ska jag ta tillbaka detta påstående. Jag har ingen lust att skrämma mina vänstervänner..

Men jag har skrivit om den lille liberala djävulen som finns i mig vid ett antal tillfällen förut. Inte så konstigt kanske, för liberalerna har sedan ett antal år helt övergett liberalismen och de som idag för talan för det fria ordet och mot statliga spionlagar för kontroll av de enskilda medborgarna är just – vänstern.

Jag skrev i förra veckan och antydde att jag var tveksam till alkoholmonopolet. Jag uttryckte det lite försiktigt genom att säga att jag kan tycka att man ska få köpa vin på ICA. Ingen reagerade på det så nu ska jag komma ut ur garderoben helt. Jag har förstås drömmar som alla andra människor och –

En av dessa drömmar är att bo i ett litet torp uppe i värmländska Sysslebäck där tre vargrevir gränsar till varandra. Mitt torp ska ligga nära Klarälven, eller vid kanten av en sjö. Dessutom vill jag ha en egen brännvinsapparat. Det skulle vara mega-mysigt att gå ut i boden några gånger per år och koka brännvin. Varför inte, andra samlar på frimärken vilket i mina ögon är en fullkomligt onyttig verksamhet.

Brännvinet kan man åtminstone dricka upp i glada vänners lag.

Och har man glest med vänner där i vargarike så får man väl skåla för ulvarna.

”- Putell på dig gråben och alla skogens troll!” Och egentligen är det väl inget som hindrar mig..

Inte ens polisen skulle lyckas hitta en hembrännande arg liten gubbe (som Agent-Magnus kallar mig) ute i de värmländska skogarna. Och även om de kunde så har de antagligen viktigare uppgifter att sköta.

Trots min uppväxt i centrala Stockholm så är detta en dröm jag håller mycket nära mitt hjärta. Nej den är inte politiskt korrekt, men det skiter jag i. De dagar jag inte skulle ägna åt min hembrännings-apparat kan jag ägna åt att stå på farstubron med min piassavakvast och säga: ”- He gott mä kaffe..”

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, troll, varg, hembränningsapparat, brännvin, sysslebäck[/tags]


4 svar till “Jag – en smygliberal?”

  1. Alla liberaler har faktiskt inte övergett liberalismen. Det finns liberaler utanför folkpartiet (som tur är).

  2. Jo jag vet. Men ska man försöka förklara i en bloggpost gå missar man mycket självklart. Folk skulle inte orka läsa om alla ”liberala” tillkortakommanden..

  3. Jag står i begrepp att förverkliga din dröm, utan brännvinsapparat, men vad gör man om det inte finns bredband i skogen? Titta på TV? Nää.