Jag, en pessimistisk hysteriker..?


En av de bloggar som jag regelbundet läser är Stationsvakt. Han beskriver sig själv bland annat på detta sätt: ”Min ekonomi är usel. Som grädde på moset är jag pessimist och hypokondriker också.”

http://stationsvakt.blog-city.com :-)

Det där kan ju stämma på många av oss, men jag har ytterligare ett handikapp. Jag tror på planetens snara undergång. Om det inte kommer en bautastor komet som pulveriserar planeten så tror jag att alla kommer att dö av Ebola, HIV, Sars, TBC eller nu det senaste hotet ”Fågelinfluensavirus”.

På den tiden pest och kolera tog livet av folk så fungerade inte kommunikationerna på samma blixtsnabba sätt som idag. Och nu skriver man i tidningarna att de senaste som dött i fågelinfluensavirus i Asien *inte* blivit smittade av kycklingar och höns. Med andra ord så har viruset muterat så att det smittar människa till människa.

För sätter sig en nysmittad på ett plan till ngn av de större knutpunkterna i världen så kan ett virus sprida sig till alla världsdelar på 24 timmar. En gigantisk global pandemi..

Att ta hand om ett sådant utbrott går givetvis inte. Om 10% skulle insjukna så har vi bara i Stockholms län över 200.000 sjuka människor. Det inser alla att sjukvården omöjligen skulle klara av. Nää, jag vet inte riktigt vad jag skulle kalla mig själv. Globalpessimist och svartsynt hysteriker.. :-)

Min hemliga dröm är att bo i ett torp låångt ut i skogen.. :-) Men inte ens det hjälper mot växthuseffekten.. :-)


4 svar till “Jag, en pessimistisk hysteriker..?”

  1. Det där kan inte vara lätt.. :-) Men risken för att det ska bli farliga mutationer är praktiskt taget obefintlig.

  2. Jepp. Hoppas bara att jag slipper få den i huvudet.. :-) Det där med att virus muterar och blir farliga är tyvärr en trolig utveckling. Så då passar det utmärkt med ett torp ute i skogen.. :-) I avvaktan katastrofen får man väl lyss till skogens sus och alla småfåglar. :)