Jag drar mig ur Bloggvalet 2006!


Jag har konstaterat att det går utmärkt att fuska i SVT:s Bloggvalet 2006 och har därför begärt att min blogg ska tas bort från omröstningen.

Jag mailade Karl-Johan Karlsson på SVT redan för ett par dagar sedan och uttryckte misstro mot omröstningsförfarandet. Även om man hade röstat så kom man tillbaka till samma sida igen trots att man då ska komma till resultatsidan. En klar miss i systemets utformning. Efter mitt påpekande lades det in en möjlighet att klicka sig till resultatsidan, ett steg i rätt riktning.

Men möjligheterna att fuska kvarstår dessvärre.

Det är egentligen ingen stor sak, men erfarenhetsmässigt vet alla i bloggosfären vilket surr det kan bli efteråt. Själv känner jag inte alls för att vara en del i en sådan diskussion.

Andra bloggar om: , , ,


10 svar till “Jag drar mig ur Bloggvalet 2006!”

  1. De kommer att plocka bort den. Nu är det ju helg så det kan ju ta ett tag. Men alla kan ju rösta fler gånger så det är ju ingen katastrof..

  2. Förbluffande att de inte åtgärdade det. Det är ju väldigt enkelt. Men man kan ju ändå rösta flera gånger eftersom det endast går att kolla vilken IP-adress en röst kommer ifrån.

  3. Inget Bloggval för SannBlogg…

    Efter att detta inlägg är skrivet så kommer jag att skicka ett mail till SVT:s nätkollen och be dom att plocka bort min blogg från Bloggvalet 2006.
    Anledningarna är flera, bl.a. ryktas det i bloggosfären om att fusk är möjligt vilket i sig är……

  4. Jag kan förstå det beslutet Jinge och SannBlogg. Ingen är betjänt av omröstningar där fusk är så enkelt och det statistiska underlaget så litet.

  5. Jinge, be de lägga in MAgnus Orerar istället!

    Det är ändå så totalt förvirrat där.

    Iron Thorn t ex bloggar mest SciFi, men ligger nere med bloggandet.

    Nån blogg som heter Vänster öeder visst, och det skulle inte förvåna mig om det är den SVT-avlönade arbetsvägraren PEtter från terrororganisationen Osynliga Partiet som driver den…

    Nej, Magnus Orerar är vad de behöver!!! Salut!

  6. Förbluffande att de inte åtgärdade det. Det är ju väldigt enkelt.

    Det är inte så enkelt som man kan tro att åtgärda.
    Även om man lagrar röstande IP-adresser för att ge en IP-adress en röst så blir det fel eftersom det innebär att bara en volvo-anställd, en Astra-anställd, en Ericsson-anställd osv får rösta (på nästan alla företag idag så sitter de anställda bakom en brandvägg som utåt visar en och samma IP-adress för alla).
    Förvisso kan man ha synpunkter på om folk ska sitta på jobbet och läsa blggar men detsamma gäller i hemmen, det blir inte mer rätt för att man har en röst/familj (eller hur många det nu är som sitter bakom routern).

    Kort sagt, det går inte att hindra fusk med mindre än att alla röstberättigade har någon form av unik nyckel (ett röstkort) som ska anges. Ett sådant system vore aningen overkill, jag tror det är lättare att låta Jinge slippa vara med.

  7. Nu har SVT plockat bort din blogg från valsidan, och de har ett meddelande där de förklarar att de minsann har ”ett system” för att se till att inget fusk förekommer. Ett cookie-baserat system… Det innebär med andra ord att allt man behöver göra är att radera sina cookies som är kopplade till svt.se och sedan rösta igen. Det är tur att inte SVT hanterar våra riktiga val.