Jag blir sur på Coop Forum


Eller OBS som det hette fram till för något år sedan. Kom just hem efter att ha köpt ca 10 kg matvaror och jag blir på lika dåligt humör varje gång.

De har ta mig sjutton ”egna” varianter på allt. Tvättmedel liksom toapapper, ska man köpa kaviar så är Coops alltid ett par kronor billigare. Men de har väldigt få fabriker!

Det går till så att de hittar ngn billig utrikisk leverantör som tillverkar något som går att sälja i Sverige. Då tar de kontakt och frågar om priset. När de fått det bjuder de under och begär att fabriken ska tillverka några serier åt Coop mellan varven. Men med Coops varumärke..

När det gäller recepten så tycks det som att de alltid byter originalreceptet mot ett som är lite mindre gott. Vem har inte gillat Kalles kaviar och kunnat jämföra med Coops?

Ska man köpa mineralvatten så är det givetvis samma sak. Tandkräm, ja praktiskt taget allt. Köper man Coops kattmat så går katten i spinn. Katter är lite klokare än människor när det gäller vad de stoppar i sig. Hellre en mus eller koltrast tycker de nog..

Eller Whiskas, Pussy och de andra ätbara märken som finns. Bjuder jag min misse på Coops kattmat tittar hon anklagande på mig och stoppar ner ena tassen i halsen och kräks..

Och vem vill ha Coops toapapper?

I slutändan så kommer min lokala Coop-lada bara ha Coop-varor. Och jag min stackare fattar ingenting..


13 svar till “Jag blir sur på Coop Forum”

 1. Jag förstår inte varför du inte väljer någon annan affär? ICA gör väl inte så?

 2. ”Vi”-handlarna kör kampanjer där de skryter med att de låter kunden välja. Man får hoppas att den funkar och att de övriga kedjorna inser att det är dumt med planekonomi. :-)

  Hos Coop känner man i alla fall oftast igen deras egna varor eftersom det fortfarande är lite ”blåvitt”. I ICA-butiken är det värre, det verkar som deras förpackningar avsiktligt försöker efterlikna ”originalen”. Har gått på det flera gånger och först när jag kommit hem upptäckt att det står ICA på förpackningen.

  Man skulle förstås kunna invända att det är mest psykologi och marknadsföring, att man har blivit indoktrinerad att tro att ett visst märke är bättre, men din katt är bästa vittnet på att det faktiskt är skillnad.

 3. ”“Vi”-handlarna kör kampanjer där de skryter med att de låter kunden välja. Man får hoppas att den funkar och att de övriga kedjorna inser att det är dumt med planekonomi. :-)”

  Jepp min kisse är det. Jag med.. Köp en blåvit Kaviar får du se. Rena kräkmedlet.. Coop skulle kunna hålla låga priser ändå även utan alla blåvita varor. Ska de ha blåvita ska det rimligen vara sådant de tillverkar själva.

  Irriterande!

 4. Jag köper Coops toa- och hushållspapper och är mycket nöjd. Köper också andra Coop eller Coop extra-produkter då de ofta men inte alltid erbjuder bra kvalitet till vettigt pris. Förstår inte hur du kan bli irriterad på produkter som du själv väljer om du vill köpa. Det finns ju i princip alltid flera alternativ av andra varumärken – det är ju dock innehållet som är intressant i relation till priset förstås.

  Då jag blir irriterad på Coops egna produkter gäller det snarare förändringarna av sortimentet. Tidigare hade de ett blåvitt kombinerat schampo/balsam som passade mig och min familj perfekt. Efter att ha använt det i flera år försvann det ur hyllorna i samband med namnbytet till Coop Extra. Trots att jag faktiskt klagat har jag inte fått någon förklaring till varför produkten försvann och Coop har inget prisvärt alternativ – det retar mig!

 5. Coop X-tra tamponger är tillverkade i Israel, liksom deras ekologiska läsk. Detta strider mot Coop Nordens egna etiska regler, som enligt dem själva ska bygga på FNs grundläggande mänskliga och fackliga rättigheter. Israels brott mot mänskliga rättigheter behöver väl inte beskrivas närmare.

  Källa: bojkotta-israel.nu

 6. Det visste jag inte. Hittar inte infon på hemsidan heller, du har ingen exakt url?

 7. Till Peter Karlberg: Det finns INTE i princip alltid flera alternativ av andra producenter. Ibland kan det finnas alternativ, men aldrig i princip!

  Åtminstone inte i butikerna här ute på vischan. Många gånger finns bara blåvitt. I enstaka fall både X-tra och Blåvitt. I bra fall tre märken: X-tra, Blåvitt och Änglamark. Ibland kan det hända att det finns någon alternativ producent.

 8. Bor själv på vischan och handlar därför ibland i en liten Coop-butik även om jag mest handlar på Coop Forum. Oftast finns det faktiskt alternativ av andra märken än Coops egna. Jag har däremot inte uppmärksammat att flera produkter kommer från Israel – tampongerna finns med i familjens inköp och jag har missat att kolla ursprungsland (vilket retar mig:-)

 9. Tomas: Konsum och dylika är kooperativ – alltså är det du som bestämmer vad som ska inhandlas. Om du inte tycker att det finns bra alternativ så säg till om det i butiken eller på årsmötet så att en förändring kan ske. Om du inte gör det så har du i princip ingen rätt att klaga heller.

  Angående Coop-varorna så gör du mig lite förvirrad här Jinge. Du säger Coop-varor men verkar nästan uteslutande mena Xtra varor. Coop och Xtra är inte samma sak. Coop ersätter ju Signum och Xtra Blåvitt. Varför ersätter de? Jo för att det kooperativa samarbetet nu är över hela norden och inte bara inom Sverige. Det innebär lägre priser och en möjlighet att konkurrera med lågprisbutikerna.

  För det är ju vad Xtra handlar om och även Coop. Att erbjuda billiga varor med en så bra kvalitet som möjligt. Xtras kvalitet motsvarar ofta den av samma prisklass på Netto men på Netto har du ingen garanti på att varan skulle uppfylla vissa kriterier och produktens kundcenter ligger antagligen i Indien eller något. Med en Xtra produkt så vet du att de strävar efter att följa vissa lin jer och är du inte nöjd med det så finns kundcentrat i Sverige!

  Xtra är i grunden till för att folk ska kunna få både det bra från gamla Konsum och det billiga från de nya billighetsbutikerna under samma tak med samma gamla service. Dåligt? Knappast!

 10. Pelle: Jag klagar inte, utan kommenterar enbart tidigare inlägg. Det jag däremot irriterar mig över är att Coop och de andra livsmedelsjättara utnyttjar sin starka ställning genom att lyfta bort alternativa producenter till förmån för de egna produkterna.

  Du kan lita på att föreståndaren för Konsum känner igen mig. Överst på önskelistan står fler KRAV-märkta alternativ.

 11. Hej hittade först nu denna sida blir lite förvånad över reaktionerna på forna blå/vita artiklar. Har du kollat igenom ICAs tjusiga sortiment det är väl om något styrt, jäkligt mycket dessutom! Kolla in på deras Euroshopper och ICAs egna artiklar så får du nog ge dig vad gäler forna Obs! butikrnas sortiment. Vi hoppade av Coop och gick över till ICA under en period av fem år under denna period hann vi med att se klara försämringar i den ICA Maxi butik vi handlade. Till sist testade vi Coop, vi visste genom lokalpressen att denna köpmarknad fått ny butikschef, och fann efter ett års handlande där att det är ett fullgott sortiment som ICA var för fem år sedan. Dessutom är deras Shop Express system suveränt, du handlar snabbt och smidigt, inga köer…! Nej hatten av för Coop Forum A6 i Jönköping! Kanonbra.

  Gott nytt år på er alla köpglada kompisar!

  Klicken

 12. Lägg av!

  Ska det göras reklam för Coop här så vill jag ha betalt!!

  Coops egna ”etiketter” suger verkligen. Det går inte att göra sämre kvalitet än så. Botten!