Jag är ingen fågelskådare!


Jag såg att Annica Tiger bloggar om höns. Nu tänker jag inte dra något halvtaskigt skämt om rovdjur och försvarslösa hönor, nää jag tänker i stället göra en väldigt långsökt koppling till det jag hellre vill skriva om, vilda fåglar.. :-)

För en viktig sak som händer med mig när första värmen kommer är att jag monterar på teleobjektivet, fixar ett par mackor och laddar termosen med nykokt kaffe.

I morgon kommer jag att sitta och häcka på en bergknalle en dryg mil härifrån och bara njuta av sol och värme. Kamera, kikare och fågelbok är också packad i ryggan.

Men fågelskådare är jag faktiskt inte. Jag har ingen tubkikare på stativ, och inte heller beger jag mig ut på några strapatser för att hitta någon rödbenad guldsångare att kryssa för i fågelboken.

Den sortens fågelintresse handlar nog mer om att ligga bra till i Club 300 och på liknande topplistor.


(inte så exotisk men sööt..)

I förrgår blev jag åsyna vittne till ett gäng pilfinkars revirstrid. Mycket intressant, jag blev stående i 20 minuter och bara tittade på dem.

I morgon kommer jag att få se årets första tofsvipor och det är alltid en upplevelse.

Den som har kommit för nära deras boplats vet hur de beter sig för att locka bort människan från sitt bo. Det är en underbart kaxig liten pippi som dessutom tror att den är så smart så smart.. :-)

Och det kanske den är också för det är nog sällan människor ger sig på deras bon.


2 svar till “Jag är ingen fågelskådare!”

  1. ”Nu tänker jag inte dra något halvtaskigt skämt om rovdjur och försvarslösa hönor”

    Det hade i och för sig kanske kunnat bli riktigt roligt :).

    Annica

  2. Ja, fast en tiger med ett hönshus verkar ju näst intill legitimt. Ordnar den egna födan sas. Och verkligheten och dikten visar sig ju överenstämma :)