Jag älskar brevbäraren!


De nazianstuckna Sverigedemokraterna har enligt egen uppgift skickat ut valmaterial med post till alla svenska hushåll.

Så här skriver de på sin hemsida: ”Har du inte fått vårt valutskick? Sverigedemokraterna skickade under den gångna veckan ut valinformation till samtliga svenska hushåll via monopolföretaget Posten AB. Det sista brevet borde ha landat i den sista brevlådan måndagen den 11 september. Tyvärr har det visat sig att ett litet antal postanställda inte utfört det arbete som de får lön för. ”

Jag konstaterar med tillfredställelse att den främlingsfientliga propagandan inte nått mig trots att det idag är den 13 september. Jag håller givetvis tummarna för att min brevbärare filtrerar bort nazianstucket och främlingsfientligt skräp, men jag avvaktar ett par dagar till innan jag fångar in vederbörande och bjuder på en glass eller nåt.

Gör så du också! Får du ingen rasistpropaganda så belöna din brevbärare med en glass!

Uppdatering 17.20: Sverigedemokraternas ledare, Jimmy Åkesson, intervjuades i radions Studio Ett efter 17.00

Han berättade att Sverigedemokraterna vill skicka ut alla invandrare utan svenskt medborgarskap ur landet om de döms till fängelsestraff. Resultatet av ett sådant agerande är att vi årligen skulle sparka ut människor som är födda och uppväxta här i landet.

människor som är födda och uppväxta här i landet.

Han hävdade också att Sverigedemokraterna bytte symbol eftersom den gamla liknande National Fronts nazistsymbol. Han sade ”liknade” och valde därmed att ljuga eftersom det är en direkt kopia.

Andra bloggar om: , , , , , ,


26 svar till “Jag älskar brevbäraren!”

 1. Vad hade hänt ifall brevbärare vägrat dela ut posten för något annat politiskt parti? Te.x. vänsterpartiet eller folkpartiet. Det finns säkerligen brevbärare som avskyr de partien lika mycket som dessa arbetsvägrare hatar SD.

  Sverigedemokraterna eller Nationaldemokraterna må vara rastistiska kräk som står för en människofientlig politik, men att posten gör så här tycker jag knappast är förenligt med demokratin.

  Antingen så förbjuder man all valpropaganda, eller så tillåter man all form av valpropaganda – så enkelt är det.

 2. Jag hörde också den Sverigedemokraternas Führer på radio. Han verkat vara en obildad bonntölp tycker jag. De flesta av de sverigedemokrater som kommer till tals i media verkar inte ha gått klart grundskolan. Kanske är det därför de begår så många brott?

  Kan man inte skicka ut dem också i så fall?

 3. Att några kommentarer är raderade, kan man gissa att det är smånazzarna som varit framme? :-] Jag skulle nog tro det. Tänk om landets väljare gör misstaget att rösta in dem i riksdagen? Rösta in ett odemokratiskt parti?

 4. Hörde att Federley ska debattera med idioterna i morgon. Smart grabb den där Federley? Var har (c) grävt upp honom?

 5. Jag tycker inte att anställda i ett företag som i praktiken har ett monopol ska kunna diskriminera vissa av sina kunder.

  Skulle du älska den anställde hos ditt elnätsbolag som stängde av strömmen hemma hos dig för att han inte gillar vad du skriver här.

 6. Jag skulle vilja säga att det innebär större psykiska påfrestningar att dela ut rasistisk propaganda från sd än att dela ut propaganda från moderaterna. Det finns faktiskt grader även i helvetet.

 7. Jag har fått brevet från sd (trots att jag bor i ett förhållandevis invandrartätt område), och skulle hellre vilja bjuda min brevbärare på glass eller något för att även ”obekväm” information delas ut. Det är inte enskilda anställda på Posten som ska avgöra vilka brev som ska delas ut och vilka som inte ska delas ut. Skickar man ett brev, oavsett om ”man” är ett politiskt parti med extremistiska, nationalistiska eller rasistiska åsikter, ett företag eller en privatperson, ska man kunna vara rimligt säker på att det kommer fram till avsedd mottagare.

  Vad mottagaren sen väljer att göra med det som delas ut är en /helt/ annan sak. Men så länge det inte innebär en fara för brevbäraren att dela ut ett brev så ska inte Posten AB avgöra vad jag ska få i brevlådan. De flesta röstberättigade i Sverige är nog kapabla att själva avgöra vilket parti som är mest lämpat att få deras röst.

  Att sd fick 2,6% (tror jag det var) i en nyss gjord Sifomätning visar ju också på att 97,4% av de som svarade anser att något annat parti bättre stämmer överens med deras politiska uppfattning. Om nu bara de etablerade partiernas företrädare kunde uppföra sig som normalt vuxet folk också så vore det ännu bättre…

 8. Blockering och censur av information från politiska partier hör i min mening inte hemma i en demokrati, hur illa man en tycker om ett parti eller deras åsikter.

  Fullkomligt förkastligt beteende från brevbärarens sida!

 9. Hörde SD-killen i radion, och tyckte mig höra att man bytt symbol, från Nationella frontens fackla till en blomma, ”för det är ju en gammal tradition i Sverige att partierna har sådan” (jag kan inte minnas att man hade det förr, så så gammal kan denna traditionen inte vara)

  Hur som helst, tyckte han så att sd hade valt FÖRGÄTMIGEJ.
  Det där med symboler behärskar de i alla fall.

 10. Vad jag vet – är dock inte helt säker – så rör det sig om reklamutskick och inte post i allmän mening. Sen är det väl fel att brevbärare väljer bort viss reklam pga åsikter dom själva har men jag har lite förståelse för dom. Själv har jag jobbat som brevbärare och ”kunderna” på mitt distrikt fick i stort sett ingen reklam alls. Adresserad post delar alla brevbärare ut kan jag meddela. Problemet med reklamen är att den inte ger några större intäkter till posten men att den är ett rent helvete för brevbärarna.

 11. Sverigedemokraternas nya symbol skall ju likna kristdemokraternas, de hoppas väl att endel pensionärer skall ta fel. Annars är det ju Folkpartiet och Centerpartiet som valt att debattera med och profilera sig mot Sverigedemokraterna. Det gör de eftersom det just är Folkpartiet och Centerpartiet som ligger ideologiskt närmas Sverigedemokraterna.

 12. Om din brevbärare sorterar bort försändelser efter egna preferenser skall han omgående polisanmälas.
  Igår talade J Åkesson vid Skanstull. Stor skandal att han måste ha 14 polismän invid sig för att kunna valtala. Man må ogilla budskapet men rätten att tala för sin sak måste gälla alla i ett demokratiskt samhälle.

 13. Roope: ”Igår talade J Åkesson vid Skanstull. Stor skandal att han måste ha 14 polismän invid sig för att kunna valtala.”

  För att få ta del av vår demokrati så krävs det också att de som vill ta del av den omfattar de värden det innebär. Det gör inte Sverigedemokraterna för det är bara i partinamnet ordet demokrati ingår. Det är ett fascistiskt parti som dessutom är främlingsfientligt. Det är en stor skandal att dessa polismän inte stoppade honom.

 14. Klart att smånassarna i SD ska få skicka ut sitt också…vi har ju en demokrati. Det är inget brott att ha dom korkade åsikterna.

  Det jag också är lite frågande till är detta snack om att man inte ska debattera med dom eftersom det ger dom publicitet. Jovisst, om man debatterar med dom och förlorar.
  Men vinner man så…f-n, det borde inte vara så svårt för en någorlunda skicklig debattör att mosa dom i debatterna. Min erfarenhet är att ju mer de pratar desto dummare verkar de.

  Därför så gör Federley rätt när han ställer upp debatterar mot dom. Det enda jag är orolig för vad beträffar Federley är att han kanske inte klarar av uppgiften…han verkar ju själv inte vara en höjdare.

 15. Som du skriver Jinge, så är det här inte enkelt.
  Man kan tycka att all skit borde delas ut – men det finns ju ”spam”-reklam också??? Att spam blockeras på nätet är ju närmast en självklarhet idag – och vad är ”spam” i pappersform? Det är en definitions-fråga – och själv har jag: ”reklam – nej tack! men gärna sammhällsinformation” på min dörr. Eftersom jag inte vill ha ”spam” på papper i min låda. Men nu räknas ju dessa ”spam” från SD som samhällsinformation… SUCK! Så, jodå, den spammen har kommit hit…

  Nästa fråga är den om eget ansvar. Om makthavare beslutar något galet så har vi ett eget ansvar att följa det egna samvetet. Alla människor har ett eget ansvar för vad vi gör – vi kan inte skylla på: ”men han sa att jag skulle göra så” – det kan bara soldater som SKA utföra sina uppdrag – men även de har rätt att drabbas av samvetsbetänkligheter. Så utifrån det så ser jag att även anställda på posten har rätt att följa sitt eget samvete. Det är att ta ett ansvar som människa. Sen har vi olika samveten – så är det – och så kommer det alltid att vara.

 16. (Inser att min fråga ovan borde ha mejlats och inte postats, sorry)

  För övrigt tror jag att den bästa ingången i denna fråga är just den kränkning av den personliga integriteten som det innebär att få oönskad propaganda (om t ex etnisk rensning)in i sitt HEM. På vår dörr står det uttryckligen att vi inte tar emot utskick från SD mfl och ändå dimper skiten ned på hallmattan.

  Om vi kunde mobilisera oss gentemot Posten och få till stånd en ändring i regeln om att man måste ta emot all ”samhällsinformation” skulle det vara en möjlig väg.

  (Eller som Kramer: ”lämna posten”…)

  Vidare är detta såsom påpekats en arbetsmiljöfråga för brevbärarna och facket har rätt att ta till stridsåtgärder för att bevaka sina medlemmars arbetsmiljö.

  Mvh Syrran

 17. Nemesis ,
  Skall du prata gemensam värdegrund och ha det som kriterie för att idka politisk opinion hamnar du snett.
  Ohly som (som iofs ångrar uttalandet) sade sig vara kommunist skall alltså inte ha rätt att tala på gator och torg? Fascism delar demokratins värdegrund lika lite som kommunismen gör. Mitt problem var den massiva polisinsatsen då politiskt våld förmodligen var att vänta. Det tycker jag är förfärligt. Vi har en grundlag att förhålla oss till. Den gäller ALLA oavsett om din anarkistiska behind gillar det eller ej.

 18. SD hade ett väldigt intressant utskick. Det fanns inget olagligt eller kränkande utan enbart konkreta fakta om vad dom tycker.

 19. Apropå spam, och som Syrran beskriver det ovan – borde man inte ha spamfilter för post på samma sätt som på webbmail? När några anmält somligt som spam så delas det inte ut mer från den adressen…

  Det skulle onekligen bli mindre att bära för brevbärarna… ;-)