Israeliska mördandet fortsätter


Igår sköt israelerna ihjäl en palestinsk tonåring på Västbanken igen, det var bara några dagar sedan de sköt ihjäl två personer.

Nu har de dessutom misshandlat journalisten Mohammed Omer som nyligen var på besök i Europa och bland annat Sverige.

SvD: ”Den unge prisbelönte Gazajournalisten Mohammed Omer, som just återvänt från en föreläsningsturné i Europa, blev misshandlad vid en israelisk gränsterminal och fick föras till sjukhus i Jeriko… …när SvD talade med honom på telefon i går hade han ont i bröstet när han andades, ont i magen och kring nyckelbenen.

– Det är resultatet av misshandel från den israeliska säkerhetstjänsten, Shabak, säger Mohammed Omer som tror att han förlorade medvetandet under den bryska behandlingen.

– Men jag minns misshandeln av tre soldater, hur de frågade efter mina prispengar och hur de sa till mig ”vi trodde att du var som andra Gazabor, att din dröm var att komma bort, inte dyka upp igen. Varför stannade du inte i Europa, varför återvänder du till Gaza? Ditt liv kommer att bli ett helvete där”.”

Vad det är som gör att Israeler anser sig stå över alla lagar och förordningar, vad det är för mekanismer som gör att de struntar i palestiniernas mänskliga rättigheter, Genèvekonventionen och FN:s alla resolutioner vet inte jag. Ibland får jag intrycket att talet om ”Det Heliga Landet” leder till någon slags omnipotens som inte är utav denna världen. Samtidigt förstår jag inte hur de kan utsätta sin egen befolkning för detta.

Israel, Palestina, West Bank, Murder

För inte bara blir soldaterna psykiska vrak av att misshandla palestinierna, de drar på sig missbruksproblem, men framförallt så drar Israel på sig världens fördömanden. Ett av de minst ansedda länderna i världen, ett land där den egna befolkningen flyr till andra länder på grund av situationen. Det är och förblir ofattbart. DN1 SvD1 i t

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Mohammed Omer, Israel, Gaza, Mossad, Shabak, Västbanken, Mellanösternkonflikten, Tortyr, Genèvekonventionen, FN, EU, Mänskliga Rättigheter, Mord, Folkrättsbrott, Ockupation, Barnamord, Politik[/tags]