Israeliska Likud hotar känd tecknare!


Det israeliska högerpartiet Likud hotar en känd tecknare för att han gjort satirteckningar förställande en israelisk soldat.

Detta mail spred han till sina vänner:

Carlos: ”Now guess what! I’m being threatened by Likud, a right wing party in Israel (former party of Sabra and Shatila butcher Ariel Sharon). In a page linked to Likud, my picture and some of my cartoons are shown. Along the same old name-calling (Nazi, anti-Semitic…) they say that ”This Carlos should be ’taken care of’ long time ago, in some way or another”.

Carlos Latuff”

Att folk blir hotade för att de inte applåderar Israels agerande mot palestinierna internt i landet, och de i Gaza och på Västbanken är lyckligtvis inte så vanligt. Likafullt har jag hotats ett flertal gånger av en Svensk, judisk likudnik. I ärlighetens namn har jag inte legat sömnlös på grund av detta eftersom det mest varit munväder.

Men det är oerhört fult agerat under alla omständigheter…

Latuffs teckning är tydlig och klar, världen vänder sig bort och FN håller för ögonen. Israel spred över en miljon klusterbomber över Libanon vilket givetvis är orsaken till den hjälm som förargar alla sionister. Men ska han ”tas hand om” för det?

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Politik, Israel, Carlos Latuff, Mellanösternkonflikten, Likud, Libanon[/tags]


10 svar till “Israeliska Likud hotar känd tecknare!”

 1. Alla som inte varit förbehållslöst för Likud-partiet i Israel anklagas för att vara antisemiter och hotas. Det är inget nytt. Att vara för Israel är att acceptera hot och terrorism som en naturlig del av politik och debatt.

 2. Det är väl klart att dom inte kan göra annat än att kalla Latuff för anti-semit – hans satir i felfri och träffar rakt in i Israeliska terrorstatens hjärta, .. och så vill dom inte ha det. Satir som kan uppmuntra folk att ifrågasätta lögnerna dom och deras apologeter sprider runt om i västvärlden måste krossas.

 3. Att vara för Israel är att acceptera en sionistisk apartheidregim som en naturlig del av mellanöstern.

  En sådan regim av fanatiska fundamentalister och patologiska massmördare är inget naturligt någonstans och i synnerhet inte där.

  Dags för de judar som vägrar låta sig representeras av denna parasitära och fascistiska gren att sluta upp tillsammans med Palestinier och araber och tillsammans kräva en demokratisk stat för alla folkslag!

 4. Jinge, det är verkligen tråkigt att du inte kan hebreiska. Läste hela texten på websidan du länkar till. Bland annat står det också att Carlos är en ”utomordentlig grafisk designer och en enormt kunnig karikatytecknare (…) känner till alla knep på nätet och utnyttjar det maximalt”.

  Det handlar om propaganda på nätet och hur denna ska bemötas, och i det sammanhanget uttrycker skribenten sin åsikt om att det officiella Israel är helt obekymrat om propagandakriget på nätet och säger helt riktigt också att Carlos borde tagits hand om för länge sedan.

  Jag får inte den här omedelbara reaktionen att det handlar om uppvigling till mord, men…det är väl i så fall en personlig tolkning. Däremot sprider Carlos bilder ett väldigt tydligt budskap, som inte har speciellt mycket med peace, love and understanding att göra, för att uttrycka sig milt. Är det så här solidariteten med Palestina ser ut? För mig ser det ut som hat, hat, hat och mer hat. Kanske Carlos (och Jinge?) tror att världen blir en bättre plats pga dessa teckningar. Jag tvivlar på det.

 5. OT
  Leijonborg blir ny utrikesminister vid Allians-seger. Enligt TT. Det är fan sjukt. Jag klarar inte att han ska representera oss i världen. Eliasson är väl diplomatisk, men fan så mycket bättre. Vad ska Leijonborg säga om Israel?
  Hjälp till mobilisera mot detta Jinge.
  Stoppa Leijonborg som utrikesminister! Stoppa Alliansen!

 6. Anna! Det var väl bilden det ville visa, det fanns väl en länk till i texten?

  Du vet så VÄL att den historien är sann..

 7. Jojje Busken, förnekar sig naturligtvis inte
  han vill så gärna slå folk o bojjor utan rättslig prövning, han är ganska lik Hitler i sitt uppsåt om man säger så :-(

  Som tur är så tycker senaten nån gång ibland, inte på samma rigida vis som Busken själv :)

  GötePöte

 8. Du valjer forstas att tro pa vad han sager. Jag bor i Jerusalem och pratar hebreiska. I artikeln finns inget underforstatt hot utan den handlar om att inget ministerium kan ta ansvaret sjalvt att bemota propaganda mot Israel. Skribenten beklagar att ingen har vant sig till Braziliens regering etc. Men du tror pa vad han sager for att det ar, enligt din fantasivarld, en rimlig overvagning som likudniks sakert gor att ”gora sig av med”, las lata morda, de som inte tycker som de. Du ar valkommen att komma och besoka mig har och lara dig nagra grundlaggande saker om Israel och dess demokrati samt varderingar. Hade varit nyttigt for dig tror jag.

 9. Aviel!

  Jag väljer givetvis att tro på vad han säger.

  Varför skulle han ljuga?

  Jodå, jag skulle gärna besöka Jerusalem om inte Israel ockuperade Västbanken och Gaza. Om Israel uppfyller FN:s resolutioner och över ger alla olagliga bosättningar och återgår till 1967 års gränser så kommer jag..

  När det gäller Carlos Latuff så finns det ingen som helst anledning att tvivla på hans uppgifter. Den länken han vidarebefordrade avsåg uppenbarligen bilden. Jag kan inte läsa hebreiska som både du och Anna kanske begriper, men mailet är återgivet i sin helhet.

  Några Likundnickar har hävdat att vi svenskar inte ska lägga oss i mellanösternkonflikten om vi inte är tillräckligt intresserade. Tillräckligt intresserad är man bara om man lär sig hebreiska och/eller arabiska enligt dessa.

  Vill Anna och du veta varifrån han fått sina uppgifter så är det lämpligt att ta kontakt med honom och fråga, hans kontaktuppgifter finns säkerligen på nätet.

 10. Det är väl ingen utom likudnickar som tror att han ljuger. :-) DEt vet vi ju hur de är. Dessutom har ju MOssad vissa ”meriter” som mördare.